شفقنا آینده- روزنامه آنلاین ایندیپندنت با اشاره به اینکه «قرار بود بحران ایدز تا سال ۲۰۳۰ پایان یابد»؛ تبعات سیاستهای جدید دونالد ترامپ در زمینه کاهش و قطع کمکهای حمایتی ایالات متحده به کشورهای آسیبدیده و نیازمند دنیا را مورد پرداخت قرار داده و نوشته که «قطع کمکها و حمایتهای آمریکا در پنج سال آینده موجب مرگ ۴ میلیون نفر دیگر خواهد شد». در این گزارش که به قلم ریچل شرائر و آلیشیا هاگوپیان، بل ترو و ربکا توماس به رشته تحریر درامده؛ روی این موضوع تاکید شده که «اگر ایالات متحده برنامههای حمایتی مالی خود را دوباره برقرار نسازد، میزان ابتلا به ویروس اچ.آی.وی و میزان مرگومیر ناشی از بیماری ایدز در پنج سال آینده به شدت افزایش خواهد یافت و سر به آسمان خواهد زد».
به گزارش سرویس ترجمه شفقنا از روزنامه آنلاین ایندیپندنت؛ این البته تنها گزارش روزنامه آنلاین ایندیپندنت در زمینه تبعات سیاستهای جدید دونالد ترامپ نیست و این روزنامه در گزارشی دیگر هم به این موضوع پرداخته و کاهش یا قطع کمکهای حمایتی مالی آمریکا در زمینه پیشگیری از بارداری را موجب مرگ «دهها هزار» زن در سالهای آینده عنوان کرده است. به باور نویسندگان این گزارش؛ «در ۹۰ روز اول توقف کمکهای آمریکا به تصمیم رئیسجمهور ایالات متحده، بیش از ۸۰۰۰ زن و دختر بر اثر عوارض و آسیبهای پایان دوران بارداری یا زایمان جان خود را از دست دادهاند و در صورت ادامه این روند، پیامدهای این سیاست مرگ «دهها هزار» زن دیگر را باعث خواهد شد».
بر اساس نتایج مطالعات انجامشده میتوان گفت که کاهش یا قطع کمکهای خارجی ایالات متحده آمریکا توسط دونالد ترامپ، پایان پیشبینیشده همهگیری ایدز را- که گمان میرفت به نقطه پایان نزدیک شده- از مسیر خود خارج خواهد کرد و به احتمال زیاد منجر به مرگ چهار میلیون بیمار دیگر تا سال ۲۰۳۰ خواهد شد.
طبق آمارهای تخمینی آژانس ایدز سازمان ملل؛ در صورتی که بودجه حمایتی ایالات متحده دوباره برقرار نشود، پیشبینی میشود که تعداد مرگ و میر ناشی از ایدز در پنج سال آینده از شش میلیون نفر به ۱۰ میلیون نفر افزایش خواهد یافت. این آژانس همچنین پیشبینی کرده که اختلال بیسابقهای که قطع کمکهای آمریکا در برنامههای جهانی اچ.آی.وی به وجود خواهد آورد، باعث خواهد شد تا پایان دهه جاری شاهد افزایش بیش از سه میلیون کودک یتیم مبتلا به ایدز نسبت به پیشبینیهای قبلی خواهیم بود.
همین یک سال پیش بود که سازمان ملل متحد با توجه کاهش ۹۰ درصدی تعداد مبتلایان جدید و مرگ و میر ناشی از بیماری ایدز اعلام کرد که هدف جهانی برای پایان دادن به همهگیری ایدز تا پایان دهه جاری به احتمال زیاد محقق خواهد شد.
آمارهای سازمان ملل حکایت از این میکنند که ۳.۴ میلیون کودک دیگر توسط ایدز یتیم خواهند شد- که این اصطلاح درباره کودکانی گفته میشود که حداقل یکی از والدین خود را به دلیل ایدز از دست دادهاند. علاوه بر این، تا سال 2030 بیش از ۶۰۰۰۰۰ نوزاد دیگر به احتمال زیاد به ویروس اچ.آی.وی آلوده خواهند شد- که این میزان بیش از دو برابر بیشتر از پیشبینیهای اولیه است. ایندیپندنت همچنین با تجزیه و تحلیل آمارهای موجود به این نتیجه رسیده که این امر باعث خواهد شد تعداد کل ابتلای نوزادان تا پایان دهه بالغ بر یک میلیون نفر خواهد شد.
پروفسور فرانسوا ونتر پزشک برجسته اچ.آی.وی و یکی از محققین این ویروس در دانشگاه ژوهانسبورگ در واکنش به این آمار ناگوار میگوید که «تمام دستاوردهایی که در طول 20 سال گذشته به دست آمده، در صورت ادامه این روند جدید به طور پیوسته معکوس خواهند شد».
به گفته این پزشک برجسته؛ «25 سال پیش، در زمان تحصیل و آموزش ما، بیمارستانها کاملاً و قطعاً تحت فشار بودند و بیمارانی که از فرط شلوغی تخت نداشتند و مجبور بودند روی زمین بخوابند، یکی یکی میمردند. حالا هم آن روزها زیاد دور نیست و خیلی راحت میتوان پیشبینی کرد که بیمارستانها به زودی در اثر شرایط جدید تحت فشار قرار خواهند گرفت».
ترامپ در اولین روز ریاستجمهوریاش تقریباً تمام بودجههای کمکهای خارجی ایالات متحده را به مدت ۹۰ روز مسدود کرد- و عنوان داشت که پروژههای مختلف باید از نظر همسو بودن یا نبودن با منافع آمریکا مورد بررسی قرار گیرند. این مهلت نود روزه قرار است آخر این هفته به پایان برسد، اگرچه بسیاری از قراردادها پیش از بررسی کامل لغو شدهاند.
این اختلال، که شامل اطلاعات متناقضی در مورد استثنائات این ممنوعیت بوده، تاکنون تأثیرات عمیقی به جای گذاشته و مشکلات بسیاری در زمینه درمان بیماران به وجود آورده است. تا جایی که علاوه بر موارد اچ.آی.وی، گفته میشود که در ۹۰ روز اول توقف کمکهای آمریکا شاهد مرگ بیش از ۸۰۰۰ زن بر اثر عوارض پایان دوران بارداری یا زایمان بودهایم.
متن کامل این مطلب را در روزنامه ایندیپندنت بخوانید
source