شفقنا- مراسم تکریم و معارفه روسای پیشین و جدید جهاددانشگاهی صبح امروز با حضور دکتر محمدرضا عارف، معاون اول رئیس جمهور در دانشگاه علم و فرهنگ جهاددانشگاهی آغاز شد.
به گزارش شفقنا، مراسم تکریم دکتر حسن مسلمی نائینی رییس پیشین جهاددانشگاهی و معارفه دکتر علی منتظری رییس جدید این نهاد با حضور دکتر محمدرضا عارف، معاون اول رییس جمهور، مسئولان کشوری، اعضای هیات امنا، معاونان، مدیران ارشد و روسای واحدهای سازمانی این نهاد در سراسرکشور و جمعی از جهادگران در دانشگاه علم و فرهنگ جهاددانشگاهی آغاز شد.
دکتر مسعود پزشکیان رئیس جمهور روز یکشنبه 26 اسفندماه سال گذشته دکتر علی منتظری را به عنوان «سرپرست جهاد دانشگاهی» منصوب کرد. اعضای شورای عالی انقلاب فرهنگی نیز روز سهشنبه ۱۹ فروردینماه ۱۴۰۴ در جلسه ۹۱۵ به ریاست دکتر مسعود پزشکیان رییس جمهور، با اکثریت آرا انتخاب دکتر منتظری را بهعنوان رییس جهاددانشگاهی تایید کردند.
دکتر علی منتظری مقدم، استاد تمام و عضو هیأت علمی جهاددانشگاهی، که پیشتر بهعنوان رییس پژوهشکده علوم بهداشتی مشغول به فعالیت بود، از ابتدای تشکیل جهاددانشگاهی در این نهاد فعالیت داشته و سه دوره ریاست جهاددانشگاهی را در سالهای ۱۳۷۶ تا ۱۳۸۵ عهدهدار بوده است.
به گزارش شفقنا، همزمان با برگزاری مراسم تکریم و معارفه روسای پیشین و جدید جهاددانشگاهی، حکم رئیس جمهور برای ابلاغ مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی درخصوص تایید انتخاب دکتر علی منتظری به عنوان رئیس جمهور، توسط دکتر محمدرضا عارف معاون اول رییس جمهور اعطا شد.
همچنین در این مراسم دکتر عارف از فعالیتهای دکتر مسلمینائینی تقدیر و تشکر کرد.
علی منتظری، رئیس جهاددانشگاهی امروز در آیین تکریم و معارفه روسای سابق و جدید سازمان جهاددانشگاهی که در دانشگاه علم و فرهنگ برگزار شد، با بیان اینکه «در نگاه فرهنگی انقلاب، نامی از شهدای جهاد مطرح نبود»، اظهار کرد: ما شش ماه تلاش کردیم تا نام آن عزیزان را از زیر خاک بیرون بکشیم و برجسته کنیم. درخشش امروز ما، نتیجه همان خونهای پاک است؛ خون جوانان دلاوری چون شهیدان توکلیها و صبورهای، که هر یک هدف فرهنگی و پرچم فرهنگی بودند.
وی افزود: نام آنها روشن است، اما ما کجای کار هستیم؟ من واقعاً در برابر عظمت و حمایتهای رهبر انقلاب اسلامی از جهاد دانشگاهی، احساس شرمندگی میکنم. آیا توانستهایم پاسخگوی این عظمت باشیم؟
قدردانی از اعضای هیئت امنا و شورای عالی انقلاب فرهنگی
منتظری با تشکر از اعضای هیئت امنا و شورای عالی انقلاب فرهنگی به خاطر اعتماد به وی گفت: من برای این مسئولیت، تنها با خلوص نیت و استغاثه، با خدای خود سخن گفتم. دکتر عارف بنده را احضار کردند و خواستند که ریاست جهاد را برعهده بگیرم و نهایتاً به این نتیجه رسیدم که این مسئولیت را بپذیرم و با تمام تلاش در راستای اجرای این مسئولیت قدم خواهم برداشت.
دانشگاه باید به روی دانشجویان باز باشد
رئیس جهاددانشگاهی با تأکید بر اهمیت نیروی انسانی جوان گفت: نیازمند رهایی ظرفیتها و انجام چند کار اساسی هستیم. نمیخواهیم خلاف قانون و ضوابط کشور عمل کنیم، اما نباید با مقررات خشک، فعالیتهای دانشگاهی را محصور کنیم. دانشگاهی که در آن درها به روی دانشجویان بسته باشد، رویانی جدید متولد نخواهد کرد.
وی اظهار داشت: امروز بسیاری از افرادی که مسئولیت دارند، از زمان دانشجویی با جهاد آشنا شدهاند. از جمله دکتر مسلمی که در دوره دانشجویی به جهاد پیوستند و امروز در حال خدمت هستند.
منتظری خاطرنشان کرد: ما برای نخستین بار تولید و تکثیر سلولهای بنیادی جنینی را شاهد بودیم. اگر دانشجوی انقلابی و متعهد حضور نداشته باشد، تولید چنین سلولهایی ممکن نخواهد بود.
بیکاری جوانان متعهد، نشانه بیتوجهی است
وی با گلایه از وضعیت اشتغال گفت: جوانی که با عشق و انگیزه وارد میدان میشود، نباید به حال خود رها شود. وقتی همه درها به روی او بسته میشود، یعنی ما در جذب نیروی انقلابی ناکام بودهایم. بیکاری یک فارغالتحصیل متعهد، بیتفاوتی ما را نشان میدهد.
منتظری تأکید کرد: باید این درها را باز کنیم و جوانان را با کمترین فاصله زمانی جذب کنیم. اگر نتوانیم، نباید انتظار داشته باشیم که در این مسیر موفق باشیم.
سازمانهای علمی جدید با حضور نخبگان شکل میگیرد
وی با اشاره به برنامههای آینده جهاددانشگاهی گفت: میخواهیم سازمانهای علمی جدید، از جمله در حوزه فیزیک کوانتوم و هوش مصنوعی، تأسیس کنیم. این مطالبه مستقیم مقام معظم رهبری است. اکنون در واحد تهران جهاددانشگاهی، ۳۰ جوان نخبه گرد هم آمدهاند. اگر فاصله تصمیم تا عمل و نتیجه را کوتاه کنیم، میتوانیم تحولات بزرگی رقم بزنیم.
رئیس جهاددانشگاهی تأکید کرد: از مسئولان خواهش میکنم اجازه دهند در واحدها و پژوهشکدهها آزادانه فعالیت کنند. نباید با محدودیتهای اداری حرکت علمی کشور را کند کنیم.
خاطرهای از همراهی بیادعای نخبگان
منتظری با اشاره به آشنایی خود با دکتر سید جلیل حسینی، رئیس پژوهشکده گیاهان دارویی، یادآور شد: در زمان تحصیل، آشنایی نزدیکی با هم نداشتیم، اما وقتی از خارج کشور بازگشت، بدون توقع آمد و حکم مسئولیت را پذیرفت. خدا شاهد است که حتی نمیدانست ماشینش کجاست یا چه کسی او را خواهد برد. با این حال، پذیرفت و آغاز کرد.
وی افزود: در همان ایام، ۸۵۰ هزار دلار تجهیزات برای پژوهشکده خریداری و وارد کرد. دکتر حسینی اکنون از متخصصان برجسته دانشگاه علوم پزشکی ایران است و گرفتن وقت ملاقات از او، چند ماه زمان میبرد.
جهاد دانشگاهی متعلق به همه است، ارث پدری کسی نیست
رئیس جهاد دانشگاهی، با تأکید بر اینکه این نهاد، متعلق به همه و نه میراث شخصی افراد است، گفت: اینجا ملک شخصی کسی نیست، ارث پدری هیچکس نیست. هرکسی دلش برای کشور میتپد، میتواند در این مسیر به جهاد کمک کند. همه مسئولین در مقابل جهاد وظیفه دارند و جایی برای سهمخواهی شخصی نیست.
وی با بیان اینکه جهاد دانشگاهی یک نهاد انقلابی اسلامی است، افزود: جهاد از نظر مشروعیت زیر نظر شورای عالی انقلاب فرهنگی و از نظر ساختاری نهادی عمومی غیردولتی است. این موارد صراحتاً در مقدمه اساسنامه آمده است.
منتظری با گلایه از برخی رفتارهای جناحی در نهادهای علمی و فرهنگی تأکید کرد: اینجا باشگاه سیاسی نیست. نباید آن را به باندبازی و دستهبندی تبدیل کنیم. همه اعضای جهاد متعلق به جهاد هستند، نه به گروه یا جناح خاص.
وی خاطرنشان کرد: وقتی در دفتر هستم یا در هر جای دیگر، مسئولیت همه را به چشم مساوی مینگرم. کسی حق ندارد اینجا را به انحصار گروه خود درآورد.
مسئولان باید بیشترین سختی را تحمل کنند
منتظری با اشاره به ضرورت حفظ شأن و کرامت اعضای جهاد اظهار کرد: در مورد مسائل رفاهی، نگران نباشید. آنچه که من سختگیرم، نسبت به مدیران است؛ چون کسانی که مسئولیتشان بالاتر است، باید سختی بیشتری بکشند.
وی ادامه داد: اعضای جهاد باید زندگی شرافتمندانه داشته باشند و اگر سختگیری هست، برای کسانی است که جایگاه مدیریتی دارند.
رئیس جهاد دانشگاهی با انتقاد از استفاده از نیروهای شرکتی در بدنه جهاد گفت: کسی که در خدمات است، باید عضو جهاد باشد. درخواست میکنم رئیس دانشگاه و معاون مربوطه نسبت به حذف نیروهای شرکتی اقدام کنند. رانندهای که جهادی نباشد، جایگاهی در این نهاد ندارد.
وی افزود: امسال، سال سرمایهگذاری با سرمایه انسانی است. وظیفه تولید داریم، اما مهمتر از آن، ارتقای توحید و ایمان از طریق پرورش انسانهای مؤمن است.
فرصت رشد و تحصیل را از نیروهای جهادی دریغ نکنید
منتظری با تأکید بر اهمیت حمایت از رشد علمی اعضای جهاد گفت: بچهها باید درس بخوانند و رشد کنند. چرا باید این فرصت را از آنها گرفت؟ مگر مدیران قبلی این فرصت را نداشتند؟
وی هشدار داد: اگر در این مسیر یک نفر سوءاستفاده کرد، نباید هزار نفر دیگر را قربانی کرد. آن مثل معروف را فراموش نکنید که برای یک دستمال قیصریه را به آتش کشید، هزار نفر را نباید از بین برد.
جهاد دانشگاهی در خدمت حوزه فرهنگی کشور است
منتظری ضمن اشاره به راهاندازی پژوهشکدههای مختلف اظهار کرد: ما در خدمت حوزه فرهنگی کشور هستیم. هرکجا کار مانده، باید آن را از زمین برداریم. نباید خرابکاریهای دیگران را به پای جهاد گذاشت.
وی ادامه داد: تابلوی جهاد را اگر بردارید، زیر آن نوشته شده «نمایندگی رهبری». این یعنی ما وظیفه داریم در خط انقلاب حرکت کنیم. اگر کسی خراب کرد، آن را اصلاح میکنیم، اما اصل راه را رها نمیکنیم.
اعضای جهاد باید خودباور، انقلابی و مسئول باشند
رئیس جهاد دانشگاهی با اشاره به دیدار اخیر خود با رئیس دانشگاه جامع علمی کاربردی گفت: بهزودی برخی اقدامات در زمینه راه اندازی مجدد دانشگاه علم کاربردی جهاددانشگاهی با حمایت دولت و همراهی اعضا پیگیری میشود. من انتظار دارم که همه، بزرگی خود را نشان دهند.
وی سخنانش را با این جمله به پایان رساند: جهاد دانشگاهی متعلق به ملت ایران است؛ با اتکا به ایمان، دانش و غیرت انقلابی، میتوانیم نام جمهوری اسلامی را در جهان سربلند نگه داریم.
به گزارش شفقنا، محمدرضا عارف صبح امروز در مراسم تودیع و معارفه مسلمی نائینی و علی منتظری روسای پیشین و جدید جهاد دانشگاهی در دانشگاه علم و فرهنگ با تشکر از تلاش های جهاد دانشگاهی در چهار دهه اخیر، اظهار کرد: جهاد دانشگاهی مولود انقلاب فرهنگی و شاید یکی از بهترین تصمیمات ستاد انقلاب فرهنگی در سال ۵۹ بود. نقش و سهم جهاد دانشگاهی برجسته بوده و نقش کلیدی در بازگشایی دانشگاه ها داشت.
وی ادامه داد: بچه های حزب اللهی و مومن و بانشاط جهاد دانشگاهی هم در جبهه جنگ بودند و هم در دانشگاه ها، و با تلاش آنها دانشگاه ها خوب بازگشایی شد.
معاون اول رئیس جمهور خاطرنشان کرد: دانشگاه و صنعت زبان هم را نمی فهمیدند. صنعت در زمینه مونتاژ فعال بود و تلاش های دانشگاه در حد مقاله بود. وقتی جوانان بانشاط جهاد دانشگاهی به میدان آمدند، دستاوردهای خوبی حاصل شد که یکی از این دستاوردها، نزدیک شدن دیدگاه دانشگاه و صنعت بود. این دو مکمل هم هستند و به هم نیازمند هستند. جهاد دانشگاهی نقش پل ارتباط دانشگاه و صنعت و همچنین خدمات برقرار کرد.
معاون اول رئیس جمهور با بیان اینکه با همه روسای جهاد دانشگاهی به صورت رسمی و غیررسمی همکاری داشته ام، تاکید کرد: دولت موانع جهاد دانشگاهی را رفع می کند تا جهاد دانشگاهی، جهادی عمل کند.
عارف افزود: جهاد دانشگاهی در همان طفولیت خود در بازگشایی، مدیریت و عملکرد دانشگاه سهم داشت. هرچند اختلاف نظر وجود داشت ولی خروجی تصمیمات درست بود. جهاد دانشگاهی به خوبی بزرگ شد. جهاد دانشگاهی نهادی علمی، دانش بنیان، جریان ساز و تاثیرگذار است. امروز شرایط سال ۵۹ را در ارتباط با جهاد دانشگاهی با دغدغه های متفاوت داریم. آن زمان دغدغه ما تولید فارغ التحصیل یود امروز کیفی تر کردن فارغ التحصیلان دغدغه ما است.
وی ادامه داد: وظیفه اصلی جهاد دانشگاهی ساختن انسان تراز انقلاب است. ما دانشگاهیان در این زمینه کوتاهی کرده ایم. دغدغه ما رشد کمی بود. الان این دغدغه رفع شده و باید دنبال کیفی کردن آموزش ها باشیم. جهاد می تواند در این زمینه کار کند. جهاد یک خانه تکانی جدی باید بکند برای جذب دانشجویان. دانشجو باید احساس کند جهاد دانشگاهی منزل آنهاست. مدیران جهاد باید این باور را داشته باشند که حتی پروژه های دفاعی را به دانشجویان بسپرد. فارغ التحصیل باید در زمینه فرهنگی هم زبده باشد و جهاد دانشگاهی می تواند در این زمینه فعال باشد. دانشجو مقصر نیست بلکه مسئولان فرهنگی مقصر هستند که بدسلیقگی کرده یا نظر شخصی خود را اعمال کرده اند. مسائل فرهنگی را نمی توان با زور و چماق دنبال کرد.
معاون اول رئیس جمهور همچنین تصریح کرد: جهاد دانشگاهی به ساختار منعطف و پویا نیاز دارد تا دانشجویان را جذب کند. برای جذب دانشجویان، جهاد دانشگاهی باید از بوروکراسی سخت خودداری کند.
وی با بیان اینکه انتظارات رهبری از جهاد دانشگاهی بالا است، افزود: جهاد دانشگاهی در تربیت نیرو خدمت کرده است. دولت در خدمت شماست و جهاد هم به دولت کمک کند. شعار امسال بیانگر دو چالش مهم کشور یعنی سرمایه و تولید است. با کشورهای اوراسیا قانون تجارت آزاد داریم، کشورهای شانگهای و بریکس کشورهای هدف هستند. برای تولید برای 300 میلیون نفر برنامه ریزی کنیم. باید سرمایه های خرد را جمع کرده و به سرمایه گذار تضمین بدهیم که سرمایه اش را می تواند پس بگیرد.
عارف با بیان اینکه اقتصاد دانش بنیان راهبرد نظام در دو دهه اخیر است، اظهار کرد: جهاد دانشگاهی باید در این زمینه فعال باشد. جها دانشگاهی در ایجاد مراکز نوآوری فعالیت کند. در جذب و نگه داشتن نخبگان مشکل داریم و این چالش را باید جهاد دانشگاهی رفع کند. جهاد نهادی فرهنگ ساز است و در زمینه چالش های فرهنگی جهاد دانشگاهی می تواند نقش آفرینی کند. جهاد دانشگاهی کار فرهنگی را در اولویت بگذارد. جهاد دانشگاهی برای برون رفت از ناترازی ها ایده بدهد. اگر به آسیب های اجتماعی نپردازیم به بحران اجتماعی تبدیل می شود، جهاد در این زمینه هم فعالیت کند.
وی با بیان اینکه جهاد دانشگاهی باید در زمینه فناوری های نوظهور و هوش مصنوعی فعال باشد، گفت: برخلاف رویکرد گذشته نسبت به فناوری های نو، اکنون جامعه و نظام کاربرد هوش مصنوعی را پذیرفته است. نباید در این زمینه موازی کاری شده بلکه هر بخش کشور، در یک زمینه هوش مصنوعی فعالیت کند و این فعالیت ها باید هم افزا شود.
عارف گفت: ما به تقسیم کار ملی نیازمندیم. جهاد دانشگاهی می تواند در تقسیم کار ملی به دولت کمک کند. منابع محدود است و باید از این منابع حداکثر بهره وری را داشته باشیم و به همین منظور به تقسیم کار ملی نیازمندیم.
دکتر مسعود پزشکیان رئیس جمهور روز یکشنبه 26 اسفندماه سال گذشته دکتر علی منتظری را به عنوان «سرپرست جهاد دانشگاهی» منصوب کرد. اعضای شورای عالی انقلاب فرهنگی نیز روز سهشنبه ۱۹ فروردینماه ۱۴۰۴ در جلسه ۹۱۵ به ریاست دکتر پزشکیان، با اکثریت آرا انتخاب دکتر منتظری را بهعنوان رئیس جهاددانشگاهی تایید کردند.
source