شفقنا- یک مطالعه جدید یافتههای جدیدی در مورد میگرن نشان داده است که آنها را با یک عامل غیرمنتظره که ممکن است در افزایش بروز آن نقش داشته باشد، مرتبط میکند.
به گزارش شفقنا؛ وبگاه آرتی عربی نوشت: «این مطالعه بر روی زنانی که از حملات مکرر میگرن رنج میبرند تمرکز دارد، که افقهای جدیدی برای درک عمیقتر این وضعیت پیچیده که میلیونها نفر را در سراسر جهان تحت تاثیر قرار میدهد، گشوده است».
مطالعهای که اولین مورد از نوع خود در سطح جهانی است، تاثیر برخی انواع باکتریهای موجود در دهان را بر روی میگرن بررسی کرده است.
محققان دانشگاه سیدنی در استرالیا 168 داوطلب را مورد ارزیابی قرار دادند. از این داوطلبها خواسته شد تا از طریق یک پرسشنامه، وضعیت سلامت دهان خود و تعداد دفعاتی که از میگرن، درد معده و سایر مشکلات سلامتی رنج میبردند را ارزیابی کنند.
نتایج نشان داد که نیمی از شرکتکنندگانی که از بدترین وضعیت سلامت دهان برخوردار بودند، بیشتر در معرض ابتلا به میگرن قرار داشتند، که این امر ممکن است ارتباط احتمالی بین این دو وضعیت را نشان دهد.
همچنین نمونههایی از بزاق شرکتکنندگان برای شناسایی وجود باکتریها تجزیه و تحلیل شد و مشخص شد که افرادی که از میگرن رنج میبردند، سطح بالاتری از باکتریهای مایکوپلاسما در بزاق خود داشتند. این باکتریها معمولاً بیخطر هستند اما ممکن است نقشهایی در بیماریهای لثه ایفا کنند.
علاوه بر این، سطوح بالای نوع دیگری از باکتریها به نام «بیفیدوباکتریوم» با میگرن و دردهای بدن مرتبط بود.
باکتری بیفیدوباکتریوم به طور رایج در مکملهای پروبیوتیک و نوشیدنیهای ماست استفاده میشود که به بهبود سلامت دستگاه گوارش و سیستم ایمنی کمک میکنند، اما محققان اشاره کردند که این باکتری ممکن است به دلیل مقاومت آن در برابر فلوراید، مشکلاتی در دهان ایجاد کند.
مطالعه نشان داد که زنانی که از وضعیت بد سلامت دهان رنج میبرند، بیشتر در معرض ابتلا به یک بیماری دیگر به نام درد عضلانی فیبروزی (فیبرومیالژیا) هستند. این یک بیماری مزمن است که باعث درد عمومی عضلانی میشود و بیشتر در زنان شایع است، هرچند که توجه کمی به آن شده است.
جوآنا هارنت، استاد یار و پژوهشگر اصلی مطالعه، در این باره اظهار داشت: «این مطالعه ارتباط قوی بین سلامت دهان و درد، به ویژه در زنانی که از درد عضلانی فیبروزی رنج میبرند، نشان میدهد که میتواند به شناسایی راههای جدیدی برای برخورد با این شرایط بهداشتی کمک کند».
شارون ادرچ، محقق دکترای دانشگاه سیدنی و یکی از پژوهشگران این مطالعه، نیز گفت: «نتایج ما نشان میدهد که باید به سلامت دهان به عنوان بخشی از پیشگیری و درمان سردرد میگرنی و درد عضلانی فیبروزی توجه ویژهای شود».
لازم به ذکر است که حملات میگرنی میتوانند ناشی از فعالیت غیرطبیعی در مغز باشند که بر سیگنالهای عصبی و رگهای خونی در مغز تأثیر میگذارد.
این خبر را در آرتی عربی ببینید
source