این شرکت درگزارش هیات مدیره به مجمع عمومی عادی سالانه ضمن توجه به سیاست های کلی ابلاغی حاکمیتی درخصوص تامین زنجیره ارزش وتولید درصنعت فولاد کشور، تولید کلوخه سنگ آهن در سال مالی منتهی به ۳۰ آذرماه ۱۴۰۳ را بیشتر از برنامه و با ۳ درصد افزایش تولید نسبت به دوره مشابه قبل و نسبت به ظرفیت اسمی نیز ۸ درصد افزایش تولید اعلام کرده است که دلیل این رشد تولید را کاهش توقفات خط تولید، افزایش نرخ تولید به همراه تامین مناسب کلوخه عنوان کرده است.
بنابراین گزارش خطوط سه گانه تولید کنسانتره گهرزمین از ابتدای سال مالی منتهی پایان آذرماه ۱۴۰۳ همگی بیشتر از ظرفیت اسمی و برنامه ریزی تولید سالانه، تولید داشته اند(افزایش تولید به میزان ۱۰.۱ درصد نسبت به دوره مشابه سال قبل) که بیشتر ناشی از تحقق استراتژی شرکت در مدیریت تولید محصولات و مدیریت برنامه ریزی تولید در نگهداری و تعمیرات ماشین آلات، کاهش معنی دار توقفات برنامه ریزی نشده و کارایی مناسب منابع اعم از منابع انسانی و مواد اولیه فرآیندهای تولید بوده است.
کارخانه گندله سازی با ظرفیت تولید سالانه ۵ میلیون تن که در بهمن سال ۱۳۹۹ راه اندازی و در اردیبهشت ماه سال ۱۴۰۰ بهره برداری شده است. میزان تولید در دوره مالی منتهی به پایان آذرماه ۱۴۰۳ با بیش از ۲۲ درصد بالای ظرفیت اسمی و نسبت به دوره مشابه سال قبل به میزان ۱۸.۵ درصد رشد داشته است.
با توجه به تولیدات فعلی شرکت(کلوخه، کنسانتره و گندله) و سایر تولیدکنندگان فعال حاضر در بازار، شرکت در بین شرکت های فعال بورسی این صنعت، نسبت به فروش ۱.۳ میلیون تن کنسانتره به مبلغ ۵۶.۴ میلیون ریال و همچنین ۵.۶ میلیون تن گندله به مبلغ ۳۰۷ هزارو ۲۵۰ ۳ میلیارد ریال در بورس کالا اقدام کرده که جمع فروش شرکت در بورس کالا معادل ۶۵ درصد ازکل فروش داخلی است.
در همین راستا با توجه به گفته های محمد محیاپور مدیرعامل شرکت معدنی و صنعتی گهرزمین استراتژی های اصلی شرکت شامل توسعه ظرفیت معدن کاری و خطوط تولید، تکمیل زنجیره ارزش فولاد، سرمایه گذاری در اکتشاف و توسعه کسب و کارهای جدید، فروش کارآمد محصولات، تامین سرمایه از طریق مشارکت سرمایه گذاران داخلی و خارجی است.
محیا پور معدن گهر زمین را یکی از اصلیترین داراییهای سهامداران دانست و خاطرنشان کرد: با ذخیرهای بالغ بر ۶۴۰ میلیون تن، شرکت توانسته سهم ۲۳ درصدی از تولید سنگ آهن کشور، ۱۲ درصد از کنسانتره و ۱۱ درصد از گندله و ۹ درصد آهن اسفنجی را به خود اختصاص دهد.
وی با تأکید بر جایگاه گهر زمین در بازار سرمایه، افزود: در فرابورس، رتبه نخست شفافیت را در اختیار داریم و رتبه اعتباری بلندمدت شرکت نیز A تعیین شده است.
مدیرعامل گهرزمین به روند رو به رشد تولید اشاره کرد: میزان تولید از ۳۳ میلیون تن در سال ۱۴۰۱ به ۴۲ میلیون تن در سال ۱۴۰۳ افزایش یافته است.
وی با اشاره به چالش ناترازی انرژی، تصریح کرد که کاهش برخی اقلام فروش، ناشی از تبدیل بخشی از تولیدات به مصرف داخلی در قالب زنجیره ارزش بوده است.
محیا پور از رشد ۳۸ درصدی درآمد عملیاتی نسبت به سال گذشته خبر داد و گفت: درآمد عملیاتی از ۳۰ هزار میلیارد تومان در سال ۱۴۰۱ به بیش از ۵۲ هزار میلیارد تومان در سال ۱۴۰۳ افزایش یافته و سود خالص شرکت نیز با رشد ۱۸ درصدی، از ۱۱.۷ به ۱۴.۴ هزار میلیارد تومان رسیده است.
مدیرعامل گهر زمین، تمرکز شرکت بر پروژههای سودده و دارای ارزش افزوده را راهبرد اصلی دانست و افزود: پروژههایی نظیر آبگیری از باطلههای کنسانتره با کاهش ۵۰ درصدی مصرف آب، اکتشافات در پهنههای جبال بارز زاهدان و جیرفت و پروژههای توسعهای مجتمع زاهدان در اولویت هستند.
وی از پروژه ویژه حفاری در زاهدان با وسعت ۴۵۰ کیلومتر مربع نیز یاد کرد و گفت: تاکنون بیش از ۲۰ هزار متر حفاری انجام شده و برنامه آغاز عملیات صنعتی در سال جاری در دستور کار است.
محیا پور با اشاره به بومیسازی گسترده در شرکت، اعلام کرد: با همکاری ۱۸ شرکت دانشبنیان، از خروج ۲۱ میلیون یورو ارز جلوگیری شده است. دستگاه دامپتراک ۱۵۰ تنی ساخت داخل با پیشرفت ۹۰ درصدی تا دو ماه آینده وارد مدار خواهد شد.
در بخش دیگری از سخنان مدیرعامل گهر زمین، به اقدامات راهبردی شرکت در حوزه سرمایهگذاری و مدیریت منابع نیز اشاره شد. احیا و توسعه شرکت «همیار گهر حدید سیرجان» با هدف کاهش هزینههای بهرهبرداری در عملیات معدنکاری، بهینهسازی روند مناقصات معدنی و ارتقای بهرهوری عملیاتی، از جمله اقدامات کلیدی در ماههای اخیر بوده است.
همچنین، خرید سهام شرکت فولاد مشیز بردسیر بهعنوان گامی مؤثر در راستای تنوع بخشی به سبد تولید، ایجاد ارزش افزوده بالاتر و افزایش توان رقابتی گهر زمین، از دیگر تصمیمات مهم مدیریتی این مجموعه به شمار میرود.
ورود هدفمند به حوزههای مس و طلا، کسب رتبه نخست شفافیت در بازار فرابورس، قرار گرفتن در جایگاه پنجاهم فهرست IMI۱۰۰ و تلاش پیگیرانه برای کاهش بهره مالکانه، از دیگر دستاوردهای قابل توجه این شرکت در دو سال گذشته عنوان شد.
محیا پور با تأکید بر تداوم این مسیر موفقیتآمیز، سال ۱۴۰۴ را «سال سرمایهگذاری برای تولید» در گهر زمین معرفی کرد.
مدیرعامل گهر زمین، از تحقق ۱۰۰ میلیارد تومان تعهدات مسئولیت اجتماعی شرکت طی دو سال اخیر خبر داد.
بنابراین گزارش در مجمع عمومی عادی «کگهر» ۱۴۷ تومان سود به ازای هر سهم میان صاحبان سهام شرکت گهرزمین تصویب و تقسیم شد.
همچنین در جریان برگزاری مجمع عمومی فوقالعاده شرکت معدنی و صنعتی گهر زمین، موضوعات مختلفی از جمله سرمایهگذاریهای بلندمدت، افزایش سرمایه در شرکتهای سرمایهپذیر، استفاده از مشوقهای مالیاتی و همچنین افزایش درصد سهام شناور آزاد مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
در پایان مجمع عمومی فوقالعاده «کگهر» افزایش سرمایه در دو مرحله از ۷.۵ به ۱۱ همت و از ۱۱ به ۱۵ همت به تصویب هیأت مدیره و سهامداران رسید.
source