Wp Header Logo 4475.png

نماینده کارگران در شورای عالی کار با بیان اینکه سرمایه‌گذاران باید تولید را محور اصلی تولید بدانند،گفت: امروز مهارت آموزی سلاح کارگر برای بقا و رشد در بازار کار نوین است و کارگران نیازمند فراگیری مهارت‌های نرم و دیجیتال هستند.

به گزارش ایسنا، علی نصیری اقدم – اقتصاددان و استاد دانشگاه در نهمین همایش ملی کار در ارزیابی اهمیت سرمایه‌گذاری در تولید،‌اظهار کرد: وقتی اقتصاد در یک شرایط رکودی به سر می‌برد آیا سیاستهای ریاضت اقتصادی پاسخگوی سرمایه‌گذاری خواهد بود یا نه؟در این زمینه ۲ دیدگاه وجود دارد یکی می‌گوید: اگر می‌خواهید سرمایه‌گذاری شکل بگیرد باید ثبات اقتصادی حاکم شود.در این حالت سرمایه‌گذار خودش وارد عمل می شود و اقتصاد بزرگ می‌شود.تنها راه این است که دولت اجازه دهد کسری بودجه کنترل شود و فعالیتهای اقتصادی رشد کند.

وی افزود: دیدگاه دوم می‌گوید وقتی در شرایط رکودی سیاست انقباضی را در پیش بگیرید اقتصاد بیشتر وارد چرخه رکود می شود؛‌زیرا وقتی که ریاضت را مبنا قرار می‌دهیم معنایش این می‌شود که هزینه‌ها به شکل تصاعدی زیاد خواهد شد.

این استاد دانشگاه ادامه داد: امروز اگر برای آموزش هزینه و سرمایه‌گذاری نشود نمی توانیم فردا به همین نسبت آن بازدهی را دریافت کنیم.اگر احداث یک بزرگراه را به تاخیر بیاندازیم سال بعد نه با قیمت امروز بلکه به صورت نمایی هزینه‌ها بالا می‌رود. اگر امروز دستمزدها به بهانه کسری بودجه سرکوب شوند، مساله دوچندان می‌شود. سرمایه‌گذاری که چلوکبابی می‌زند وقتی کسی نتواند از او خرید کند پولش را هدر داده و سرمایه‌گذاری اولیه او به درد نخورده است. بنابر این باید تقاضای موثر را تقویت کرد تا سرمایه‌گذاری رخ بدهد و ارکان اولیه آن دستمزد است که باید با شیب تدریجی دستمزدها را تقویت کنیم.

نماینده گروه دولت در نهمین همایش ملی کار افزود: ۲۰ سال است که با این دست فرمان جلو می‌رویم و هنوز اتفاقی نیفتاده و کنترل کسری بودجه نتیجه و اثر عکس گذاشته‌ است، بنابر این در اقتصاد کلان مهم است که دچار خطاهای ترکیبی نشویم.

محمدرضا تاجیک – نماینده کارگران در شورای عالی کار نیز در این همایش گقت:سرمایه‌گذاران باید تولید را محور اصلی تولید بدانند و سرمایه‌گذاری تضمین اشتغال پایدار،امنیت شغلی و بیمه‌های اجتماعی و قراردادهای منصفانه باشد.

وی با بیان اینکه حضور تشکل‌های کارگری در فرایند سیاستگذاری تضمینی برای توازن منافع خواهد بود، ادامه داد:در راستای تولید واقعی و کاهش واردات غیرضروری، اقتصاد ملی باید در خدمت رفاه کارگران باشد.اگر حمایت از تولید را تنها محدود به شعار نکنیم بازار داخلی در معرض هجوم کالاهای خارجی قرار می‌گیرد و کارگر ایرانی قربانی رقابت نابرابر می‌شود.

به گفته تاجیک، حمایت از تولید باید هوشمندانه و مشروط به رعایت کارگران باشد. تولیدی که بهره‌وری را بالا ببرد. ارزش افزوده خلق کند و سهم کارگر از آن محفوظ باشد. فناوری حلقه مفقوده بسیاری از صنایع ماست. ما خواهان شراکت ساختاری بین دانشگاه و صنعت و کارگر هستیم، نظامی که در آن آموزش و عمل توأمان باشد و دانش در خدمت نیروی کار قرار گیرد.

نماینده گروه کارگری در نهمین همایش ملی کار با تاکید بر عدالت منطقه‌ای و رفع نابرابری‌های جغرافیایی گفت: وقتی اشتغال و امکانات تنها در چند کلان شهر متمرکز شود، مهاجرت اجباری و حاشیه نشینی و فرسایش فرهنگی هزینه‌های آن خواهند بود. ما خواهان استراتژی توسعه منطقه‌ای هستیم که نگاه تولید محور داشته باشد. هر روستا و شهرستان می‌تواند یک پایگاه تولیدی باشد به شرط آنکه سیاستها درست شود. اشتغال و تقابل پیوند اقتصاد مردمی با کرامت انسانی است. اقتصاد دیجیتال، پلتفرم‌ها و مشاغل آزاد نیاز به چترهای حمایتی دارند لذا خواستار تدوین فوری قوانین حمایتی برای کارگران هستیم و بیمه و امنیت شغلی و تعیین حداقل دستمزد و شفاف‌سازی قراردادهای آنلاین، از پایه‌های این حمایت هستند.

تاجیک تصریح کرد: امروز مهارت آموزی سلاح کارگر برای بقا و رشد در بازار کار نوین است اما آموزشها باید بر اساس نیاز واقعی بازار با رویکردهای به روز و در محیط واقعی کار باشد.امروز کارگران نیازمند آموزش مهارت‌های نرم و دیجیتال هستند.توسعه مهارت‌آموزی کارگری با مدیریت مشترک کارگر و کارفرما و دولت باید در دستور کار قرار گیرد.

علی بابایی کارنامی – رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس نیز در این همایش با بیان اینکه تا رسیدن به استانداردهای عادلانه در ایران فاصله بسیاری داریم،خواستار اصلاح قوانین حوزه کار شد و گفت:باید از نیروی کار ایرانی و کارگران حمایت شود.

وی ادامه داد: در بحث صیانت از نیروی کار، ایمنی محیط کار و قراردادهای کار نیازمند اصلاح قوانین کار هستیم و باید به کارگران برای پیگیری مطالباتشان اجازه بدهیم. در این مسیر کمیسیون اجتماعی مجلس اعلام آمادگی می‌کند و برای بهبود وضع کار در کشور پیشنهاداتی دارد. از هر زاویه و دیدگاهی که حکمرانی تایید کند و در رقابت با کشورهایی که مشابه ما در دنیا کار می‌کنند باید برای کارگران تنظیم روابط کار کنیم.

رئیس کمیسیون اجتماعی امروز کارگران دوست دادرند نسبت به آنچه قیمت تمام شده کالاست سهم خود را بگیرند.در گام دوم انقلاب و در بحث برنامه هفتم پیشرفت باید روی برخی موارد به توافق برسیم و اصلاح آیین نامه‌ها و قوانین را در دستور کار قرار بدهیم.

بابایی کارنامی تصریح کرد: یکی از سیاستهای مجلس، تحقق رشد ۸ درصدی اقتصاد است که ۳.۶ درصد آن از محل بهره وری است.اگر نتوانیم به نیروی انسانی از لحاظ بهره‌وری و پرداخت پاداش و مزد بها بدهیم، الفبای اقتصاد امروز را در رقابت با اقتصاد دنیا متوجه نشده‌ایم. از همه مهم‌تر شعار سال است. حاکمیت این اصل را پذیرفته که کارگر و کارفرما دوکلید واژه هستند که اگر همکاری کنند دو بال پرواز خواهند بود.

وی اضافه کرد: در حوزه مزد، حرفهای فراوان وجود دارد و بنده از وزیر کار و شرکای کار در جریان تعیین مزد تشکر ویژه دارم که با تدبیر و آرامش تعامل بین کارگر و کارفرما را ایجاد کردند و در تسری این بحث به ساختار اجتماعی بر اساس قوانین کار و تامین اجتماعی بسیار خوب مدیریت کردند لذا امیدواریم این الگو و مدل در همه حوزه‌ها به اجرا درآید و از نیروی کار و کارگر ایرانی حمایت شود.

انتهای پیام

source

ecokhabari.com

توسط ecokhabari.com