۱۴:۰۰ – ۱۰ فروردين ۱۴۰۴
باشگاه خبرنگاران جوان؛ آزاده محبی – قاسم پیشه ور رئیس اتاق اصناف کشاورزی گفت: مصوبه الگوی کشت در ۵۰ سال گذشته به سبب عدم حمایت و زیرساختهای لازم اجرا نشد به طوریکه کشاورزان در میدان بر حسب منفعت اقتصادی خود به امر تولید می پردازند.
به گفته وی، با اجرای مصوبه الگوی کشت دولت و حاکمیت باید از کشاورز حمایت کند به طوریکه نهادههای مورد نیاز را تامین کند تا براساس آن در میدان کشاورز الگوی کشت را لمس کند، درحالیکه با قطعی ۸ تا ۱۲ ساعته برق عملا الگوی کشت اجرا نمیشود.
پیشه ور با بیان اینکه کشاورزان نسبت به اجرای مصوبه الگوی کشت بیگانه هستند، افزود: کشاورز وقتی میبیند آب ندارد الگوی کشت را تغییر میدهد و به سمت کشت محصولی میرود که صرفه اقتصادی داشته باشد چراکه بارندگی سالانه ۲۵۰ میلی متر کشور با دیگر کشورها که مصوبه الگوی کشت را اجرا میکنند، قابل مقایسه نیست.
رئیس اتاق اصناف کشاورزی با تاکید بر این موضوع که اجرای مصوبه الگوی کشت نیازمند تامین اعتبار و زیرساختهای لازم است، بیان کرد: در سال ۱۴۰۲ پس از گذشت ۵۰ سال که قرار شد مصوبه الگوی کشت اجرا شود، اعتبار ۴۰ همتی برای آن دیدند، درحالیکه هیچ مبلغی در قالب مابه التفاوت کشت و اجرای مصوبه الگوی کشت به کشاورزان پرداخت نشد.
وی خرد بودن اراضی را از دیگر چالشهای اجرای مصوبه الگوی کشت برشمرد و گفت: اراضی پس از فوت مالک بین وراث تقسیم میشود که براین اساس زمین کاربری خود را از دست میدهد و از حیث انتفاع زراعت خارج میشود، حال جای این سوال مطرح است که در اجرای مصوبه الگوی کشت آیا قانون تقسیم اراضی پس از فوت مالک دیده شده است؟
source