Wp Header Logo 3750.png

شفقنا- در پژوهشی تازه مشخص شده است که استفاده کودکان از شبکه‌های اجتماعی ممکن است خطر ابتلا به افسردگی را در سال‌های نوجوانی افزایش دهد.

به گزارش شفقنا؛ وبگاه آرتی عربی نوشت: «به گزارش تیمی از پژوهشگران دانشگاه کالیفرنیا در سان‌فرانسیسکو، استفاده مکرر کودکان از پلتفرم‌هایی مانند تیک‌تاک و اینستاگرام می‌تواند به تشدید علائم افسردگی در آن‌ها منجر شود. این مطالعه پس از سال‌ها بحث درباره تأثیر شبکه‌های اجتماعی بر سلامت روان انجام شده و یکی از بزرگ‌ترین تحقیقات در این زمینه به شمار می‌رود».

پژوهشگران داده‌های مربوط به ۱۱هزار و ۸۷۶ کودک آمریکایی در بازه سنی ۹ تا ۱۲ سال را در مدت سه سال بررسی کردند تا مشخص شود که آیا افسردگی پیشین باعث افزایش استفاده از شبکه‌های اجتماعی می‌شود یا برعکس.

نتایج نشان داد کودکانی که در ۹ یا ۱۰ سالگی دچار علائم افسردگی بودند، در ۱۳ سالگی استفاده بیشتری از شبکه‌های اجتماعی نداشتند. این یافته، فرضیه پیشین را که می‌گفت کودکان «ناراضی» بیشتر به این فضاها جذب می‌شوند، تضعیف می‌کند.

اما یافته قابل‌توجه آن بود که کودکانی که در سن ۱۲ و ۱۳ سالگی زمان زیادی را در شبکه‌های اجتماعی می‌گذرانند، بعداً بیشترین علائم افسردگی را نشان دادند. این نتیجه حاکی از آن است که استفاده زیاد از این پلتفرم‌ها ممکن است عامل بروز افسردگی باشد.

بر پایه این تحقیق، میانگین زمانی که کودکان صرف این فضاها می‌کردند از ۷ دقیقه در سن ۹ سالگی به بیش از یک ساعت در اوایل نوجوانی افزایش یافته‌است.

پژوهشگران گمان می‌کنند عواملی مانند آزار اینترنتی و کم‌خوابی که با افسردگی در نوجوانان ارتباط دارد، در بروز این وضعیت مؤثر باشند. تحقیقات پیشین نیز نشان داده‌اند کودکانی که بین ۱۱ تا ۱۲ سالگی در معرض آزار آنلاین قرار می‌گیرند، ۲.۵ برابر بیش از دیگران در یک سال آینده اقدام به خودکشی می‌کنند.

با این حال، کارشناسان تأکید دارند که شبکه‌های اجتماعی همچنان ابزار اصلی کودکان برای تعامل با هم‌سالان خود است، بنابراین محدودسازی یا قطع کامل استفاده از آن‌ها دشوار است.

دکتر جیسون ناغاتا، متخصص کودکان و سرپرست تیم پژوهش گفت: «به‌عنوان پدر دو فرزند، می‌دانم که گفتن جمله‌ای مثل “از گوشی‌ات دور شو” چندان کارآمد نیست، اما والدین می‌توانند با اعمال قواعدی مانند ممنوعیت استفاده از گوشی هنگام غذا یا پیش از خواب، و گفتگوهای بدون قضاوت درباره استفاده دیجیتال، اثرات منفی را کاهش دهند».

از سوی دیگر، برخی کارشناسان در بریتانیا نسبت به نتایج این پژوهش ابراز تردید کرده‌اند. پروفسور کریس فرگوسن، استاد روان‌شناسی دانشگاه استتسون فلوریدا، اظهار داشت: «رابطه بین استفاده از شبکه‌های اجتماعی و افسردگی در این پژوهش بسیار ضعیف است و تأثیر آن به‌قدری ناچیز است که ممکن است ناشی از نویز آماری باشد».

پژوهشگران نیز به محدودیت‌هایی در کار خود از جمله تکیه بر صداقت کودکان در گزارش عادات دیجیتالشان و نداشتن تحلیل دقیق درباره نوع دستگاه یا زمان استفاده، اذعان کرده‌اند.

نتایج این مطالعه در نشریه Jama Network Open منتشر شده است.

این خبر را در آرتی عربی ببینید

source

ecokhabari.com

توسط ecokhabari.com