Wp Header Logo 1311.png

مردم، جورکش ضعف عملکرد وزیر نیرو!/«تابستان سخت»، وعده نخ نمای علی آبادی

دو روز پیش بود که جدول زمان بندی خاموشی‌ها در فضای مجازی منتشر شد. آن هم در روز‌هایی که آب و هوای کل کشور دمای بالایی را تجربه نمی‌کند. به طور ادواری ایام گرم سال در ایران از حدود خردادماه آغاز و تا شهریور ماه ادامه دارد. در این ایام نیاز به برق به دلیل تجهیزات خنک کننده افزایش می‌یابد. طی سال‌های گذشته با تشدید ناترازی برق خاموشی‌هایی را جهت مدیریت بار شبکه برق و پرهیز از خاموشی گسترده، به طور برنامه ریزی شده و مدون شاهد بودیم. البته نه در روز‌های معتدل و خنک فروردین ماه!

به گزارش سرویس اقتصادی تابناک، این خاموشی‌ها محدود به ایام گرم سال نبود و طی یک اقدام تقریبا بی سابقه زمستان سال گذشته در حالی که هیچ دلیل منطقی و کارشناسانه‌ای برای اعمال محدودیت برقی به لحاظ دمای هوا وجود نداشت، بسیاری از استان‌ها و البته پایتخت شاهد خاموشی‌ها پراکنده بود.

زمستان گذشته وزارت نیرو علت خاموشی‌ها به ویژه خاموشی گسترده غرب تهران را به دلیل محدودیت سوخت نیروگاهی عنوان کرد. مقوله‌ای که بلافاصله از سوی وزارت نفت تکذیب و اعلام شد.

محسن پاک‌نژاد، وزیر نفت در حاشیه جلسه هیئت دولت در مورد خاموشی‌های گسترده تهران در روز‌های پایانی سال گذشته گفته بود که این رخداد به دلیل برودت هوا، مصرف گاز خانگی تا ۶۸۱ میلیون مترمکعب در روز افزایش پیدا کرد که یک رکورد بی سابقه بود. نیروگاه‌ها به سمت تنظیم سوخت معادل می‌روند و باید به گونه‌ای سوخت مصرف کنند که کاهش گاز تحویلی را جبران کنند که بعضا این اتفاق نمی‌افتد.

به گفته پاک‌نژاد در طی بهمن سال گذشته ۵۲ میلیون لیتر گازوئیل در روز به نیروگاه‌ها تحویل داده شده که در نوع خودش رکورد است.

انجام تعمیرات اساسی نیروگاهی خلاف روال همیشه؟

پس از اعلام جدول خاموشی‌های تهران، رجبی مشهدی، مدیرعامل توانیر طی مصاحبه‌ای گفت: در سال جاری به دلیل خشکسالی امکان استفاده حداکثری از ظرفیت تولید برق نیروگاه‌های برقآبی را نداریم. امسال تنها یک سوم از ظرفیت تولید برق نیروگاه‌های برقآبی می‌توانیم استفاده کنیم.

به گفته این مقام مسئول، بخشی از تعمیرات اساسی نیروگاه‌ها که به دلیل محدودیت سوخت موکول به سال جاری شد، حدود ۳۰ درصد از نیروگاه‌های کشور عمر بالایی دارند و این تعمیرات لازم است.

در انتظار برق هسته ای

رجبی مشهدی ادامه داد: برای اینکه بتوانیم ظرفیت تولید برق نیروگاه هسته‌ای را در تیر و مرداد در مدار داشته باشیم و عملیات تعویض سوخت داشت این نیروگاه را فعلا از مدار خارج کردیم. این عوامل باعث شد که میزان مصرف از تولید پیشی بگیرد.

مدیرعامل توانیر رشد مصرف برق کشور در روز‌های ابتدایی سال را ۶ درصد اعلام و تصریح کرد: از نیروگاه داران می‌خواهیم که نیروگاه خود را در مدار تولید قرار دهند!

مشخص نیست باتوجه به اینکه فصل انجام تعمیرات اساسی نیروگاه‌ها در نیمه دوم سال است، هنوز این اقدام انجام نشده است!

نارضایتی بالا گرفت، توانیر تکذیب کرد!

پس از اینکه مدیرعامل توانیر توضیحاتی در زمینه محدودیت‌های برق رسانی ارائه داد، از سوی یکی از رسانه‌های کشور اعمال محدودیت مصرف برق از سوی توانیر «تکذیب شد»! به نظر می‌رسد یکپارچگی لازم و کافی بین مدیریت شبکه برق و اطلاع رسانی‌های لازم در این وزارتخانه وجود ندارد!

این کش و قوس‌ها در حالی مطرح شد که به گفته مخاطبان تابناک، در بسیاری از نقاط تهران به ویژه در منطقه غرب، شاهد خاموشی‌هایی در ساعات اولیه صبح هستیم.

هرچند بهارستانی‌ها خواهان حضور وزیر نیرو برای توضیح شرایط به وجود آمده در مجلس شده‌اند، اما کارنامه عملکرد عباس علی آبادی، وزیر نیرو نشان می‌دهد که باوجود مدعی بودن در صنعت برق، نتوانسته است راهکار تازه‌ای برای مدیریت ناترازی برق ارائه دهد و به نظر می‌رسد قرار است شیوه نخ نمای قطع برق ساعتی برای مدیریت بار شبکه را تکرار کند! 

وزیر نیرو ۱۶ دی سال گذشته گفته بود ما درحال آماده کردن خود برای «تابستان سخت» سال آینده هستیم؛ چرا که در همین تابستان امسال بیش از ۲۰ هزار مگاوات ناترازی داشتیم و پیش بینی می‌شود این عدد به ۲۵ هزار مگاوات برسد.

از ادعا تا عمل! 

با توجه به سابقه کاری علی آبادی، شاید بد نباشد وی تجربه سالیان مدیریت خود را به کار گرفته و راهکار متفاوت و عملیاتی را در پیش بگیرد، مدیریت شرایط به سبک قبل، هشدار پشت هشدار به مردمی که با چالش‌های مختلف اقتصادی دست به گریبان هستند و آستانه تحمل شان زیاد نیست، خاموشی به تولید و صنعت و سایر راه‌های بی سرانجام برای وزیری به وزن علی آبادی، دور از انتظار است!

شما هم مثل قبلی ها! تکرارِ مکررات 

رهبری انقلاب ۲ بهمن سال گذشته از نمایشگاه «پیشگامان پیشرفت، رویداد ملی توانمندی‌ها و دستاورد‌های بخش خصوصی» بازدید کردند و در خلال این بازدید تذکر جدی خطاب به عباس علی آبادی، وزیر نیرو و البته مدیر ۱۴ ساله گروه مپنا (فعال در صنعت نیروگاهی) مطرح کردند. 

ایشان خطاب به وی فرمودند: … همان گاز‌های هدررفته نیروگاه‌ها را در دولت‌های مختلف تاکید و سفارش شده و آنها قول دادند و گاهی گزارش دادند که فلان قدر انجام دادیم، هنوز نشده. هنوز شما می‌گویید می‌خواهیم انجام دهیم، بروید و عمل کنید.

جای قاتل و مقتول را عوض نکنید!

باوجود اینکه علی آبادی مدعی صاحب تجربه بودن در صنعت برق است، یک حساب سر انگشتی و نگاهی گذرا به عملکرد عملیاتی وی، حتی محدود به تهران، مرکز حاکمیت جمهوری اسلامی ایران نشان می‌دهد، در بر همان پاشنه قدیم می‌گردد و وزیر نیرو با چنگ زدن به ریسمان‌های مختلف تلاش می‌کند جای قاتل و قربانی را تغییر داده و یا وزارت نفت را مقصر جلوه دهد یا در بسیاری از برهه‌ها جای اینکه خود را خادم مردم و نهاد تولید و صنعت بداند، مدام و مکرر از مسیر‌های مختلف مردم را مقصر جلوه می‌دهد. 

برای مردم چه کردید؟/بهانه های الکی…

قطعا و قطعا صرفه جویی در مصرف آب، برق و به طور کلی انرژی، امری واجب و در صدر اولویت است، اما آقای وزیر بد نیست لنز دوربین را به سمت خود بازگردانده و توضیح دهید جز دعوت مردم به صرفه جویی، شما برای مردم چه کردید؟ 

باز هم روز‌های گرم سال در حال آغاز شدن است و وزارت نیرو مجدد انگشت بازخواست را به سمت مردم می‌گیرد! البته آقای علی آبادی برگ جدیدی در صنعت برق رو کرد و مردم نه تنها در فصل گرم شاهد خاموشی‌ها گسترده بودند بلکه در زمستان نیز طعم خاموشی‌ها کام شان را تلخ کرد که هنوز توضیح کارشناسانه‌ای از سوی وزارت نیرو جز پاسکاری با وزارت نفت که اسناد و اطلاعات این بهانه جویی کودکانه وزارت نیرو را نیز تایید نمی‌کند، ارائه داده نشد.

source

ecokhabari.com

توسط ecokhabari.com