Wp Header Logo 2354.png
یک نماینده مجلس: حسابرسی سیستمی مالیات باعث هدایت سرمایه به سمت تولید می‌شود

عضو کمیسیون امور داخلی کشور و شورا‌های مجلس با اشاره به نقش مالیات‌ستانی عادلانه و هوشمند در حمایت از تولید و سرمایه‌گذاری در کشور، گفت: باید موانع اداری و فرآیند‌های مجوزدهی رفع شود تا فضای کسب‌وکار برای تولیدکنندگان و سرمایه‌گذاران تسهیل شود.

خبرگزاری میزان

مالیات‌ستانی هوشمند و داده‌محوری با تکیه بر افزایش حسابرسی سیستمی، می‌تواند در حرکت به سمت عدالت مالیاتی و پیش‌بینی‌پذیری اقتصاد نقش به‌سزایی داشته باشد.

یک نماینده مجلس، در تحلیل مشکلات موجود در نظام مالیاتی و اثرات آن بر تولید، به بررسی اهمیت مالیات‌ستانی عادلانه و هوشمند در قالب حسابرسی سیستمی در کشور پرداخت.

سید روح‌الله موسوی، عضو کمیسیون امور داخلی کشور و شورا‌های مجلس شورای اسلامی در گفت‌و‌گو با میزان، با اشاره به اینکه یکی از مهم‌ترین چالش‌های مالیاتی نبود سیستم مالیاتی شفاف و عادلانه است، گفت: اگر چه مالیات‌ستانی در کشور در برخی حوزه‌ها به بهبود وضعیت تولید کمک کرده، اما همچنان مشکلات جدی در این بخش وجود دارد. بسیاری از تولیدکنندگان احساس می‌کنند که مالیات به‌طور عادلانه از آنها اخذ نمی‌شود و این احساس، موجب کاهش انگیزه‌ها در بخش تولید می‌شود.

وی افزود: در واقع، بخش زیادی از فعالان اقتصادی و تولیدکنندگان به‌دلیل ساختار ناعادلانه مالیات‌ستانی، از پرداخت مالیات خودداری یا تلاش می‌کنند از سیستم‌های مختلف برای فرار از مالیات استفاده کنند. این وضعیت، در نهایت به تضعیف اقتصاد کشور و افزایش مشکلات اقتصادی منجر می‌شود.

این نماینده مجلس شورای اسلامی گفت: با حسابرسی سیستمی می‌توان عدالت در پرداخت مالیات‌ها را محقق کرد، زیرا به شیوه هوشمند مالیات اخذ می‌شود و فعالان اقتصادی مالیات واقعی خود را می‌پردازند. با این شیوه مالیات‌ستانی سرمایه‌ها به سمت تولید هدایت می‌شود و شعار سال نیز محقق می‌شود. 

موسوی همچنین به اهمیت تحقق شعار سال در راستای رونق تولید اشاره کرد و افزود: اگر مالیات‌ستانی به شکلی عادلانه و هوشمند انجام نشود، نمی‌توان انتظاری از رشد واقعی در بخش تولید داشت.

عضو کمیسیون امور داخلی کشور و شورا‌ها مجلس ادامه داد: به‎رغم وجود برخی سامانه‌ها و اقداماتی که در زمینه مالیات‌ستانی عدلانه صورت گرفته است، موانع جدی در حوزه تولید و سرمایه‌گذاری همچنان پابرجا هستند که باید این موانع را شناسایی و برطرف کنیم تا فضای کسب‌وکار برای تولیدکنندگان و سرمایه‌گذاران تسهیل شود.

وی به مشکلات اداری و روند طولانی دریافت مجوز‌های کسب‌وکار اشاره کرد و گفت: یکی از مشکلات اصلی در مسیر سرمایه‌گذاری، بروکراسی پیچیده در فرآیند‌های اداری است. سرمایه‌گذاران با دشواری‌های زیادی در اخذ مجوز‌های لازم روبه‌رو هستند و این مسئله آنها را از سرمایه‌گذاری در پروژه‌های مختلف دلسرد می‌کند. برای حل این مشکل، باید به سمت ایجاد سیستم‌های هوشمند و یکپارچه برویم تا بتوانیم پنجره واحدی برای صدور مجوز‌ها ایجاد کنیم.

موسوی با تاکید بر لزوم تسریع در صدور مجوز‌های کسب‌وکار اظهار کرد: در کمیسیون امور داخلی کشور و شورا‌ها در تلاش هستیم تا با کاهش زمان و هزینه‌های مرتبط با صدور مجوز‌های کسب‌وکار، روند سرمایه‌گذاری را تسهیل و موانع رونق تولید در کشور را رفع کنیم.

عضو کمیسیون امور داخلی کشور و شورا‌ها تصریح کرد: ما باید در کنار ایجاد یک نظام مالیاتی عادلانه و هوشمند، به فکر رفع موانع اداری و ایجاد پنجره واحد برای صدور مجوز‌های کسب‌وکار باشیم؛ چراکه در چنین شرایطی می‌توانیم زمینه‌ساز رونق تولید و جذب سرمایه‌گذاری‌های بیشتر در کشور شویم و در نهایت به هدف‌های بلندمدت اقتصادی دست یابیم.

انتهای پیام/

source

ecokhabari.com

توسط ecokhabari.com