اقتصاد۲۴- بوئینگ کیسی-۴۶ای پگاسوس (KC-۴۶A) یک هواپیمای سوخت رسان هوایی است که بر اساس هواپیمای سوخترسان KC-۷۶۷ توسط بوئینگ و بر اساس قراردادی با نیروی هوایی آمریکا (USAF) تولید میشود. این قرارداد شامل ساخت ۱۷۹ تانکر KC-۴۶ برای جایگزینی با تانکرهای قدیمی KC-۱۳۵ که از سال ۱۹۶۵ در خدمت بودهاند، میباشد. KC-۴۶A یک هواپیمای پهن پیکر و چند ماموریتی است که قادر به حمل سوخت، محموله، مسافران و بیماران است.
تاریخچه هواپیمای پگاسوس KC-۴۶A
بوئینگ کل ناوگان KC-۴۶ را تا سال ۲۰۲۷ تحویل خواهد داد. انتظار میرود این برنامه بیش از ۵۰۰۰۰ شغل ایجاد کند و حدود ۸۰۰ تامین کننده را در بر خواهد گرفت. پروژه KC-۴۶ گواهینامه نوع تکمیلی (STC) را از اداره هوانوردی فدرال ایالات متحده (FAA) در سپتامبر ۲۰۱۸ دریافت کرد.
این هواپیماها در پایگاههای مختلف نیروی هوایی آمریکا از جمله پایگاه نیروی هوایی مک کانل، پایگاه گارد ملی هوایی پیز، پایگاه نیروی هوایی آلتوس و پایگاه نیروی هوایی سیمور جانسون مستقر هستند.
طراحی هواپیمای سوختگیری هوایی KC-۴۶A
KC-۴۶A بر اساس KC-۷۶۷ ساخته شده است، اما تغییراتی در هواپیما از جمله نمایشگر پیشرفته عرشه پرواز انجام شد. بدنه هواپیما با قابلیتهای سوختگیری هوایی، ایستگاه اپراتور سوختگیری هوایی و سیستمهای تشخیص و اجتناب از تهدید، نظامی شده است.
بیشتر بخوانید: معرفی هواپیمای تهاجمی سبک kT-1
این تانکر قابلیت حمل ۱۸ پالت بار و همچنین جابجایی ۵۸ مسافر به صورت عادی و حداکثر ۱۱۴ مسافر را در هنگام عملیات غیرمجاز دارد. این هواپیمای تانکر همچنین میتواند با انتقال ۵۴ بیمار پزشکی، تخلیه فوری پزشکی هوایی را انجام میدهد. وزن KC-۴۶A حدود ۹۴۱۹۸ کیلوگرم است، در حالی که حداکثر وزن برخاست ۱۸۸۲۴۱ کیلوگرم است.
طول این هواپیما ۱۶۵ فوت ۱۰ اینچ (۵۰.۵ متر)، طول بالهای آن ۱۵۶ فوت ۱ اینچ (۴۷.۵ متر) و ارتفاع کلی آ ۵۲ فوت ۱۰ اینچ (۱۶.۱ متر) است. حداکثر ظرفیت بار این هواپیما ۶۵۰۰۰ پوند (۲۹۴۸۴ کیلوگرم) است.
روش سوخت گیری هوایی KC-۴۶A
KC-۴۶ دارای حداکثر ظرفیت سوخت ۲۱۲۲۹۹ پوند (۹۶۲۶۵ کیلوگرم) است. این هواپیما دارای یک مخزن سوختگیری هوا به هوا است که قادر به پذیرش سوخت با سرعت ۱۲۰۰ گالری در دقیقه است. سیستمهای سوختگیری همچنین شامل یک بوم دیجیتالی با سیم با قابلیت تخلیه سوخت با سرعت ۱۲۰۰ گرم در دقیقه، و همچنین یک سیستم دائمی دروگ و بالهای متحرک سوختگیری هوا هستند که میتوانند سوخت را با سرعت ۴۰۰ گرم در دقیقه تخلیه کنند.
سیستمهای سوخت گیری روی KC-۴۶ را میتوان توسط اپراتورهای بوم از محفظه خدمه دارای ایستگاه اپراتور سوخت گیری هوایی (AROS) مدیریت کرد. دوربینهایی با وضوح بالا در بدنه هواپیما قرار میگیرند تا دید کاملی از میدان ایجاد کنند.
سیستم بوم پرواز با سیم (fly-by-wire)، اپراتور بوم را قادر میسازد تا تمام هواپیماهای گیرنده بال ثابت را بدون در نظر گرفتن زمان و ماموریت سوخت گیری کند. این هواپیما میتواند سوخت گیری چند نقطهای همزمان را از طریق غلافهای سوخت گیری هوای بال انجام دهد.
کابین KC-۴۶A
KC-۴۶ میتواند سه خدمه اصلی شامل دو خلبان و یک بوم اپراتور را در خود جای دهد. در این هواپیما ۱۲ صندلی دائمی اضافی برای خدمه هواپیما شامل خدمه تخلیه هواپزشکی دو پرستار پرواز و سه تکنسین پزشکی وجود دارد.
این هواپیما دارای یک سیستم نمایشگر یکپارچه با نمایشگرهای کریستالی مورب، یک سیستم آگاهی موقعیت تاکتیکی (TSAC) و یک سیستم دید از راه دور (RVS) است که هر دو فناوری سه بعدی و دو بعدی را برای اپراتور ارائه میکند. همچنین این هواپیما مجهز به سیستمهای ارتباطی، ناوبری، نظارت، شبکه و کنترل پرواز است که توسط راکول کالینز ارائه شده است.
سیستم کنترل ماموریت توسط سیستمهای هوانوردی جنرال الکتریک تامین میشود، در حالی که واحد نیرو کمکی، سیستم کنترل فشار کابین و سیستمهای ناوبری اینرسی دادههای هوایی توسط هانیول ارائه شده است. نورثروپ گرومن سیستم اقدامات متقابل مادون قرمز را برای این هواپیما تامین کرد.
موتور پگاسوس KC-۴۶A
هر تانکر USAF KC-۴۶A از دو موتور پرتاند وایتنی PW۴۰۶۲ که هر کدام ۶۲۰۰۰ پوند (۲۸۹.۱۳ کیلو نیوتن) نیروی رانش را ارائه میدهند، نیرو میگیرد. KC-۴۶A میتواند با حداکثر سرعت ۹۱۵ کیلومتر در ساعت پرواز کند و حداکثر سرعت هوا ۸۵۱ کیلومتر در ساعت است. برد و سقف خدمات این هواپیما به ترتیب ۱۲۲۰۰ کیلومتر و ۱۲۲۰۰ متر است.
مشخصات فنی کلی KC-۴۶A
خدمه: سه (خلبان، کمک خلبان و بوم اپراتور)
ظرفیت: ۵۸
سازنده: بوئینگ
اپراتور: نیروی هوایی ایالات متحده (USAF)
تعداد سفارش داده شده: ۱۷۹ فروند
تحویل: کل ناوگان تا سال ۲۰۲۷
source