شفقنا- یک مطالعه اخیر نشان داد که بزرگسالانی که بلافاصله قبل از خواب از تلفن همراه یا تبلت استفاده میکنند، کمتر احتمال دارد که در طول شب استراحت کافی داشته باشند.
به گزارش شفقنا؛ وبگاه آرتی عربی نوشت: «محققان دریافتند که زمان روزانهای که افراد در برابر صفحهنمایشها قبل از خواب میگذرانند، منجر به کاهش کیفیت خواب و کوتاه شدن مدت زمان آن میشود».
نتایج نشان میدهد که اختلالات خواب مرتبط با استفاده از صفحهنمایشها تنها محدود به کودکان و نوجوانان نیست، بلکه بزرگسالان را نیز شامل میشود.
تیم تحقیقاتی، تحت هدایت کارشناسان انجمن سرطان آمریکا، دادههایی درباره عادات خواب و استفاده از صفحهنمایشها (به استثنای تلویزیون) در ساعتهای قبل از خواب از بیش از ۱۲۲ هزار نفر از ایالات متحده و پورتوریکو جمعآوری کردند.
نتایج نشان داد که ۴۱٪ از شرکتکنندگان بهطور روزانه قبل از خواب از صفحهنمایشها استفاده میکنند، و ۱۷٪ از آنها قبل از خواب از صفحهنمایشها استفاده نمیکنند. ۵۸٪ از شرکتکنندگان بهعنوان “پرندگان صبح” (افراد فعال در صبح) طبقهبندی شدند.
محققان دریافتند که افرادی که بهطور روزانه قبل از خواب از صفحهنمایشها استفاده میکنند، ۳۳٪ بیشتر در معرض کاهش کیفیت خواب هستند، دیرتر به رختخواب میروند و بهطور متوسط حدود ۴۸ دقیقه از زمان خواب خود را در هفته از دست میدهند.
محققان این موضوع را تا حدی به تأثیر نور منتشرشده از صفحهنمایشها نسبت دادند و نوشتند: «قرار گرفتن در معرض نور شبانه میتواند خواب را با تأخیر انداختن ترشح ملاتونین مختل کند، که منجر به کاهش خوابآلودگی و افزایش هوشیاری میشود».
با این حال، آنها اشاره کردند که اختلالات خواب ممکن است تنها ناشی از نور نباشد، بلکه محتواهایی که کاربران با آن مواجه میشوند نیز میتواند مؤثر باشد. آنها توضیح دادند که شبکههای اجتماعی یکی از منابع اصلی محتوا در دستگاههای همراه هستند، اما مطالعات کمی به استفاده از این شبکهها قبل از خواب پرداختهاند.
رابطه بین زمان استفاده از صفحهنمایش و ضعف خواب، بهویژه در “جغدهای شب” (افرادی که در شب فعالتر هستند) بیشتر مشهود بود. این افراد بهطور طبیعی در معرض خطر اختلال خواب به دلیل “اختلاف زمانی اجتماعی” یا “عدم تطابق بین ریتمهای روزانه و تعهدات اجتماعی” قرار دارند.
نتایج نشان داد که پرندگان صبح که قبل از خواب از صفحهنمایشها استفاده میکنند، در روزهای کاری حدود ۹.۳۳ دقیقه دیرتر به رختخواب میروند، در حالی که جغدهای شب حدود ۱۵.۶۲ دقیقه دیرتر در روزهای کاری به رختخواب میروند. این نتایج در روزهای تعطیل مشابه بود.
نویسندگان به این نتیجه رسیدند که نتایج بهدستآمده شواهدی را تقویت میکند که استفاده از دستگاههای الکترونیکی و اختلالات در مدت و کیفیت خواب نه تنها مختص کودکان و نوجوانان است، بلکه به عموم جمعیت بزرگسال نیز گسترش مییابد، آنها اشاره کردند که کاهش کیفیت و مدت خواب به نظر میرسد در افرادی که الگوهای زمانی دیرتری دارند بیشتر است و ممکن است به دلیل تأخیر در زمان خواب باشد.
محققان بر لزوم کار بیشتر برای درک مکانیزمهایی که از طریق آنها استفاده از صفحهنمایش خواب را مختل میکند (مثل نور مصنوعی شبانه در مقابل محتوا)” تأکید کردند، بهویژه در افرادی که الگوهای زمانی تأخیری دارند و بهطور طبیعی بیشتر در معرض خطر کمبود خواب به دلیل تعهدات حرفهای و اجتماعی هستند که نیاز به بیدار شدن زودهنگام دارند.
این مطالعه در مجله JAMA Network Open منتشر شد.
این خبر را در آرتی عربی ببینید
source