مجید نصیرپور، نماینده سراب گفت: دولت چهاردهم و مجموعه فعالان در حوزه برق کشور به شدت در حال تلاش هستند تا ناترازی در بخش برق و چالشهای پیش آمده به حداقل برسد. در قانون برنامه هفتم توسعه کشور به دولت تکلیف شده که ۱۰ هزار مگاوات برق خورشیدی تولید کند که هماکنون ۱۷ هزار مگاوات را خود دولت، تامین تجهیزات کرده و در حال سرمایهگذاری لازم است. طبیعتاً آنها تا استقرار و رسیدن به تولید، به زمان کوتاهی احتیاج دارد.
رویداد۲۴| مجید نصیرپور، نماینده سراب در خصوص افزایش ۱۳ درصدی تولید برق در ۵۰ روز نخست سال ۱۴۰۴ نسبت به زمان مشابه سال گذشته و از طرفی، افزایش ۱۱ درصدی میزان مصرف برق در فروردین امسال نسبت به زمان مشابه در سال گذشته به نشان تجارت گفت: باید دانست که در تولید و مصرف برق و هر کالای دیگری اگر موازانه برقرار نباشد، طبیعتاً ناترازی، خود را در آن حوزه نشان میدهد.
وی افزود: ما در حوزه انرژی، ناترازیهای طولانیمدت را داشتیم و از اینرو در سال گذشته و امسال و در دو مقطع خود را بیشتر نشان داد؛ اول، در جابجایی دولت که متاسفانه دولت قبل و مسئولان وزارت نفت، ذخیره لازم سوخت را برای نیروگاهها به موقع انجام ندادند و دولت جدید هم در زمان استقرار، توجه لازم را نداشت و از اینرو ما مواجه شدیم با نبود سوخت مصرفی نیروگاهها و به تبع آن، ناترازی رخ داد. دوم، بعد از عید نوروز هم، گرمای زودهنگام که شاهد آن هستیم، میزان مصرف برق را افزایش داد و مضاف بر این، ما اقلام برقیمان شاید از کیفیت و استانداردهای لازم برخوردار نیستند و در نتیجه، بالا رفتن مصرف را میبینیم.
نصیرپور تصریح کرد: متاسفانه ما در الگوسازی مصرف انرژی، اصلاً خوب عمل نکردیم و همه شاهدیم که انرژی را به راحتی هدر میدهیم و باید در این رابطه، کار دوطرفهای شکل بگیرد، یعنی از یک سو، دولت و مجموعه حاکمیت، رفتارهای درست و شایستهای را داشته باشند و میزان مصرف را پیشبینی کنند و سرمایهگذاری لازم را در موقع خودش انجام دهند و از طرفی دیگر، مردم هم پای کار بیایند و در نوع مصرف خود، تجدیدنظر کنند و تا جایی که ممکن است، از برق تا حدی که نیاز دارند، بهره ببرند.
نماینده سراب اظهار داشت: همگان این صحنهها را دیدهایم که در منازل برخی از خانوادهها، چراغهای متعددی روشن است که اساساً نیاز به روشن بودن آنها نیست یا مثلاً افرادی را میبینیم که از اتاق خارج میشوند، اما کلید برق را نمیزنند تا چراغ خاموش شود.
وی یادآور شد: دولت چهاردهم و مجموعه فعالان در حوزه برق کشور به شدت در حال تلاش هستند تا این چالشها به حداقل برسد. در قانون برنامه هفتم توسعه کشور به دولت تکلیف شده که ۱۰ هزار مگاوات برق خورشیدی تولید کند که هماکنون ۱۷ هزار مگاوات را خود دولت، تامین تجهیزات کرده و در حال سرمایهگذاری لازم است. طبیعتاً آنها تا استقرار و رسیدن به تولید، به زمان کوتاهی احتیاج دارد.
نصیرپور در ادامه بیان کرد: فارغ از مطالبی که گفته شد، بخش خصوصی با قدرت وارد کار شده و حمایتهایی هم شده است. امیدواریم کمبود برقی که ۳۰ هزار مگاوات پیشبینی شده است، زودتر تامین شود. همانطور که گفتم، دولت با سرمایهگذاری که داشته ۱۷ هزار مگاوات آن را در حال تامین است و مابقی هم با تلاش بخش خصوصی به زودی تامین و ناترازی حل میشود تا مردم از این چالش رهایی پیدا کنند، مخصوصاً افراد ضعیف به لحاظ مالی، کشاورزان، دامداران، صاحبان صنایع و… که قطعیها باعث متضررشدنشان شده است.
source