شفقنا- یک پژوهش پزشکی تازه نشان داده است که کافئین میتواند به کاهش چربیهای بدن و کاهش خطر ابتلا به دیابت نوع دو کمک کند؛ این اثر از طریق تأثیر مستقیم کافئین بر میزان سوختوساز بدن و چربیها صورت میگیرد.
به گزارش شفقنا؛ وبگاه روزنامه عکاظ نوشت: «این پژوهش که بهتازگی منتشر شده و دادههای بیش از ۱۰ هزار نفر را شامل میشود، نشان میدهد که سطح بالای کافئین در خون با کاهش شاخص توده بدنی (BMI) و کاهش درصد چربی بدن مرتبط است. همچنین، کافئین باعث بهبود حساسیت بدن به انسولین میشود و این مسئله به نوبه خود، خطر ابتلا به دیابت را کاهش میدهد».
بر اساس این تحقیق، کافئین میتواند با افزایش سرعت سوختوساز و تحریک فرآیندهای متابولیک، به عنوان یک عامل کمکی برای حفظ وزن سالم و کاهش خطرات مرتبط با سندرم متابولیک مؤثر باشد؛ البته به شرط مصرف متعادل آن.
با وجود این یافتههای مثبت، پژوهشگران تأکید کردهاند که مصرف کافئین باید در محدودههای توصیهشده باقی بماند و تفاوت واکنش افراد مختلف نسبت به آن نیز مدنظر قرار گیرد. آنان همچنین خواستار انجام مطالعات بیشتری برای تعیین دوزهای بهینه و گروههای هدف مناسب برای بهرهمندی از این فواید شدند.
این مطالعه، جایگاه کافئین را نه فقط بهعنوان یک محرک ذهنی، بلکه بهعنوان عاملی بالقوه در راهبردهای پیشگیری از چاقی و دیابت تقویت میکند و افقهای جدیدی را برای پژوهش در پزشکی پیشگیرانه میگشاید.
این خبر را در روزنامه عکاظ ببینید
source