شفقنا- شماری از شهروندان آمریکایی که برخی نیز مکزیکیتبار هستند در تلاش برای فرار از دونالد ترامپ، رئیسجمهور جمهوریخواه و سیاستهای او به مکزیک مهاجرت میکنند، برخی این پدیده را مهاجرت معکوس توصیف کردهاند.
شفقنا- به گزارش شفقنا به نقل از الجزیره، شماری از شهروندان آمریکایی در میان کاهش حقوق، افت شدید مالی، تبعیض افسارگسیخته و دو قطبی شدن فزاینده جامعه آمریکا، تصمیم گرفتهاند در پایتخت مکزیک زندگی کنند، پایتختی که از زمان همهگیری کرونا پذیرای تعداد فزایندهای از آمریکاییها بوده است.
بر اساس سرشماری سال 2023 که توسط سازمانی که منافع آنها را نمایندگی می کند منتشر شده است، یک میلیون آمریکایی در مکزیک زندگی می کنند که حدود 20 درصد از 5 میلیون مهاجر آمریکایی را تشکیل میدهند.
ایالات متحده در حال پسرفت است
تیفانی نیکول، 45 ساله، پس از کشته شدن جورج فلوید آفریقایی آمریکایی توسط پلیس در ماه مه 2020 به مکزیکو سیتی نقل مکان کرد. این مشاور مالی میگوید: «من دیگر در کشورم به عنوان یک سیاه پوست احساس امنیت نمی کنم.» وی افزود که او در نظر داشت به شیکاگو برگردد تا در کنار دخترش باشد، اما پیروزی ترامپ این آرزو را از بین برد.
او گفت: «در ماه نوامبر، من در شیکاگو بودم و منتظر بودم ببینم در انتخابات چه اتفاقی میافتد، و مجبور شدم دوباره به خانوادهام ملحق شوم. اکنون، به دنبال راهی برای خروج آنها از کشور هستم.»
نیکول اذعان کرد که «ایالات متحده در زمینه حقوق شهروندی در حال پسرفت است، قیمت مواد مخدر سر به فلک می کشد و همه تحت تاثیر قرار می گیرند.»
از زمانی که دونالد ترامپ در ژانویه به کاخ سفید بازگشت، دولت ایالات متحده برنامه های تنوع، برابری و شمول را متوقف کرده است که به نظر رئیس جمهور منجر به «تبعیض غیرقانونی و غیراخلاقی» می شود.
ترامپ خواستار حذف نقاشی دیواری جنبش حقوق مدنی «جان سیاهان مهم است: که پس از قتل جورج فلوید شدت گرفت.
رؤیای آمریکایی
لی خیمنز، یک نیویورکی 38 ساله که به عنوان مربی یوگا و تأثیرگذار ورزش کار می کند و در سال 2022 ایالات متحده را ترک کرد، معتقد است پس از روی کار آمدن ترامپ : «خشونت علیه سیاه پوستان، لاتین تبارها، دومینیکن ها و دگرباشان جنسی افزایش یافته است»
این مربی که خانوادهاش از اهالی دومینیکن هستند، گفت: «اکنون تبعیضهای کوچک را واضحتر میبینم. من تازه از لس آنجلس برگشتم، جایی که با دوستانی که سیاه پوست هستند و مورد تبعیض قرار می گیرند، به یک رستوران عالی رفتم. آنها ما را مجبور کردند در عقب سالن بنشینیم، در حالی که جای بهتری وجود داشت.»
خیمنز ترامپ را به تضعیف اقدامات طراحی شده برای حفظ تنوع متهم کرد، زیرا او پس از بازگشت به کاخ سفید فرمان هایی را امضا کرد که تنها دو جنسیت را به رسمیت می شناسد و روش های تغییر جنسیت را برای افراد زیر 19 سال محدود می کند. این مربی ورزشی اعتراف کرد: «من در مکزیک زندگی می کنم و خوشحالم. ایالات متحده دیگر آن چیزی نیست که بود. رویای آمریکایی ناپدید شده است.» وی افزود: من دیگر ایالات متحده را خانه خود نمیدانم.
«زندگی بهتر»
اسکار گومز، یک مشاور در حوزه مدیریت شرکتها که 55 سال دارد، در ابتدا به خروج از ایالات متحده فکر نمیکرد، اما پیروزی ترامپ باعث شد که او به این گزینه هم فکر کند. او سه هفته پیش با هفت چمدان و سگش ایگی وارد پایتخت مکزیک شد.
او میگوید زمانی که ترامپ پیروز شد، با خود گفتم زمان آن فرا رسیده است. این آمریکایی که تبار مکزیکی دارد، گفت: اولین دوره او وحشتناک بود. وقتی اخبار را در ایالات متحده تماشا می کنم، از بودن در اینجا احساس آرامش می کنم.»
او پس از پایان دادن به برنامه های تنوع طلبی که ترامپ با آنها کار کرده بود، درآمدش به شدت کاهش یافت، او آپارتمانی با چشم انداز عالی در سانفرانسیسکو ترک کرد.
گومز گفت: «این طعنه آمیز است که خانواده من در جستجوی زندگی بهتر به ایالات متحده رفتند و اکنون من به همین دلیل به مکزیک باز می گردم.
قطبی شدن جامعه
جسیکا جیمز، با نام مستعار «جی جی»، زمان خود را بین مکزیک و آلاسکا با کار در صنعت ماهیگیری میگذراند. این زن 40 ساله آمریکایی اعتراف کرد که ترامپ هرگونه اشتیاق باقیمانده او برای اقامت در ایالات متحده را از بین برده است.
او گفت: «این که می بینیم مردم زیادی به ترامپ رأی داده اند، ناامید کننده و حتی وحشتناک است.»
جسیکا در سن دیگو از مادری مکزیکی به دنیا آمد و در آلاسکا بزرگ شد، ایالتی محافظه کار که توسط جمهوری خواهان اداره می شود و جسیکا با اصول آن مخالف است.
این شهروند آمریکایی که رویای شهروندی مکزیکی را در سر می پروراند، گفت: «موضوع در آنجا تغییر چندانی نکرده است، اما دو قطبی شدن در رسانه های اجتماعی و رسانه ها شدید است.»
این خبر را در الجزیره ببینید.
source