Wp Header Logo 2711.png

شفقنا – در بحبوحه جنگ تجاری رئیس جمهور آمریکا دونالد ترامپ علیه کشورهای جهان، رئیس جمهور چین شی جین‌پینگ روز پنجشنبه وارد کامبوج شد.

به گزارش سرویس ترجمه شفقنا، کامبوج امیدوار است با سفر شی جین‌پینگ، رئیس‌جمهور چین، به پنوم‌پن و تلاش برای تقویت روابط تجاری منطقه‌ای به‌منظور متعادل کردن تأثیر تعرفه‌های سنگین آمریکا، حمایت مالی بیشتری از پکن دریافت کند.

شی، در قالب یک سفر سه‌مرحله‌ای به آسیای جنوب‌شرقی که شامل ویتنام و مالزی نیز می‌شود، روز پنج‌شنبه با نورودوم سیهامونی، پادشاه کامبوج، هون مانت، نخست‌وزیر، و هون سن، رئیس مجلس سنا دیدار می‌کند.

می‌آس سوک‌سن‌سان، سخنگوی وزارت اقتصاد و دارایی کامبوج، در آستانه ورود شی به خبرگزاری رویترز گفت: ما انتظار همکاری‌های بیشتری داریم، از جمله در حوزه توسعه زیرساخت‌ها.

او در پاسخ به پرسشی درباره احتمال اعلام حمایت مالی چین از پروژه کانال ۱۸۰ کیلومتری “فُونان تِچو” – جاه‌طلبانه‌ترین پروژه زیرساختی کشور – این سخنان را مطرح کرد.

پنوم‌پن یکی از نزدیک‌ترین شرکای پکن است؛ چین میلیاردها دلار در پروژه‌های مختلفی در کامبوج، از جمله ساخت جاده و فرودگاه، سرمایه‌گذاری کرده و بزرگ‌ترین وام‌دهنده به این کشور محسوب می‌شود.

کاترینا یو، خبرنگار الجزیره از پکن، گفت: دولت ترامپ آشکارا در تلاش است پکن را منزوی کند، و پاسخ چین در اینجاست: گسترش روابط با همسایگان آسیایی.

او افزود که شی در کامبوج گرم‌ترین استقبال و حمایت را دریافت کرده است زیرا که این دو کشور «دوستانی مطمئن» برای همدیگر هستند؛ با پیوندهای عمیق نظامی در کنار سرمایه‌گذاری‌های در بخش‌های زیرساختی.

در همین حال، کامبوج صادرکننده عمده پوشاک و کفش به ایالات متحده است، و نیمی از این شرکت‌ها تحت مالکیت تاجران چینی هستند.

پنوم‌پن با نرخ تعرفه‌ای ۴۹ درصدی از سوی ایالات متحده مواجه شد – یکی از بالاترین نرخ‌ها در جهان.

یو گفت: [کامبوج] تلاش خواهد کرد تا تعرفه‌های آمریکا را کاهش دهد، و شی جین‌پینگ می‌خواهد به آن‌ها یادآوری کند که «ما دوستان شما هستیم و نمی‌خواهیم توافقی صورت گیرد که به زیان پکن باشد».

در مقاله‌ای که صبح پنج‌شنبه در رسانه‌های کامبوج منتشر شد، شی از پنوم‌پن خواست با «هژمونی‌طلبی» و «حمایت‌گرایی» مخالفت کند – پیام‌هایی که او پیش‌تر در همین هفته در سفرهایش به ویتنام و مالزی نیز مطرح کرده بود.

چین بزرگ‌ترین شریک تجاری و منبع اصلی سرمایه‌گذاری در کامبوج است، و طبق آمار صندوق بین‌المللی پول، بیش از یک‌سوم از ۱۱ میلیارد دلار بدهی خارجی کامبوج به چین تعلق دارد.

تا این لحظه، چین هیچ تعهد مالی علنی برای پروژه کانال کامبوج نداده است. این در حالی است که اظهارات مقامات پنوم‌پن درباره میزان مشارکت چین از تأمین ۱۰۰ درصدی هزینه‌ها به ۴۹ درصد کاهش یافته است. هزینه کل پروژه حدود ۱.۷ میلیارد دلار برآورد شده است.

بر اساس داده‌های رسمی کامبوج، پکن در سال گذشته هیچ وام جدیدی به این کشور اعطا نکرده، که در تضاد چشم‌گیر با سال‌های گذشته است—زمانی که چین صدها میلیون دلار به کامبوج وام می‌داد.

این کاهش سرمایه‌گذاری، هم‌زمان با کاهش کلی سرمایه‌گذاری‌های خارجی چین به دلیل مشکلات اقتصادی داخلی و نگرانی‌ها نسبت به پروژه‌های ناموفق صورت گرفته است.

با وجود این، هون مانت در ویدئویی که روز چهارشنبه منتشر کرد، گفت که دو کشور «منافع مشترکی بر اساس اصول احترام به حاکمیت، برابری و عدم مداخله در امور داخلی» یکدیگر دارند.

او همچنین گفت که چین «نقشی محوری» در توسعه اجتماعی-اقتصادی کامبوج ایفا کرده است.

این خبر را اینجا ببینید.

source

ecokhabari.com

توسط ecokhabari.com