به گزارش خبرنگار پرشین خودرو، صندلیهای ماشین مدام در معرض آسیب هستند. خراش برمیدارند، رویشان مایعات ریخته میشود، خیس و گلآلود میشوند، موی حیوانات خانگی را به خود میگیرند و خیلی چیزهای دیگر. برای بسیاری از این مشکلات، راهحلهایی مثل روشهای خانگی یا خدمات تخصصی دیتیلینگ خودرو وجود دارد. اما برای کسانی که میخواهند در خانه رفع مشکل کنند، یک مقوله خاص هست که بازسازی سوختگی صندلی ماشین را کمی چالشبرانگیزتر میکند: جای سوراخ سوختگی.
این نوع آسیب بیشتر به حالت سوختگی سیگار روی صندلی خودرو دیده میشود، اما میتواند در اثر اشیای دیگری هم به وجود بیاید. برای لکهها و مایعات مختلف، معمولا پاکسازی با دستمال و شوینده پاسخگوست و برای هر نوع صندلی کاربرد دارد. اما وقتی صحبت از رفع سوختگی صندلی خودرو میشود، باید توجه ویژهای به جنس روکش صندلی داشته باشید. نوع روکش تأثیر زیادی بر شیوهی ترمیم سوختگی روکش صندلی خودرو دارد.
در این گزارش، ۳ روش رفع سوختگی صندلی ماشین با توجه به جنس روکش را بررسی خواهیم کرد. اگر نمیخواهید برای ترمیم سوختگی روکش صندلی خودرو هزینه بپردازید، میتوانید بسته به مساحت و شدت سوختگی، با این روشها مشکل را از بین ببرید.
ابزارهای مورد نیاز برای تعمیر سوختگی صندلی خودرو
قبل از اینکه شروع به تعمیر سوختگی صندلی خودرو کنید، بایستی ابزارها و وسایل لازم برای این کار را آماده نمایید. این موارد عبارتاند از:
- قیچی؛
- تیغ یا کاتر کوچک؛
- سنباده با دانهبندی ۱۸۰ و ۶۰۰؛
- گوشپاککن؛
- کیت تعمیر چرم یا وینیل؛
- سشوار صنعتی یا سشوار معمولی؛
- الکل طبی؛
- رنگ یا جوهر مخصوص چرم یا وینیل (در صورت نیاز).
بازسازی سوختگی صندلی ماشین پارچهای
تعمیر سوختگی صندلی خودرو، بهویژه در روکشهای پارچهای، روشی ساده اما مؤثر دارد. این روشها بهویژه زمانی مفیدند که قصد دارید ترمیم سوختگی روکش صندلی خودرو را در خانه انجام دهید. اگر روکش شما از نوع پارچهای با بافت قدیمی باشد، میتوانید برای تعمیر صندلی خودرو بدون تعویض روکش روشی ساده در پیش بگیرید. برای این کار، مراحل زیر را با دقت دنبال کنید.
۱. ابتدا باید فیبرهایی با رنگ و جنس مشابه روکش صندلی تهیه کنید. برای این منظور، بهتر است بخشی مخفی از خودرو، مانند زیر صندلی را انتخاب کرده و از آن قسمت الیاف جمعآوری کنید. همچنین میتوانید الیاف را از فرشی که زیر پوششهای پلاستیکی خودرو پنهان شده بردارید.
برای دسترسی به این بخش از فرش، ابتدا پنلهای پوششی را بررسی کنید. اگر نوار درزگیر در محل اتصال پنل به در قرار دارد، با دقت و تنها در همان قسمت، نوار درزگیر را بهآرامی کنار بزنید.
سپس، به دنبال گیرههای نگهدارنده پنل باشید. این گیرهها معمولاً بین پنل و در و در محلهایی که دو پنل به هم میرسند، قرار دارند. با کمک انگشت یا ابزار مخصوص، پنل را از محل گیرهها بهآرامی جدا کنید. اگر گیرهها مشخص نیستند، از پایین پنل را کمی تکان دهید و با احتیاط بازش کنید. توجه داشته باشید که فشار بیش از حد ممکن است موجب خم شدن یا شکستگی دائمی پنل شود.
۲. کمی از الیاف محل را بردارید. مقدار کافی از الیاف را با استفاده از تیغ اصلاح، از ناحیهای که انتخاب کردهاید جدا کنید تا برای بازسازی سوختگی صندلی ماشین استفاده کنید. تیغ را با زاویه ملایم روی سطح بکشید و مراقب باشید فشار زیادی وارد نکنید تا پارچه آسیب نبیند.
اگر پنل را باز کردهاید، در این مرحله آن را مجدداً نصب کنید. گیرهها باید بهراحتی در جای خود چفت شوند. نوار درزگیر را نیز در جای خود قرار دهید و با کمی فشار، آن را به حالت اولیه برگردانید.
۳. اگر سوختگی عمیق است، از چسب قطرهای استفاده کنید. برای ترمیم سوختگی عمیق در صندلی خودرو، اندکی چسب قطرهای در محل سوراخ بریزید. این چسب پس از خشک شدن، منبسط شده و بخشی از فضای خالی را پر میکند. در صورت کمعمق بودن سوختگی، میتوانید این مرحله را نادیده بگیرید.
یک روش جایگزین آن است که قسمت زیرین سوراخ ناشی از سوختگی را با قطعهای فوم پر کنید. فوم را متناسب با اندازه سوراخ برش داده و چسب را در کف سوراخ بزنید. سپس فوم را درون آن قرار داده و اجازه دهید بهخوبی خشک شود.
۴. روی سوراخ را بپوشانید. بعد از خشک و فیکس شدن چسب قطرهای یا فوم، یک قطره از چسب پارچه را داخل سوراخ حاصل از سوختگی بریزید. بیش از حد چسب نریزید یا تلاش نکنید که به طور کامل کامل سوراخ با چسب پر کنید، وگرنه سطح نهایی کار ناصاف خواهد شد.
الیاف همرنگ را روی چسب مرطوب بریزید و با ملایمت با دست روی آن ضربه بزنید تا در جای خود قرار گیرند. این روند را تا جایی ادامه دهید که سطح سوراخ با سطح صندلی همتراز شود. سپس اجازه دهید کاملاً خشک شود.
عجله نکنید. در صورتی که سوراخ عمق داشته باشد، این مرحله را تکرار کنید تا زمانی که حفره به طور کامل پر شود و در مقایسه با سایر قسمتهای سطح صندلی قابل تمییز نباشد.
با رعایت مراحل فوق، میتوانید بدون نیاز به تعویض کامل، اقدام به ترمیم سوختگی روکش صندلی خودرو نمایید. این روشها بهصورت قابلاعتماد و کاربردی برای تعمیر سوختگی صندلی خودرو در خانه قابل اجرا هستند و نتایج مطلوبی نیز به همراه دارند. استفاده صحیح از ابزار و مواد، کلید موفقیت در بازسازی سوختگی صندلی ماشین خواهد بود.
رفع سوختگی روی صندلی چرمی
در صورتیکه صندلی خودروی شما از چرم باشد، رفع سوختگی صندلی ماشین چالش برانگیز خواهد بود. در این شرایط، بازسازی سوختگی صندلی ماشین ممکن است آنقدر پیچیده و پرزحمت باشد که ارزش انجامش در خانه را نداشته باشد یا حتی باعث آسیب بیشتر شود.
با این حال، اگر به مهارتهای خود در تعمیرات اطمینان دارید، میتوانید مراحل زیر را دنبال کنید.
۱. با یک تیغ یا اسکالپل، اطراف ناحیه سوخته را برش دهید و قسمت سوختهی چرم را بهآرامی جدا کنید. سعی کنید سوراخ را بزرگتر از حد لازم نکنید، فقط بخش آسیبدیده را ببُرید.
۲. با استفاده از موچین، یک پچ پارچهای را داخل سوراخ قرار دهید. این پچ را باید کمی بزرگتر از سوراخ بگیرید، برای همین ممکن است نیاز باشد آن را کمی جابهجا کنید تا کاملاً داخل فرو برود.
با همان موچین، سطح پچ را زیر چرم صاف کنید و از جمعشدگی آن جلوگیری نمایید. مهم است که این پچ زیر کار کاملاً تخت قرار گیرد. این پچ کمک میکند تا چینخوردگیهای اطراف سوراخ صاف شوند و در مرحلهی بعد، پایهای محکم برای پر کردن سوراخ فراهم میکند.
۳. با خلالدندان (برای سوراخهای کوچک) یا کاردک پالت (برای سوراخهای بزرگ)، مقداری چسب به لبههای داخلی سوراخ بزنید. سپس لبههای سوراخ را محکم فشار دهید تا پچ زیرین به خوبی به چرم بچسبد. بگذارید چسب کاملاً خشک شود. میتوانید برای تسریع در فرآیند خشک شدن، از سشوار استفاده کنید.
۴. یک لایه چسب انعطافپذیر یا مادهی پُرکننده را درون سوراخ بزنید. این لایه را کاملاً صاف و یکنواخت پخش کنید، بهطوریکه به تمام لبههای سوراخ برسد. اجازه دهید بهطور کامل خشک شود. این فرآیند را تا زمانی تکرار کنید که سوراخ کاملاً پُر شود.
اگر از سشوار برای خشک کردن استفاده میکنید، آن را طوری نگه دارید که هوا به صورت غیرمستقیم به چسب یا پُرکننده برخورد کند تا گرمای مستقیم باعث آسیب یا ایجاد رطوبت نشود.
۵. لایهی نهایی را سنباده بزنید تا همسطح با سطح اطراف شود. این کار باعث میشود چسب یا پُرکنندهی خشکشده، بافتی مشابه سطح صندلی پیدا کند.
هنگام سنبادهکاری، فشار بیش از حد وارد نکنید. اگر لایهی ترمیمی پایینتر از سطح صندلی قرار گرفت، لازم است یک لایهی دیگر اضافه کرده و پس از خشک شدن مجدد سنباده بزنید.
۶. با استفاده از یک اسفنج، رنگ مخصوص چرم را به ناحیهی ترمیمشده بزنید. رنگ را طوری پخش کنید که سوراخ ترمیمشده و اطراف آن بهخوبی پوشانده شود. سپس اجازه دهید کاملاً خشک شود. پس از خشک شدن کامل رنگ، میتوانید از نرمکنندهی مخصوص چرم نیز استفاده کنید.
اگر به کار با چرم واردید، احتمالاً از عهدهی ترمیم سوختگی روکش صندلی خودرو بربیایید. اما برای اغلب افراد، مراجعه به تعمیرکار متخصص توصیه میشود. اجرای نادرست مراحل روش خانگی برای ترمیم صندلی ماشین، ممکن است آسیب بزرگتری به صندلی چرمی وارد کند و نتیجهی نهایی رضایتبخش نباشد.
ترمیم روکش صندلی ماشین با کیت مخصوص
کیتهای مخصوص تعمیر سوختگی صندلی خودرو یکی از بهترین راهحلها برای رفع آسیبهای ناشی از سوختگی سیگار در خودرو هستند و برای انواع متریال موجودند، چه پارچه باشد و چه چرم یا وینیل. این کیتها تمامی ابزارها و لوازم موردنیاز برای سادهتر کردن روند ترمیم سوختگی روکش صندلی خودرو را دارند. میتوانید بسته به نیاز خود، از میان انواع مختلف برای ترمیم صندلی خودرو با اسپری یا چسب مخصوص، کیتی را انتخاب کنید که راحتترین کاربری و بازدهی مطلوب را برای شما داشته باشد.
مراحل انجام کار به شرح زیر است.
۱. ابتدا با استفاده از یک ابزار تیز مانند قیچی یا تیغ، بخش آسیبدیده را بهآرامی برش دهید. دقت داشته باشید که بخشهای سالم اطراف ناحیه سوخته، دستنخورده باقی بمانند و فقط قسمت آسیبدیده جدا شود.
۲. یک تکه فوم نرم از کیت بردارید و آن را به شکل یک قطعهی کوچک و مناسب درآورید تا بهراحتی درون حفرهی ناشی از سوختگی جای گیرد.
۳. مقداری رنگ مشابه با روکش اصلی صندلی خودرو بردارید و آن را همراه با ترکیب چسب فیلر مخصوص کیت، به گونهای روی سوراخ بمالید که ظاهر یکدست و منظم داشته باشد.
اطمینان حاصل کنید که روکش و فوم بهدرستی و با دقت بهم چسبیدهاند.
۴. در گام بعدی، یک صفحه پلاستیکی روی محل ترمیم شده بگذارید و آهسته فشار بدهید تا روکش و فوم خوب به یکدیگر بچسبند. این کار باید بهآرامی و با دقت انجام شود تا سطح کار تمیز و یکدست باقی بماند.
۵. اجازه دهید چسب کاملاً خشک شود، سپس ناحیه تعمیرشده و بخشهای اطراف آن را تمیز کنید تا ترمیم سوختگی روکش صندلی خودرو بهخوبی و با ظاهری تمیز و حرفهای انجام شده باشد.
اگر روکش صندلی خودرو شما از جنس وینیل است، شانس آوردهاید چون این متریال از جمله گزینههاییست که در صورت ایجاد سوختگی، راحتتر قابل تعمیر خواهد بود. برای رفع سوراخ روکش صندلی ماشین وینیل، بهراحتی میتوانید یک کیت تعمیر سوختگی صندلی خودرو تهیه کنید. این کیت شامل یک مایع پُرکننده است که با سطح وینیل ترکیب شده و ناحیه آسیبدیده را ترمیم میکند.
برای انتهای کار ترمیم روکشهای وینیل صندلی ماشین، میتوانید از اسپری رنگ مخصوص هم استفاده نمایید. یک لایهی یکنواخت اسپری کنید تا ناحیهی ترمیمشده کاملاً پوشانده شود. دقت کنید مقدار زیادی اسپری نزنید تا رنگ شره نکند. اجازه دهید کاملاً خشک شود. اگر سطح صندلی در وضعیت خوبی نیست، میتوانید کل صندلی را رنگ کنید تا ظاهر یکپارچهتری پیدا کند. یا در بهترین حالت، برای اطمینان از کیفیت نهایی ترمیم، خودرو را به یک مکانیکی یا دیتیل کار بسپارید تا رفع سوختگی صندلی ماشین را انجام بدهد.
جمع بندی
وجود یک سوراخ سوختگی در صندلی خودرو اعصاب خردکن است و ظاهر شیک ماشین را مخدوش میکند، اما این مشکل نیازی به تعمیر پرهزینه یا زمانبر ندارد. با استفاده از ابزار و مواد مناسب، شما میتوانید خودتان سوختگی صندلی خودرو را تعمیر کنید. روشی که به کار میبرید، بسته به نوع روکش صندلی و شدت سوختگی متفاوت خواهد بود. اگر آسیب دیدگی بیش از حدی باشد که بتوانید از پس آن بربیایید یا روکش صندلی به شدت آسیب دیده باشد، بهتر است خودرو را به یک متخصص جهت ترمیم سوختگی روکش صندلی خودرو یا تعمیر حرفهای بسپارید./
برای اطلاع از جدیدترین قیمتها، بررسی تخصصی خودروها، معرفی مدلهای جدید و داغترین اخبار خودرو ایران و جهان، با پرشین خودرو همراه باشید!
source