Wp Header Logo 1853.png

شفقنا-  دور چهارم گفت‌وگوهای غیرمستقیم ایران و آمریکا ساعاتی پیش در مسقط و با میانجیگری عمان آغاز شد.

به گزارش شفقنا، در این دور از مذاکرات  مانند مذاکرات قبلی «سید عباس عراقچی »و« استیو ویتکاف»، ریاست تیم‌های مذاکره کننده ایران و آمریکا را بر عهده دارند. در حالی که رسانه‌های آمریکایی مدعی هستند در این دوره از مذاکرات تیم کارشناسی و فنی آمریکا حضور ندارد، تیم کارشناسی ایران بنا به گفته وزیر خارجه در این مذاکرات حضور دارد و هیئت ایرانی در صورت لزوم از آنها استفاده خواهد کرد.

وزیر خارجه جمهوری اسلامی ایران که بامداد یکشنبه برای انجام مشورت‌های بیشتر در ارتباط با مذاکرات امروز از دوحه به تهران آمده بود، ابراز امیدواری کرد که ۲ کشور در مذاکرات امروز به یک نقطه تعیین کننده‌ای برسند. سخنگوی وزارت امور خارجه نیز در اظهاراتی تاکید کرد: هیات نمایندگی جمهوری اسلامی ایران بر اساس دستورالعمل‌ها و چارچوب‌های ابلاغی توسط سلسله‌مراتب تصمیم‌گیری نظام، از هیچ کوششی برای صیانت از منافع ملت ایران و حراست از دستاوردهای گرانسنگ کشورمان در حوزه انرژی صلح‌آمیز هسته‌ای و همزمان رفع تحریم‌ها و محدودیت‌های ظالمانه اقتصادی دریغ نخواهد کرد. در جریان این مذاکرات  ⁠ترکیب هیات جمهوری اسلامی ایران همانند ادوار گذشته بر اساس موضوعات در دستور کار مذاکرات، شامل کارشناسان فنی حوزه‌های حقوقی، هسته‌ای و اقتصادی است. قرار بود چهارمین دور مذاکرات ایران و آمریکا شنبه هفته گذشته انجام شود که به تعویق افتاد. تعویق مذاکرات در هفته گذشته، همانطور که وزیر خارجه عمان عنوان کرد به علت موضوعات پشتیبانی و لجستیکی بود.

عراقچی با وزیر خارجه عمان دیدار کرد


وزیر امور خارجه ایران در بدو ورود به مسقط با وزیر امور خارجه عمان دیدار کرد. به گزارش شفقنا، سید عباس عراقچی وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران که در راس هیاتی جهت انجام چهارمین دور گفتگوهای غیرمستقیم ایران- آمریکا به عمان سفر کرده است، در بدو ورود به مسقط با بدر البوسعیدی وزیر امور خارجه سلطنت عمان دیدار و گفتگو کرد.

در این دیدار، وزیر امور خارجه ایران با قدردانی از وزیر امور خارجه و دولت عمان به‌خاطر میزبانی و ایفای نقش مهم تسهیل‌گری گفتگوهای ایران- آمریکا، دیدگاه‌های ایران را در مورد مهمترین ابعاد این گفتگوها و مواضع اصولی و مبنایی ایران در این خصوص تبیین کرد. وزبر امور خارجه عمان با تاکید بر عزم این کشور برای هرگونه مساعدت جهت تسهیل روند گفتگوها، عراقچی را در جریان ترتیبات و تمهیدات پیش‌بینی‌شده برای انجام این دور از گفتگوها قرار داد.

دور چهارم مذاکرات ایران و آمریکا پایان یافت

دور چهارم مذاکرات بین مقامات آمریکایی و ایرانی در عمان که بیش از سه ساعت به طول انجامید دقایقی قبل پایان یافت. به گزارش شفقنا از ایسنا، گفت‌وگوهای غیرمستقیم ایران و آمریکا ظهر یکشنبه بلافاصله بعد از ورود هیات نمایندگی جمهوری اسلامی ایران به محل مذاکرات و دیدار «سید عباس عراقچی» با همتای عمانی خود «بدر البوسعیدی»، آغاز شد.

این مذاکرات غیرمستقیم با تبادل پیام بین دو طرف (از طریق وزیر امور خارجه عمان) انجام گرفت. برخی تحلیلگران معتقدند این دور از مذاکرات نسبت به سه دور قبلی به خاطر تغییر مواضع آمریکایی‌ها در ارتباط با برنامه هسته‌ای ایران و خواسته‌های زیاده‌خواهانه آنها مبنی بر اینکه ایران باید برنامه هسته‌ای خود را تعطیل کند و حق غنی‌سازی در داخل کشور ندارد، چالشی‌تر و سخت‌تر از سه دور قبلی بوده است. هیات نمایندگی جمهوری اسلامی ایران متشکل از تیم کارشناسی – فنی جهت ارائه مشورت‌های لازم در حین مذاکرات، در این مذاکرات به ریاست «سید عباس عراقچی» حضور داشتند.

در حالی که روز گذشته شبکه خبری سی‌ان‌ان در خبری مدعی شده بود که همراه تیم آمریکا تیم کارشناسی حضور ندارد، امروز برخی منابع خبری اعلام کردند که دست‌کم ۱۲ نفر همراه با نماینده آمریکا، «استیو ویتکاف» در جریان این مذاکرات دیده شده‌اند که به نظر می‌رسد اعضای تیم او باشند و این گزارش برخلاف ادعاهای قبلی رسانه‌های آمریکاست که گفته بودند ویتکاف بدون هیأت فنی یا کارشناسی به عمان خواهد رفت. پیش بینی می‌شود پس از این مذاکرات همچون سه دور قبلی مذاکرات ، «سید عباس عراقچی» وزیر خارجه و یا «اسماعیل بقائی» سخنگوی وزارت خارجه گزارشی از روند مذاکرات انجام شده به رسانه‌ها ارائه دهند.

سخنگوی وزارت خارجه ایران :مذاکراتی دشوار اما مفید

سخنگوی وزارت امور خارجه چهارمین دور از مذاکرات میان ایران و آمریکا را دشوار اما مفید برای درک بهتر از مواضع یکدیگر و یافتن راه‌هایی معقول و واقع‌بینانه برای حل مسائل مورد اختلاف خواند.

به گزارش شفقنا، اسماعیل بقائی در شبکه ایکس در مورد پایان چهارمین دور مذاکرات غیرمستقیم ایران_آمریکا نوشت: «چهارمین دور مذاکرات غیرمستقیم ایران-آمریکا دقایقی قبل پایان یافت؛ مذاکراتی دشوار اما مفید برای درک بهتر از مواضع یکدیگر و یافتن راه‌هایی معقول و واقع‌بینانه برای حل مسائل مورد اختلاف. زمان و مکان دور بعدی گفتگوها توسط هماهنگ‌کننده عمانی اعلام خواهد شد.»

آسوشیتدپرس از دور چهارم: مقام آمریکایی روند مذاکرات را دلگرم کننده دانست

دور چهارم مذاکرات میان ایران و ایالات متحده به پایان رسید؛ یک مقام آمریکایی اعلام کرد آمریکا از روند گفتگوها «دلگرم» شده است.

رحیمی جهان‌آبادی در گفت‌وگو با شفقنا: ایرانی‌ها تن به «مذاکرات عجولانه» نمی‌دهند/ به نظر می‌رسد توقعات آمریکایی‌ها در مذاکرات منطبق با واقعیت نیست

شفقنا- عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس یازدهم با اشاره به تأخیر در مذاکرات غیرمستقیم ایران و آمریکا می‌گوید: با توجه به پیشینه این موضوع آنچه می‌توان حدس زد این است که طرف آمریکایی توقعاتی دارد که آن توقعات با واقعیت‌ها منطبق نیست یعنی تصور آنها این بوده که ایرانی‌ها با توجه به تحولات منطقه و اینکه دیدگاه‌های ترامپ و اروپایی‌ها را شنیدند، این آمادگی را دارند که هر چه آمریکایی‌ها می‌گویند را بپذیرند اما در واقعیت با شرایط دیگری مواجه شدند.

آقای جلیل رحیمی جهان‌آبادی، نماینده ادوار مجلس و عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس یازدهم شورای اسلامی در گفت وگو با خبرنگار شفقنا با اشاره به تأخیر در مذاکرات غیر مستقیم ایران و آمریکا گفت: روند مذاکرات ایران و آمریکا پیرامون پرونده اتمی روند پیچیده و چند جانبه‌ای است. کما اینکه ابعاد سیاسی و فنی پرونده و دیدگاه‌هایی که دو طرف دارند و ممکن است این دیدگاه‌ها در یکسری موضوعات بهم نزدیک نباشد، مطرح هستند. به نظر من ترامپ و تیم آمریکا این تصور را داشتند که قبل از سفر ترامپ به خاورمیانه می‌توانند طی یکی دو جلسه با ایرانی‌ها به نتیجه برسند.

متن کامل خبر را اینجا بخوانید

سیدجلال ساداتیان: مذاکرات ادامه دار خواهد بود/ هیات مذاکره کننده آمریکایی تحت تاثیر «فشارهای تبلیغاتی» است

سفیر پیشین ایران در انگلستان درباره آینده مذاکرات هسته ای ایران می گوید: به نظرم مذاکرات ادامه دار خواهد بود. هیات مذاکره کننده آمریکایی تحت تاثیر فشارهای تبلیغاتی لابی اسرائیل در داخل آمریکا و معترضان ترامپ وادار شد واکنش هایی را نشان دهد که مثلا ایران نباید غنی سازی کند در حالی که وقتی اظهار تمایل می کنند که به مذاکرات ادامه دهند نشان می دهد این مذاکرات همچنان ادامه خواهد داشت و نهایتا هم توجیه می کنند که ایران به سلاح هسته ای دست پیدا نمی کند و حتی نظارت بازرسان آژانس را مثلا به توافق رسیدیم که همه اینها را ایران هم قبول دارد ولی ایران می گوید تحریم ها باید برداشته شود و تعهد بدهید که آنچه توافق می شود به تایید کنگره هم رسانده شود که این کارها مستلزم طولانی شدن مذاکرات می شود.

آقای سیدجلال ساداتیان در گفت وگو با خبرنگار شفقنا آینده در پاسخ به این سوال که روند مذاکرات هسته ای ایران با توجه به تحولات اخیر را چطور می بینید اظهار داشت: یک بحث پایه ای وجود دارد یا بهتر است بگویم تحلیل پایه ای وجود دارد که ترامپ در دولت جدیدش دنبال چیست؟ ایشان دنبال این است که شعارهایی را که مطرح کرده محقق کند منتها با تهدید که اگر محقق نشود چه می شود یا نه و برای همه دنیا این خط و نشان ها را کشیده است مثل کانال پاناما، تعرفه ها و…اما در ادامه آقای ترامپ واکنش هایی را که نشان داده شاهد بودیم قدم به قدم کوتاه آمد، از جمله مسائل هسته ای ایران که می گفت ایران کل فعالیت هسته ای خود را کم کند و آنچه را که ما می خواهیم اجرا کند که ایران کلا به بمب هسته ای دست پیدا نکند که ایران هم از اول گفته بود ما بمب هسته ای نمی خواهیم یا اینکه با ایران وارد جنگ شد. در دور اول مذاکرات تنها بحث هسته ای مورد توافق قرار گرفت و در رم هم یواش یواش مسائل کارشناسی مطرح شد بعد دستور کار بعدی مشخص شد که مقداری فضای کارشناسی جدی تر است و نیازمند این است که کارشناسان اقتصادی و مالی حضور پیدا کنند چون ایران درخواست داشت که همانطور که ما برگردیم به تعهدات برجامی لذا تحریم ها نیز باید برداشته شود که به نوعی کار کارشناسی دقیق تری نیاز داشت.

متن کامل خبر را اینجا بخوانید

 

source

ecokhabari.com

توسط ecokhabari.com