Wp Header Logo 4143.png
حضور ایران در چهل و دومین اجلاس گروه منطقه‌ای مبارزه با پولشویی و تأمین مالی تروریسم اوراسیا

هیئت جمهوری اسلامی ایران به سرپرستی معاون وزیر اقتصاد و رئیس مرکز اطلاعات مالی در چهل و دومین اجلاس گروه منطقه‌ای مبارزه با پولشویی و تأمین مالی تروریسم اوراسیا (EAG) عازم روسیه شد.

خبرگزاری میزان

به گزارش روابط عمومی مرکز اطلاعات مالی، هفته چهل و دومین اجلاس گروه منطقه‌ای مبارزه با پولشویی و تأمین مالی تروریسم اوراسیا (EAG) از ۵ تا ۹ خرداد ماه ۱۴۰۴ در شهر مسکو پایتخت کشور روسیه برگزار می‌شود.

برگزاری چهارمین مجمع پارلمان‌های کشور‌های عضو گروه اوراسیا، اجلاس مشترک مقامات نظارتی و بخش خصوصی تحت حمایت گروه اوراسیا و گروه منطقه‌ای خاورمیانه و شمال آفریقا MENAFATF با عنوان «مدیریت ریسک در عصر فناوری‌های جدید»، نشست تخصصی با موضوع «مسائل جاری پوشش امنیت مالی در منطقه اوراسیا» همچنین برگزاری جلسه کارگروه کشور‌های همسایه دریای خزر از مهمترین برنامه‌های این گردهمایی است.

هادی خانی معاون وزیر اقتصاد و سرپرست هیئت اعزامی جمهوری اسلامی ایران درباره این اجلاس گفت: افزایش سطح تعاملات منطقه‌ای و بین‌المللی در حوزه مبارزه با پولشویی و تأمین مالی تروریسم، ارتقای جایگاه کشورمان در بین کشور‌های منطقه و عضو این نهاد، آگاهی از آخرین اقدامات و تحولات در حوزه مبارزه با پولشویی و تأمین مالی تروریسم در سطح جهانی و دفاع از مواضع و اقدامات مؤثر کشورمان در امر مبارزه با پولشویی و تأمین مالی تروریسم از اهداف این سفر است.

وی با تأکید بر دفاع از مواضع و اقدامات مؤثر جمهوری اسلامی ایران در مبارزه با پولشویی و تأمین مالی تروریسم در این اجلاس گفت: در اجلاس اصلی و کارگروه‌ها، اقدامات و دستاورد‌های کشورمان در حوزه مبارزه با پولشویی و تأمین مالی تروریسم گزارش خواهد شد و عزم کشورمان در این مبارزه را به همگان نشان خواهیم داد.

دبیر شورای عالی پیشگیری و مقابله با پولشویی و تأمین مالی تروریسم با اشاره به گسترش سطح همکاری‌های منطقه‌ای و بین‌المللی ایران با کشور‌های عضو اجلاس گفت: هیئت ایرانی در جلسه شورای رؤسای واحد‌های اطلاعات مالی کشور‌های آسیای میانه همچنین کارگروه کشور‌های همسایه دریای خزر شرکت و به رایزنی برای تبادل تجارب خواهد پرداخت.

این مقام مسئول، استفاده از ظرفیت گروه اوراسیا برای پیشبرد اهداف آموزشی و فنی و آشنایی با نحوه ارزیابی نظام مبارزه با پولشویی و تأمین مالی تروریسم کشور‌ها توسط گروه منطقه‌ای اوراسیا را از دیگر برنامه‌های هیئت ایرانی در این سفر برشمرد.

رئیس مرکز اطلاعات مالی، بررسی کمک فنی به جمهوری اسلامی ایران را از مباحث اصلی این اجلاس عنوان کرد و گفت: هماهنگی رویکرد‌های منطقه‌ای در مبارزه با جرایم مالی با تمرکز بر دارایی‌های مجازی، سیستم‌های پرداخت دیجیتال و تهدیدات سایبری در حوزه مبارزه با پولشویی و تأمین مالی تروریسم، بررسی سیاست‌های اعضای ناظر و برنامه کاری سال‌های ۲۰۲۵-۲۰۲۶ از دیگر مسائل مورد بحث در این اجلاس است.

معاون وزیر اقتصاد با اشاره به برگزاری چهارمین مجمع نمایندگان مجالس کشور‌های عضو گروه اوراسیا در این اجلاس گفت: تقویت همکاری پارلمانی در زمینه مبارزه با پولشویی، تأمین مالی تروریسم و تأمین مالی اشاعه تسلیحات و تمرکز بر هماهنگی قانون‌گذاری، تبادل تجربیات و حمایت از سیاست‌های منطقه‌ای برای تقویت امنیت مالی از مهمترین مباحث این مجمع است.

گفتنی است که اعضای این هیئت را نمایندگانی از وزارت امور خارجه، پلیس امنیت اقتصادی فراجا و مرکز اطلاعات مالی تشکیل می‌دهند.

کمیته مبارزه با تروریسم سازمان ملل (UN CTC)، دفتر مقابله با مواد مخدر و جرم سازمان ملل متحد (UNODC)، دفتر ضد تروریسم سازمان ملل (UNOCT) و اداره اجرایی کمیته مبارزه با تروریسم شورای امنیت سازمان ملل متحد در این اجلاس حضور خواهند داشت.

دبیر اجرایی گروه ویژه اقدام مالی خاورمیانه و شمال آفریقا (MENAFATF) و نمایندگانی از کشور‌های حوزه غرب آسیا شامل فلسطین، عربستان سعودی، امارات متحده عربی و بحرین در این اجلاس شرکت خواهند کرد.

نمایندگان سازمان همکاری شانگهای (SCO)، بانک توسعه و کمیسیون اقتصادی اوراسیا (EADB)، گروه ویژه اقدام مالی (FATF)، سازمان امنیت و همکاری اروپا (OSCE)، دفتر هماهنگی جرایم سازمان‌یافته پلیس اینترپل، گروه اقدام علیه پولشویی در آفریقای مرکزی (GABAC)، بانک صادرات و واردات آفریقا، گروه اقدام بین دولتی علیه پولشویی در غرب آفریقا (GIABA)، مرکز مبارزه با تروریسم کشور‌های مستقل مشترک‌المنافع (ATC CIS) و شورای هماهنگی دادستان‌های کل کشور‌های عضو CIS از دیگر شرکت‌کنندگان در این همایش هستند.

گروه منطقه‌ای مبارزه با پولشویی و تأمین مالی تروریسم اوراسیا (EAG) در سال ۲۰۰۴ تأسیس و متشکل از کشور‌های چین، روسیه، هند، تاجیکستان، ازبکستان، قرقیزستان، بلاروس، قزاقستان و ترکمنستان است و جمهوری اسلامی ایران از سال ۲۰۱۶ عضو ناظر این گروه منطقه‌ای است.

انتهای پیام/

source

ecokhabari.com

توسط ecokhabari.com