شفقنا- گروهی از دانشمندان دانشگاه «برن» و مرکز تحقیقاتی نجومی ملی PlanetS سوئیس با استفاده از هوش مصنوعی محاسباتی انجام دادهاند که نشان میدهد که کهکشان راه شیری 44 سیستم سیارهای دارد که ممکن است سیارات مشابه زمین را در خود جای داده باشند.
به گزارش شفقنا؛ وبگاه آرتی عربی نوشت: «هوش مصنوعی عملکردی برتر از خود نشان داد و با دقت 99% در تجزیه و تحلیل مجموعههای داده آزمایشی موفق بود. نتایج این تحقیق وجود 44 سیستم سیارهای را آشکار کرد که ساختارهایی نشان میدهند که ممکن است سیاراتی مشابه زمین داشته باشند. این مطالعه در مجله علمی Astronomy & Astrophysics منتشر شد».
دانشمندان توضیح دادند که 95.5% از سیستمهای سیارهای شناساییشده در صورتی که سیارهای مشابه زمین به آنها اضافه شود، پایدار باقی خواهند ماند. تیم تحقیقاتی تأکید کرد که هوش مصنوعی، زمانی که با دادههای دقیق درباره ساختارهای سیستمهای سیارهای تغذیه شود، میتواند به ابزاری کلیدی در تحقیقات آینده برای یافتن سیارات مناسب برای زندگی تبدیل شود. این مدل همچنین میتواند برای بررسی الگوهای دیگر تشکیل سیستمهای سیارهای به منظور آزمایش نظریههای نجومی تعمیم یابد.
دکتر جانا داوو، نویسنده اصلی مطالعه منتشر شده در مجله «Astronomy & Astrophysics»، اظهار داشت: «این مدل توانست 44 سیستم سیارهای را شناسایی کند که احتمال وجود سیارات کشفنشده مشابه زمین در آنها بسیار بالا است».
در همین حال، پروفسور یان آلیبر، عضو تیم تحقیقاتی، اظهار داشت: «این مدل یکی از معدود مدلهایی است که در سطح جهانی اینگونه پیچیدگی محاسباتی، عمق تحلیلی و توان پیشبینی را داراست. این امر یک جهش کیفی در تلاشها برای کشف سیارات با محیطهای قابل زندگی و جستوجو برای نشانههای حیات در کائنات به شمار میآید».
این خبر را در آرتی عربی ببینید
source