Wp Header Logo 1357.png
حسابرسی سیستمی مالیاتی، گامی مهم در تحقق شعار سال و صیانت از حقوق بیت‌المال

عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی، با تأکید بر نقش کلیدی حسابرسی سیستمی در فرآیند مالیات‌ستانی، گفت: ابزاری مؤثر برای تحقق شعار سال و هدایت سرمایه‌ها به سمت تولید و همچنین جلوگیری از تضییع حقوق عمومی است و باعث کاهش زمینه‌های فساد و تبعیض در این حوزه می‌شود.

خبرگزاری میزان

مالیات‌ستانی هوشمند و داده‌محوری با تکیه بر افزایش حسابرسی سیستمی، می‌تواند نقطه عطفی در حرکت به سمت عدالت مالیاتی و پیش‌بینی‌پذیری اقتصاد باشد.

در همین راستا حجت‌الاسلام و المسلمین محمد میرزایی، عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی در گفت‌و‌گو با میزان، با اشاره به اهمیت تحول در نظام مالیاتی کشور، تأکید کرد: هرچه نظام مالیات‌ستانی کشور به سمت هوشمندسازی و سیستمی‌شدن حرکت کند، زمینه‌های فساد و تبعیض در این حوزه کاهش می‌یابد و حقوق بیت‌المال به صورت عادلانه‌تری حفظ خواهد شد.

وی با بیان اینکه مداخلات انسانی در فرآیند مالیاتی، بستر بروز زد و بند‌های پشت پرده و تضییع حقوق عمومی را فراهم می‌کند، افزود: هر چقدر این نظام مبتنی بر فرآیند‌های هوشمند و هدفمند شود، به همان میزان شفافیت و عدالت مالیاتی تقویت می‌شود و عواید بیشتری نیز به جامعه بازمی‌گردد. حسابرسی سیستمی نه تنها نظم و شفافیت را در ساختار مالیاتی ارتقا می‌دهد بلکه امکان بهره‌برداری بهینه از منابع مالی کشور را نیز فراهم می‌سازد.

عضو کمیسیون فرهنگی مجلس بر لزوم فرهنگ‌سازی در این حوزه نیز تأکید کرد و گفت: این مسئله نیازمند تبیین درست و دقیق برای مردم است. اگر مردم بدانند که مالیاتی که پرداخت می‌کنند با سازوکار مشخص، شفاف و قانونی صرف امور عمومی کشور می‌شود، هم مشارکت بیشتری خواهند داشت و هم حس اعتماد عمومی به ساختار‌های حاکمیتی تقویت می‌شود.

میرزایی با اشاره به شعار سال که از سوی مقام معظم رهبری با محوریت تولید و تحول اقتصادی و رشد سرمایه گذاری در حوزه تولید تعیین شده، اظهار کرد: بدون ساماندهی نظام مالیاتی و جلوگیری از فرار‌های مالیاتی، نمی‌توان به رشد اقتصادی پایدار و تحقق عدالت اجتماعی دست یافت. یکی از بستر‌های تحقق این هدف، همین حسابرسی سیستمی و کاهش دخالت‌های سلیقه‌ای در فرآیند‌های مالیاتی است. اگر این سازوکار به‌درستی در کشور نهادینه شود، می‌تواند یکی از مهم‌ترین پایه‌های تأمین بودجه کشور و پشتیبانی از تولید باشد.

این نماینده مجلس با اشاره به تجربه کشور‌های توسعه‌یافته در این زمینه افزود: در بسیاری از کشورها، نظام مالیاتی به صورت تمام‌هوشمند اداره می‌شود و عملاً ارتباط مستقیم میان مأموران مالیاتی و مؤدیان حذف شده است. این کار نه تنها از فساد جلوگیری کرده، بلکه رضایت عمومی را نیز افزایش داده است. ما نیز در کشور نیاز داریم با بهره‌گیری از ظرفیت‌های فناوری و دیجیتال، این مسیر را طی کنیم.

میرزایی بر لزوم سرمایه‌گذاری دولت در این زمینه تأکید کرد و گفت: دولت و مجلس باید در زمینه زیرساخت‌های هوشمندسازی مالیاتی به شکل جدی سرمایه‌گذاری کنند و از تجارب موفق جهانی بهره بگیرند تا بتوانیم نظام مالیاتی عادلانه، شفاف و پاسخگو داشته باشیم؛ نظامی که در آن حقوق مردم و بیت‌المال با هم‌افزایی و هوشمندی، در مسیر صحیح و قانونی صرف توسعه و پیشرفت کشور شود.

انتهای پیام/

source

ecokhabari.com

توسط ecokhabari.com