Wp Header Logo 3764.png

شفقنا آینده- یک بررسی جهانی گسترده نشان می‌دهد که رژیم غذایی مدیترانه‌ای خطر ابتلا به سرطان سینه را در زنان یائسه به‌طور قابل‌توجهی کاهش می‌دهد، با جمعیت‌های آسیایی که قوی‌ترین اثرات را مشاهده می‌کنند، که پتانسیل این رژیم را به عنوان یک ابزار پیشگیری استراتژیک برجسته می‌کند.

به گزارش شفقنا از مدیکال نیوز، در مطالعه اخیر منتشر شده در ژورنال Health Science Reports، محققان ارتباط بین پایبندی به رژیم غذایی مدیترانه ای (MD) و خطر ابتلا به سرطان سینه را ارزیابی کردند.

سرطان سینه یک نگرانی قابل توجه برای سلامت عمومی است و بخش قابل توجهی از تشخیص سرطان در میان زنان را به خود اختصاص می دهد. به این ترتیب، بررسی راهبردهای پیشگیری موثر با تمرکز بر عوامل سبک زندگی، مانند رژیم غذایی، حیاتی است. MD به دلیل ارتباط آن با مزایای سلامتی، توجه تحقیقاتی قابل توجهی را به خود جلب کرده است. علاوه بر این، مطالعات نشان می دهد که رابطه معکوس بین پایبندی به MD و خطر ابتلا به سرطان پستان وجود دارد، اگرچه برخی ناسازگاری ها باقی مانده است. مکانیسم های زیربنایی این رابطه ممکن است شامل خواص ضد التهابی و آنتی اکسیدانی رژیم غذایی، و همچنین عوامل هورمونی، به ویژه در زنان یائسه باشد.

در مورد مطالعه
در مطالعه حاضر، محققان شواهد مربوط به رابطه بین MD و خطر سرطان سینه را بررسی کردند. ابتدا، پایگاه‌های اطلاعاتی PubMed، Scopus و Web of Science برای مطالعات مورد-شاهدی و همگروهی که پایبندی به MD و ارتباط آن با خطر سرطان پستان را بررسی می‌کنند، جستجو شدند. آنها همچنین برآوردهای ریسک را با استفاده از نسبت‌های شانس، نسبی یا خطر گزارش کردند.

مطالعاتی که فاقد داده‌های کمی بودند، مطالعات غیراصلی (مانند بررسی‌ها)، و مطالعاتی که شامل سایر الگوهای غذایی بودند، حذف شدند. در مرحله بعد، داده های مرتبط از مطالعات استخراج شد. اینها شامل حجم نمونه، ویژگی‌های شرکت‌کننده (سن، وضعیت یائسگی)، روش‌های ارزیابی رژیم غذایی و مدت زمان، مصرف الکل، و تخمین خطر بود. کیفیت مطالعات وارد شده با استفاده از مقیاس نیوکاسل-اتاوا (NOS) ارزیابی شد.

علاوه بر این، متاآنالیز با ادغام تخمین‌های ریسک در مقایسه پایین‌ترین و بالاترین سطوح پایبندی به MD انجام شد. ناهمگونی با استفاده از آماره I-squared ارزیابی شد و سوگیری انتشار با استفاده از نمودارهای قیفی و آزمون Begg مورد بررسی قرار گرفت. علاوه بر این، تیم تجزیه و تحلیل های زیر گروهی را بر اساس طرح مطالعه، مناطق و وضعیت یائسگی انجام داد تا تجزیه و تحلیل کند که آیا این متغیرها تخمین خطر را اصلاح می کنند یا خیر. محققان همچنین تجزیه و تحلیل های حساسیت را برای ارزیابی استحکام یافته های خود انجام دادند و تأثیر تنظیم برای مصرف الکل را بررسی کردند، عنصری از رژیم غذایی مدیترانه ای که نقش آن در خطر ابتلا به سرطان سینه مورد بحث است.

یافته ها
جستجوی جامع پایگاه داده 2189 رکورد به دست آورد. پس از کپی برداری و غربالگری عنوان/چکیده، متون کامل 43 مطالعه بررسی شد که منجر به وارد شدن 31 مطالعه شد. این شامل 19 مطالعه مورد-شاهدی و 12 مطالعه کوهورت بود که بین سال‌های 2006 و 2023 منتشر شد. شرکت‌کنندگان در طول مطالعات بین 20 تا 104 سال سن داشتند.

کیفیت مطالعات وارد شده به طور کلی بالا بود، با مطالعات مورد شاهدی و کوهورت به ترتیب امتیاز 3-9 و 6-9 در NOS. متاآنالیز ارتباط معنی داری را بین پایبندی به MD و کاهش خطر ابتلا به سرطان پستان به طور کلی با ناهمگنی قابل توجهی در مطالعات نشان داد. با این حال، برای زنان قبل از یائسگی، کاهش خطر قابل توجهی وجود نداشت، با مقداری ناهمگونی در بین مطالعات.

در مقابل، برای زنان یائسه، کاهش قابل توجهی در خطر ابتلا به سرطان پستان مرتبط با پایبندی به MD، با ناهمگنی متوسط ​​وجود داشت. علاوه بر این، مطالعات کوهورت با پیگیری کمتر از 20 سال و بیش از 20 سال، تفاوت معناداری را در خطر ابتلا به سرطان پستان نشان نداد. بر اساس منطقه جغرافیایی، مطالعات انجام شده در آسیا قوی ترین ارتباط را بین پایبندی به MD و خطر ابتلا به سرطان سینه نشان داد.

مطالعات اروپایی ارتباط متوسطی را نشان داد، در حالی که مطالعات آمریکایی ارتباط ناچیزی داشتند. برای زنان پیش از یائسگی در مطالعات کوهورت، MD هیچ تاثیری بر خطر سرطان سینه نداشت. به همین ترتیب، ارتباط حاشیه ای در مطالعات مورد-شاهدی بیش از حد تخمین زده شد. بر اساس منطقه، زنان پیش از یائسگی کاهش خطر قابل توجهی در سراسر آسیا، آمریکا یا اروپا نداشتند.

برای زنان یائسه در مطالعات کوهورت، کاهش متوسطی در خطر سرطان پستان مرتبط با پایبندی به MD وجود داشت، در حالی که یک اثر محافظتی قوی‌تر در مطالعات مورد شاهدی مشاهده شد. علاوه بر این، کاهش ریسک متوسطی در اروپایی‌ها، کاهش ضعیف‌تر و ناچیز در آمریکایی‌ها و ارتباط قوی‌تری در آسیایی‌ها وجود داشت.

منبع: مدیکال نیوز

source

ecokhabari.com

توسط ecokhabari.com