یک کارشناس انرژی گفت:در این شرایط دو راهکار وجود دارد؛ یکی آنکه مصرف کننده بداند سوخت کافی نداریم و دیگری توسعه تجدیدپذیرها باید به این سمت حرکت کنیم تا از ناترازی روز افزون بکاهیم.
به گزارش تجارت نیوز، هاشم اورعی کارشناس انرژی در نشست خبری ناترازی برق؛ چه باید کرد، گفت: از سال گذشته تا کنون چهار هزار مگاوات نیروگاه وارد مدار شده است اما متأسفانه نیاز به مصرف بیش از این مقدار است و متأسفانه به دلیل ارزان بودن قیمت برق این اتفاق افتاده است.
وی ادامه داد: باید به برق نگاه کالا داشت چرا که زمانی که تورم و دستمزد افزایش پیدا میکند نباید قیمت برق درصد ناچیزی رشد داشته باشد.
اورعی با اشاره به اینکه ۹۰ درصد انرژی کشور وابسته به گاز است خاطر نشان کرد: دولت چهاردهم وارث گذشتههای گذشته است که متأسفانه نه آب برای نیروگاههای آبی داریم و نه سوخت کافی برای نیروگاههای حرارتی وجود دارد در این شرایط دو راهکار وجود دارد؛ یکی آنکه مصرف کننده بداند سوخت کافی نداریم و دیگری توسعه تجدیدپذیر ها باید به این سمت حرکت کنیم تا از ناترازی روز افزون بکاهیم.
به گفته این استاد دانشگاه استفاده از تجهیزات به روز امری الزامی است زیرا نمیتوان با تجهیزات ۲۰ سال گذشته به انرژیهای برسیم، ضمن آنکه مصرف کننده باید تغییر کند اگر نه توسعه تجدیدپذیر ها مثمر ثمر نخواهد بود.
وی با اشاره به اینکه یک کیلو وات ساعت برق بیش از ۱۰ هزار تومان هزینه بر است، خاطر نشان کرد: اگر برق را به دست بخش خصوصی واگذار کنیم هزینه تمام شده به ۵ هزار تومان میرسد درحالی که متوسط فروش برق ۵۰۰ تومان است به همین دلیل بخش خصوصی رغبتی برای ورود به این عرصه نکرده است.
منبع: مهر
source