Wp Header Logo 2913.png

احسان صالحی

اقتصاد۲۴- احسان صالحی دبیر شورای اطلاع‌رسانی دولت سیزدهم، در خصوص شایعه دخالت دادن نزدیکان و اقوام شهید رییسی، بطور مشخص برادر دامادش و آیت الله علم الهدی و همسرشان خانم علم الهدی در تصمیمات، اظهار کرد: شهید رئیسی مراتب مدیریتی را طی کرده بود و از جوانی مسئولیت‌های مختلفی داشت. او ۱۰ سال رئیس سازمان بازرسی کشور، ۱۰ سال معاون اول قوه قضاییه و همچنین تولیت آستان قدس را به مدت سه سال بر عهده داشت و دو سال و نیم هم رئیس قوه قضاییه بود و همه این مسئولیت‌ها شناخت خوبی از مسائل کشور به وی داده بود.

بنا به روایت ایسنا، او ادامه داد: من کمتر مسئولی می‌شناسم که به ریاست‌جمهوری رسیده باشد و مثل شهید رئیسی مراتب مدیریتی را طی کرده باشد و جامعیت وی را داشته باشد. او فهم دقیقی از مسائل کشور داشت با این حال مشورت‌پذیر بود و استبداد رای نداشت. او نظرات مختلف را می‌شنید و از بین آنها بهترین نظر را انتخاب می‌کرد. کار رئیس‌جمهور هم انتخاب بهترین دیدگاه است.

صالحی بیان کرد: همسر شهید رئیسی یک شخصیت فرهنگی و استاد تمام دانشگاه است و سلسله مراتب تحصیلی خود را طی کرده است. قبل از اینکه شهید رئیسی در قوه قضاییه به ریاست برسد، همسرش در شورای عالی انقلاب فرهنگی مسئولیت داشته است، ولی در دولت مسئولیتی نداشت و دنبال تحمیل نظری به دولت نبود. آیت‌الله علم‌الهدی دیدگاه‌های مستقل خود را داشت و اطلاع دارم در برخی موارد، نگاه‌های متفاوتی از دولت سیزدهم داشت و حتی در حوزه فرهنگی این تفاوت‌ها را اعلام می‌کرد، ولی او هم دنبال تحمیل به دولت نبود و دولت هم تحمیل‌پذیر نبود. شهید رئیسی مشورت‌پذیر بود و تلاش می‌کرد تصمیمات را براساس مفاهمه عمومی، گفت‌و‌گو و اجماع پیش ببرد.

دبیر شورای اطلاع رسانی دولت سیزدهم گفت: او تلاش می‌کرد هم در نسبت با مردم و هم با بخش‌های مختلف حاکمیت، با تفاهم کار را به پیش ببرد حتی وقتی احساس می‌کرد که حقی از دولت ضایع می‌شود، ولی این شرایط به همکاری و هم افزایی منجر می‌شود، از حق دولت کوتاه می‌آمد. در خرداد ۱۴۰۲ معاون سیاسی وزارت کشور یک بخشنامه‌ای داد. 


بیشتر بخوانید:دولت سیزدهم چقدر بدهی به جا گذاشت؟


در آن مقطع قانون انتخابات تغییر کرده بود و فرایند انتخابات چندین ماه زودتر آغاز شده بود. معاون سیاسی تشخیص داد باید محدودیت‌هایی برای نمایندگان مجلس ایجاد کرد، زیرا آنها ممکن است نامزد بالقوه انتخابات مجلس دوازدهم هم باشند او به زعم خود می‌خواست تا در رقایت انتخابات تبعیضی ایجاد نشود. در آن بخشنامه با نگاه خود محدودیت‌هایی ایجاد کرده بود تا تبعیضی احساس نشود. معاون وزیر کشور این بخشنامه را با تشخیص خود صادر کرده بود و در دولت هماهنگی نشده بود. آن بخشنامه بازتاب منفی داشت و نمایندگان معتقد بودند که چند ماه از دوره نمایندگی آنها باقی مانده و آن بخشنامه، فعالیت آنها را محدود می‌کند.

وی تصریح کرد: دولت نظر نمایندگان مجلس را پذیرفت و وزیر کشور هم عذرخواهی کرد و از سوی دولت بخشنامه لغو شد و به نوعی معاون سیاسی هم توبیخ شد، ولی مجلس قانع نشد و اصرار بر برکناری معاون وزیر داشت. در این شرایط دولت نباید زیر بار می‌رفت، چون بخشنامه را لغو و عذرخواهی کرده بود. ولی آقای رئیسی بنا بر تفاهم داشت و دولت با کنار گذاشتن معاون سیاسی وزیر کشور ایثار کرد تا مصلحت بزرگتری مخدوش نشود.

صالحی گفت: نمونه دیگر درباره حذف ارز ترجیحی بود. ما تجریه منفی از افزایش قیمت بنزین در سال ۹۸ و تبعات آن داشتیم و واکنش مسئولان وقت هم که ما خودمان هم خبر نداشتیم موجب عصبانیت مردم شد. اما برای ارز ترجیحی از چندین ماه قبل رئیس جمهور و مسئولان مخالف دولت با مردم گفت‌و‌گو کردند که این کار تکلیف قانونی است. ضرورت‌های اجرای این سیاست از چندین ماه قبل برای مردم تشریح شد. شب اجرا آقای رئیسی برای مردم در تلویزیون توضیح داد که دولت چه تدابیری برای مردم دیده است. مثل افزایش یارانه مردم یا تامین کالا‌های اساسی. این تصمیم، مهم و یک جراحی اقتصادی بود که شهید رئیسی آن را از طریق گفت‌وگوی عمومی پیش برد.

منبع: خبر آنلاین

source

ecokhabari.com

توسط ecokhabari.com