شفقنا- آژانس امداد و کار سازمان ملل متحد برای آوارگان فلسطینی (آنروا) روز دوشنبه اعلام کرد که مقر این سازمان در قدس شرقی اشغالی در میان تحریکات «سیستماتیک و مداوم» اسرائیل علیه این سازمان به آتش کشیده شده است.
به گزارش شفقنا به نقل از خبرگزاری آناتولی، آنروا در بیانیه ای افزود که مقر آن در شرق بیت المقدس «امروز (دوشنبه) مورد آتش سوزی عمدی دیگری قرار گرفت.»
این آژانس توضیح داد که «این اقدام مذموم در چارچوب تحریک سیستماتیک علیه آنها صورت می گیرد که ماههاست ادامه دارد.»
آنروا هشدار داد که کارکنان و تاسیسات سازمان ملل در کرانه باختری با «تهدیدهای فزاینده ای روبرو هستند.»
به گفته آنروا کارکنان سازمان ملل متحد در ژانویه 2025 «با اجرای قوانین اسرائیل که فعالیت آنروا را هدف قرار می دهد، همزمان با حملات مکرر، آزار و اذیت و تهدید» مجبور به تخلیه مقر شدند.
این آژانس وابسته به سازمان ملل تاکید کرد که این مراکز «خدمات بشردوستانه را به آسیب پذیرترین آوارگان فلسطینی ارائه می دهند و نباید هدف قرار گیرند.»
بر اساس این بیانیه، رولاند فردریش، مدیر امور آنروا در کرانه باختری، «از اسرائیل به عنوان یک کشور عضو سازمان ملل متحد و عضو کنوانسیون حقوق و مصونیت های سازمان ملل متحد خواست تا متعهد به حفاظت از کارکنان و امکانات سازمان ملل متحد در هر زمان باشد.»
در 30 ژانویه، تصمیم دولت اسرائیل برای ممنوعیت عملیات آنروا در بیت المقدس شرقی اجرایی شد. این آژانس سازمان ملل سپس مقر خود را در محله شیخ جراح که از سال 1951 در آنجا حضور داشت و همچنین یک درمانگاه در شهر قدیمی و مدارس شهر از جمله یک مرکز آموزش حرفه ای را تخلیه کرد.
کنست در 28 اکتبر 2024 دو قانون را تصویب کرد که آنروا را از انجام هرگونه فعالیت در داخل اسرائیل منع میکرد، امتیازات و امکانات آن را لغو و هرگونه تماس رسمی با آن را ممنوع ساخت.
در 10 اکتبر 2024، اسرائیل تصمیم گرفت این مرکز را مصادره کند تا 1440 واحد شهرک سازی روی ویرانه های آن بسازد.
اسرائیل مدعی است که کارکنان آنروا در حمله حماس در 7 اکتبر 2023 شرکت داشتند، ادعایی که آژانس آن را رد می کند. سازمان ملل بر تعهد آنروا به بی طرفی، تعهد آن به ادامه کار و رد ممنوعیت اسرائیل تاکید میکند.
آنروا به میلیون ها فلسطینی در نوار غزه و کرانه باختری از جمله بیت المقدس شرقی و همچنین آوارگان فلسطینی در سوریه، لبنان و اردن خدمات کمک، بهداشت و آموزش ارائه می کند.
فلسطین هرگونه تلاش برای تضعیف، جایگزینی یا محدود کردن کار و بودجه آژانس سازمان ملل متحد را رد کرده و از «جامعه بین المللی خواسته است که برای پاسخگویی به اشغالگری و حفاظت از ماموریت آنروا اقدام جدی انجام دهند.»
نیاز فلسطینیان به آنروا، بزرگترین سازمان بشردوستانه بینالمللی از 7 اکتبر 2023 بهطور تصاعدی افزایش یافته است. این وضعیت ناشی از جنگ نسلکشی است که اسرائیل با حمایت ایالات متحده در نوار غزه به راه انداخته است. این جنگ بیش از 164000 فلسطینی کشته و زخمی برجای گذاشته است که بیشتر آنها 110 کودک و زن بودهاند. بیش از 14 هزار نفر نیز مفقود شدهاند.
این خبر را در الجزیره ببینید.
source