علیرضا عسگری مارانی، تحلیلگر بازار سرمایه،با اشاره به تأثیر اخبار مذاکرات بر بازار سرمایه، گفت: اخبار سیاسی را پیگیری میکنم و متوجه تأثیرگذاری آنها بر بازار هستم. مسائل جهانی و تحولات سیاسی همواره بر روند اقتصاد و سرمایهگذاری اثرگذار بودهاند.
به گزارش تجارت نیوز، در حالی که اخبار مربوط به آغاز مذاکرات غیرمستقیم بین ایران و آمریکا در صدر توجهات قرار گرفته، علیرضا عسگری مارانی، کارشناس پیشکسوت بازار سرمایه، معتقد است: رفع موانع سیاسی و کاهش تنشها میتواند مسیر شفافتری برای اقتصاد ایران باز کند و بازارهای مالی، بهویژه بازار سرمایه، را در مسیر رونق و سودآوری قرار دهد. به گفته او، تجربه جهانی نشان میدهد عبور از شرایط سخت با نگاه به منافع ملی، فرصتساز توسعه اقتصادی خواهد بود.
علیرضا عسگری مارانی، تحلیلگر بازار سرمایه،با اشاره به تأثیر اخبار مذاکرات بر بازار سرمایه، گفت: اخبار سیاسی را پیگیری میکنم و متوجه تأثیرگذاری آنها بر بازار هستم. مسائل جهانی و تحولات سیاسی همواره بر روند اقتصاد و سرمایهگذاری اثرگذار بودهاند.
او افزود: اقتصاد ایران سالهاست که با تعرفههای سنگینی مواجه است؛ تحریمها عملا معادل تعرفههایی تا ۴۰ درصد را بر ما تحمیل میکند. این شرایط بر نحوه فروش محصولات و دسترسی ما به بازارهای بینالمللی تأثیر منفی گذاشته است.
عسگری مارانی تأکید کرد: اگر این موانع و تعرفهها برداشته شود، طبیعی است که اقتصاد شفافتر میشود و بازارهای اولیه و ثانویه با سهولت بیشتری فعالیت خواهند کرد. این امر در نهایت موجب افزایش سود بنگاهها و تقویت روابط اقتصادی با سایر کشورها خواهد شد.
او توضیح داد: تجربههای تاریخی، مانند طرح مارشال پس از جنگ جهانی دوم، یا سیاستهای دولت ریگان که باعث رشد اقتصادی چین و کره جنوبی شد، نشان میدهد با بهرهگیری درست از فرصتها میتوان مسیر توسعه را هموار کرد. امیدوارم ما نیز بتوانیم از شرایط فعلی بهترین استفاده را ببریم.
این کارشناس پیشکسوت بازار سرمایه، در پاسخ به پرسشی درباره ارزیابی نتایج مذاکرات عمان، گفت: نگاهی به تاریخ نشان میدهد کشورهایی مانند ژاپن، آلمان و ویتنام، پس از درگیریهای گسترده و تخریبهای فراوان، با تمرکز بر منافع ملی و بازسازی اقتصادی توانستند جایگاه خود را بازیابند. ما نیز باید با همه کشورها تجارت و رفتاری منطقی داشته باشیم.
او افزود: معتقدم تصمیمگیران ما باید چه در داخل و چه در عرصه بینالمللی، منافع ملی را با دقت مورد توجه قرار دهند و آماده باشند تا تصمیمهای سخت اما درست اتخاذ کنند. ممکن است این تصمیمها برای برخی پرسشها و تردیدهایی ایجاد کند، اما هدف نهایی، باید تأمین منافع ملی باشد.
عسگری مارانی ادامه داد: در شرایط فعلی، باید ذهنها آماده باشند تا بتوانند درک درستی از فضای میانمدت و بلندمدت اقتصادی پیدا کنند. بستر اتفاقات مثبت در کشور وجود دارد، تنها باید بتوانیم از دیوارهایی که دور خود ساختهایم عبور کنیم. قطعاً در صورت عبور از این موانع، میتوانیم منافع مشترک با کشورهای مختلف دنیا تعریف کنیم.
او در ارزیابی وضعیت جهانی نیز گفت: اقتصاد ایران همچنان از مزیتهایی برخوردار است، در شرایطی که اقتصاد جهان با بحران نقدینگی و بدهی بین المللی روبه رو است، این مسائل در ایران تا حدودی اصلاح شده است.
او با اشاره به پتانسیلهای رشد اقتصاد ایران گفت: در حال حاضر، اقتصاد ایران ظرفیت رشد بسیاری دارد، ارزش بازار سهام هم در محدوده ۱۰۰ میلیارد دلار قرار دارد و ظرفیت بالایی برای رشد این بازار وجود دارد. ما باید آماده باشیم تا سرمایههای بزرگی را برای توسعه و بهبود زیرساختهای اقتصاد ایران فراهم کنیم؛ ما باید خودمان زمینهساز چنین حضوری باشیم.
عسگری مارانی در پایان تأکید کرد: در روابط بین کشورها، باید منافع دو طرفه را در نظر بگیریم. تنها در این صورت است که میتوانیم آیندهای باثباتتر و اقتصادی پویاتر داشته باشیم.
منبع: سنا
source