شفقنا- 15 خانواده مسلمان در «ناندا ناگار» پس از حمله همسایگان خود در سپتامبر گذشته فرار کردند. اما احمد حسن بازگشت – و حاضر به رفتن نیست.
به گزارش سرویس ترجمه شفقنا؛ الجزیره نوشت: احمد حسن هر روز صبح ساعت 8 صبح، کرکره قهوهای مغازه خشکشویی خود را در حاشیه رودخانه نانداکینی، که از شهر دورافتاده هیمالیا ناندا ناگار در ایالت اوتاراکند در شمال هند میگذرد، بالا میبرد.
تا سپتامبر 2024، تا زمان ناهار او بین 20 تا 25 مشتری داشت. برخی در حین بحث در مورد مسائل سیاسی و شوخی، با او یک فنجان چای مینوشیدند و لبخندها و غمهایشان را به اشتراک میگذاشتند. بیشتر مشتریان هندو و تعداد کمی مسلمان بودند. اما حالا فقط 5 مشتری هندو به مغازه او میآیند.
برای نسل ها، 15 خانواده مسلمان در ناندا نگر زندگی میکردند اما بعد از آشوبهای پایان تابستان فقط حسن در این شهر باقی مانده است.
همه چیز در سپتامبر گذشته در انفجاری از خشونت ضد مسلمانان که به خاطر ادعای یک دختر هندو مبنی بر آزار و اذیت جنسی آغاز شد، تغییر کرد. شعارها و راهپیمایی های مملو از نفرت با حمله فیزیکی به مسلمانان به اوج خود رسید و مغازه های آنها تخریب شد. جامعه کوچک مسلمان شهر از ترس جان خود، در پوشش شب فرار کردند. فقط حسن با همسر، دو دختر و دو پسرش برگشت و قاطعانه گفت که میخواهند در این شهر زندگی کنند. اما خانواده او در ترس زندگی می کنند.
همسایگان هندو با آنها صحبت نمی کنند. او دیگر مانند هر عصر برای پیاده روی در کنار رودخانه نمی رود. او اجازه نمی دهد فرزندان و همسرش با کسی ملاقات کنند و نگران وقوع خشونت بیشتر است.
ناندا ناگار 10 ساعت با ماشین از دهلی نو پایتخت هند فاصله دارد. این شهر که در نزدیکی مرز هند و چین قرار دارد، در محل تلاقی شاخه های نانداکینی واقع شده و حدود 2000 نفر جمعیت دارد. رودخانه نانداکینی یکی از شش شاخه رود گنگ است و هندوها آن را مقدس می دانند.
در طول همهگیری ویروس کرونا، مسلمانان در سراسر هند به دلیل تئوریهای توطئه منتشر شده توسط گروههای راست افراطی هندو اسیب دیدند. هندوهای افراطی که به خاطر حزب حاکم قدرت گرفتهاند مسلمانان را به انتشار عمدی ویروس از طریق اعمال مذهبی خود و با برگزاری تجمعات بزرگ متهم میکردند. گروههای راست افراطی آن را «جهاد کرونا» مینامیدند.
ماجرا تنها به گروههای محلی باز نمیگردد چرا که حزب بهاراتیا جاناتا به رهبری نارندرا مودی نخست وزیر، سالها است که بر طبل جنگ فرقهای کوبیده و تبعیض علیه آنها را در جامعه هند گسترش داده است. اکنون مسلمانان هند به بهانه صدای اذان، موقوفات، حجاب و حتی ذبح گاو نیز تحت آزار هندوهای افراطی قرار دارند. آگاهان جامعه هند سالها است در مورد تبعات این سیاست به حاکمان افراطی هند هشدار میدهند.
این گزارش را در الجزیره ببینید
source