شفقنا – آمریکاییها در یک نظرسنجی جدید اعلام کردند در شرایطی که دولت دونالد ترامپ با اعمال تغییرات گسترده در مقررات واردات و صادرات، جنگ تجاری خود را تشدید کرده، نسبت به مدیریت اقتصادی رئیسجمهور احساس اطمینان نمیکنند.
به گزارش سرویس ترجمه شفقنا به نقل از هیل، بر اساس این نظرسنجی که توسط سیبیاس نیوز انجام شده است، ۵۲ درصد گفتند که عملکرد اقتصادی ترامپ را تایید نمیکنند، در حالی که ۴۹ درصد موافق رویکرد او بودند. همچنین ۵۶ درصد اعلام کردند با نحوه برخورد او با تورم مخالفند، اما ۴۴ درصد موافق بودند.
اکثر پاسخدهندگان گفتند ترامپ روی موضوع اشتباهی تمرکز کرده است. ۵۵ درصد گفتند او «بیش از حد» به تعرفهها توجه میکند، در حالی که ۳۸ درصد معتقدند میزان تمرکز او «مناسب» است. تنها ۷ درصد از پاسخدهندگان گفتند او به اندازه کافی به تعرفهها توجه نمیکند.
این نظرسنجی پس از آخرین اعلام ترامپ درباره اعمال تعرفه بر خودروهای خارجی انجام شد. هفته گذشته، ترامپ اعلام کرد تعرفه ۲۵ درصدی بر واردات خودروهای خارجی اعمال میکند. همچنین انتظار میرود او روز چهارشنبه تعرفههای متقابلی برای شرکای تجاری آمریکا تعیین کند.
بیشتر شرکتکنندگان در نظرسنجی گفتند میخواهند ترامپ بیشتر بر کاهش قیمتها تمرکز کند. ۶۴ درصد گفتند او به این موضوع «به اندازه کافی» توجه نمیکند، ۳۱ درصد گفتند میزان تمرکز او «مناسب» است و تنها ۵ درصد از پاسخدهندگان معتقدند او «بیش از حد» بر این موضوع تمرکز کرده است.
با این حال، بسیاری از آمریکاییها همچنان جو بایدن، رئیسجمهور پیشین، را مقصر تورم فعلی میدانند. وقتی از شرکتکنندگان در این نظرسنجی پرسیده شد سیاستهای چه کسی مسئول نرخ تورم کنونی است، ۳۸ درصد پاسخ دادند سیاستهای بایدن، در حالی که ۳۴ درصد گفتند سیاستهای ترامپ. ۱۹ درصد هر دو دولت را به یک اندازه مقصر دانستند و ۹ درصد گفتند هیچ یک را مقصر نمیدانند.
علیرغم نگاه انتقادی آمریکاییها به وضعیت اقتصاد تحت ریاست ترامپ، بسیاری عملکرد دولت فعلی در مدیریت مهاجرت را ستودند. ۵۶ درصد گفتند با نحوه برخورد دولت موافقند و ۴۴ درصد مخالف بودند.
نظرسنجی سیبیاس نیوز با مشارکت ۲۶۰۹ بزرگسال آمریکایی در روزهای ۲۷ و ۲۸ مارس انجام شده و حاشیه خطای آن ۲.۳ درصد است.
بر اساس نتایج یک نظرسنجی جدید دیگر، نگرش آمریکاییها نسبت به وضعیت کنونی اقتصاد در مقایسه با ماه گذشته کمی بدبینانهتر شده است.
نظرسنجی اخیر سیبیاس نیوز/یوگاو نیز نشان داد که تقریباً ۲۹ درصد از پاسخدهندگان — معادل سه نفر از هر ده نفر — پیشبینی میکنند اقتصاد در سال آینده روند رشد را طی خواهد کرد که کاهشی ۵ درصدی نسبت به ماه فوریه محسوب میشود.
از سوی دیگر، تعداد افرادی که فکر میکنند اقتصاد در سال ۲۰۲۵ وارد رکود خواهد شد، ۵ درصد افزایش یافته است — از ۲۳ درصد در ماه فوریه به ۲۸ درصد در این ماه رسیده است. حدود ۲۱ درصد از شرکتکنندگان در این همهپرسی نیز — همانند ماه گذشته — اعلام کردند که اقتصاد در سال ۲۰۲۵ با کُندی مواجه خواهد شد.
بر اساس این نظرسنجی، در میان افرادی که کمتر از ۵۰ هزار دلار در سال درآمد دارند، حدود ۵۷ درصد وضعیت مالی خود را «بد» توصیف کردند، در حالی که ۳۹ درصد آن را «خوب» ارزیابی کردند. در میان کسانی که سالانه بین ۵۰ تا ۱۰۰ هزار دلار درآمد دارند، ۶۱ درصد وضعیت مالی خود را خوب ارزیابی کردند، اما ۳۵ درصد نظر مخالف داشتند.
فقط یکسوم از آمریکاییها (۳۳ درصد) گفتند که اقتصاد در حال حاضر وضعیت مطلوبی دارد — رقمی که نسبت به ماه گذشته بدون تغییر مانده است. حدود ۶۰ درصد از پاسخدهندگان نیز اعلام کردند که اقتصاد در وضعیت نامناسبی قرار دارد — آماری که از فوریه تاکنون ثابت بوده است.
همچنین، بر اساس این نظرسنجی، ۷۶ درصد از بزرگسالان آمریکایی معتقدند درآمدشان با نرخ تورم همخوانی ندارد، در حالی که کمتر از یکچهارم (۲۴ درصد) نظر مخالفی دارند. حدود ۷۰ درصد از شرکتکنندگان در این همهپرسی نیز نگران پسانداز بازنشستگی خود هستند، در حالی که ۳۰ درصد احساس «امنیت» میکنند.
نتایج نظرسنجی اخیر انبیسی نیوز نیز نشان داد که فقط ۱۸ درصد از آمریکاییها وضعیت اقتصاد را «عالی» یا «خوب» ارزیابی میکنند.
بیش از نیمی از پاسخدهندگان در یک نظرسنجی سیانان نیز اعلام کردند که از عملکرد ترامپ در مدیریت اقتصاد ناراضی هستند.
این نظرسنجی نشان داد که ۵۶ درصد از پاسخدهندگان از نحوه مدیریت ترامپ بر اقتصاد از زمان بازگشت به قدرت ناراضی هستند، در حالی که ۴۴ درصد اعلام کردند که از عملکرد او راضی هستند و یک درصد نیز گفتند که نظری در این مورد ندارند.
شبکه خبری سیانان اخیراً در گزارشی هشدار داده که رونق تقریباً پنجساله اقتصاد آمریکا شروع به ارائه نشانههایی از افول کرده است.
این شبکه خبری نوشت که تَرَکها در بنیان اقتصاد در حال شکلگیری هستند: اخراجها در حال افزایش است، روند استخدام کند شده، اعتماد مصرفکنندگان در حال فرسایش است و تورم در حال سرعت گرفتن است. اگرچه تقریباً مطمئناً همه این موارد در صورت پیروزی کامالا هریس، معاون رئیسجمهور سابق، در انتخابات رخ میداد، اما عدم اطمینانی که سیاستهای اقتصادی ترامپ به وجود آورده است، این مشکلات را تشدید میکند.
تعرفهها — بهویژه ماهیت متناوب دستورات ترامپ — باعث سردرگمی برای کسبوکارها، مصرفکنندگان و سرمایهگذاران شده است و نگرانیها درباره تورم را در زمانی که قیمتها بهطور سرسختانهای در حال افزایش مجدد هستند، شدت میبخشد.
برخورد سختگیرانه ترامپ با مهاجرت، صنایع کلیدی از جمله کشاورزی، ساختوساز و مراقبتهای درمانی-بهداشتی را که در استخدام نیرو با مشکل مواجه بودهاند، تهدید میکند. کاهش شدید کارکنان فدرال و کمکهای دولتی نیز میتواند به آسیبپذیرترین آمریکاییهایی که کمترین محافظت را در برابر افزایش قیمتها دارند، آسیب برساند.
سیاست ترامپ خطرات واقعی برای اقتصاد قوی اما لرزانی که به ارث برده است، ایجاد میکند.
ترامپ در سخنرانیهای اخیر خود تصدیق کرده که تعرفهها باعث «یک اختلال کوچک» خواهند شد. او در مصاحبهای با فاکس نیوز از رد احتمال رکود خودداری کرد و گفت که برنامه اقتصادی او ممکن است در ابتدا برای برخی دردناک باشد.
ترامپ گفت: من از پیشبینی چنین چیزهایی متنفرم. یک دوره انتقالی وجود دارد زیرا کاری که ما انجام میدهیم، بسیار بزرگ است.
اما دادههای اقتصادی اخیر بیش از یک اختلال کوچک را نشان دادهاند.
این خبر را اینجا ببینید.
source