شفقنا – در حالی که رئیسجمهور آمریکا دونالد ترامپ هیچ نشانهای از عقبنشینی در برنامههای گسترده تعرفهای خود نشان نداد، شاخصهای عمده سهام در آسیا روز دوشنبه به شدت سقوط کردند.
به گزارش سرویس ترجمه شفقنا به نقل از رویترز، سرمایهگذاران شرط بستهاند که افزایش خطر رکود ممکن است فدرال رزرو را وادار به کاهش نرخ بهره از ماه می بکند.
بازارهای آتی به سرعت حرکت کردند تا تقریباً پنج کاهش ۰.۲۵ درصدی در نرخهای بهره آمریکا را برای امسال پیشبینی کنند، که این امر موجب کاهش شدید بازدهی اوراق خزانه و تضعیف دلار در برابر داراییهای امن شد.
این فروپاشی در حالی رخ داد که ترامپ به خبرنگاران گفت سرمایهگذاران باید عواقب این وضعیت را بپذیرند و او تا زمانی که کسری تجاری آمریکا حل نشود، با چین به توافق نخواهد رسید. پکن نیز اعلام کرد که بازارها نسبت به برنامههای تلافیجویانه آن واکنش نشان دادهاند.
شان کالو، تحلیلگر ارشد ارز در ITC Markets سیدنی، گفت: تنها قطعکننده واقعی این روند، آیفون رئیسجمهور ترامپ است و او هیچ نشانهای بروز نمیدهد که این فروش گسترده بازار آنقدر او را نگران کرده باشد که بخواهد در موضع سیاستی خود که دههها به آن اعتقاد داشته، تجدید نظر کند.
سرمایهگذاران تصور میکردند از دست رفتن تریلیونها دلار ثروت و ضربه سنگین احتمالی به اقتصاد، ترامپ را وادار به تجدید نظر در برنامههایش خواهد کرد.
بروس کاسمن، رئیس بخش اقتصاد جیپی مورگان، گفت: میزان و اثر مخرب سیاستهای تجاری آمریکا، در صورت تداوم، برای تبدیل یک رشد اقتصادی سالم در آمریکا و جهان به رکود، کافی خواهد بود.
او خطر رکود را ۶۰ درصد ارزیابی کرد.
وی افزود: ما همچنان انتظار داریم اولین کاهش نرخ بهره فدرال رزرو در ژوئن رخ دهد. اما اکنون فکر میکنیم کمیته در هر جلسه تا ژانویه نرخ را کاهش خواهد داد و محدوده هدف نرخ بهره را به ۳.۰ درصد خواهد رساند.
قراردادهای آتی S&P 500 در معاملات پرنوسان ۳.۵ درصد سقوط کرد، در حالی که قراردادهای آتی نزدک ۴.۴ درصد کاهش یافت و به زیان حدود ۶ تریلیون دلاری هفته گذشته افزود.
این روند نزولی اروپا را نیز دربر گرفت، به طوری که قراردادهای آتی یورواستاکس ۵۰ ۳.۶ درصد، افتیاسای ۲.۳ درصد و دکس ۴.۰ درصد کاهش یافت.
شاخص نیککی ژاپن ۶.۶ درصد سقوط کرد و به پایینترین سطح خود از اواخر ۲۰۲۳ رسید، در حالی که شاخص کره جنوبی ۵ درصد کاهش یافت. شاخص گسترده MSCI برای سهام آسیا-اقیانوسیه به جز ژاپن نیز افت دردناک ۷.۵ درصدی را تجربه کرد.
سهام بلوچیپ چین ۶.۳ درصد کاهش یافت، در حالی که بازارها منتظر بودند ببینند آیا پکن با محرکهای بیشتری واکنش نشان میدهد یا خیر. شاخص اصلی تایوان که روزهای پنجشنبه و جمعه تعطیل بود، نزدیک به ۱۰ درصد سقوط کرد و سیاستگذاران را وادار به محدود کردن فروش استقراضی کرد.
شاخص سهام عربستان روز یکشنبه بیش از ۸۰۰ واحد از دست داد و شبکه العربیة کاهش گسترده بخشهای مختلف، از جمله غول نفتی آرامکو، را به اثر تعرفههای تجاری تازهاعلامشده بر بازارهای جهانی نسبت داد.
تمام بازارهای نوظهور آسیا نیز تحت فشار بودند و شاخص Nifty 50 هند ۴ درصد کاهش یافت.
چشمانداز تیرهتر رشد جهانی، قیمت نفت را نیز تحت فشار شدید قرار داد و به دنبال زیانهای سنگین هفته گذشته، برنت ۱.۳۵ دلار کاهش یافت و به ۶۴.۲۳ دلار در هر بشکه رسید، در حالی که نفت خام آمریکا ۱.۳۹۵ دلار افت کرد و به ۶۰.۶۰ دلار در هر بشکه رسید.
این خبر را اینجا ببینید.
source