Wp Header Logo 2288.png

شایانیوز– تل آویو این روزها آماج حملات مقتدرانه نیروهای مسلح کشورمان قرار گرفته است. ساکنان این شهر ساحلی که سالهاست وعده امنیت و آرامش را از مقامات رژیم صهیونیستی دریافت می‌کنند و به گنبد آهنین دل خوش کرده‌اند، اکنون چندین روز است که چشم به آسمان شهرشان دوخته و رد موشک‌های سپاه پاسداران جمهوری اسلامی ایران را دنبال می‌کنند. این نگاه‌های مضطرب تا دفع کامل حملات وحشیانه دولت نتانیاهو و تکمیل پاسخ به تجاوز آشکار رژیم او ادامه خواهد یافت. اما شهری که امروز سخنگوی مرکز ارتباطات ستاد کل نیروهای مسلح ایران برایش هشدار فوری تخلیه مراکز نظامی را صادر می‌کند، چگونه بوده و چگونه شده است؟

international-5386288-0

تل‌آویو واقع در سواحل دریای مدیترانه دومین شهر پرجمعیت سرزمین‎‌های اشغالی ‌است. این شهر «پایتخت تجاری» رژیم صهیونیستی و مرکز استان است و در دهه ۱۸۸۰ میلادی به دست یهودیان مهاجری ساخته شد که توانایی مالی لازم برای  زندگی در شهر عرب‌نشین یافا را نداشتند و کارگرانی بودند که در یافا کار می‌کردند. آنها تل آویو را ساختند تا شبها جایی برای استراحت داشته باشند. اما اختلافات بین یهودیان و اعراب یافا در سال ۱۹۲۱، یهودیان را به فکر تأسیس یک مرکز تجاری عمده در تل‌آویو انداخت و به این ترتیب، شهری که بنا بود خوابگاه کارگران شاغل در یافا باشد، به تدریج به مرکز تجاری نخستین کشور یهودی تاریخ تبدیل شد.

در سال ۱۹۵۴، یافا رسماً به تل‌آویو ملحق شد. امروزه یافا، تنها بخش کوچکی از شهر بزرگ تل‌آویو است که اکثریت جمعیت آن را یهودیان و بخش بسیار اندکی از آن را اعراب اسرائیلی تشکیل می‌دهند.

kkhkh

روزگار کنونی

آب ‌و هوای تل آویو، معتدل مدیترانه‌ای است. تعداد خانوار‌های شهر ۱۸۸ هزار است اما با احتساب شهر‌های پیوسته به آن که «تل‌آویو بزرگ» نامیده می‌شود، ۳٫۳ میلیون نفر جمعیت دارد. تل‌آویو بزرگ شامل چندین شهر به هم پیوسته است.

فضای شهر تل‌آویو با دیگر شهر‌های رژیم صهیونیستی، به خصوص اورشلیم، تفاوت بسیاری دارد. ساحل طولانی دریای مدیترانه، آزادی‌های اجتماعی فراوان و رشد صنعتی و تجاری، از ویژگی‌های این شهر است.

معماری

معماری خانه‌ها در برخی محله‌های شهر تل‌آویو به سبک اروپائی اواخر قرن نوزدهم است. به درخواست سازمان یونسکو بیش از ۴۰ هزار ساختمان تاریخی در فهرست میراث فرهنگی جهانی قرار گرفته و نوسازی شده‌اند.

kjkjkj

اماکن مذهبی

تل آویو حدود ۵۰۰ کنیسه دارد.  کنیسه جامع تل‌آویو، اصلی‌ترین کنیسه ارتدکس تل‌آویو است و در خیابان آلنبی واقع است. از دیگر کنیسه‌های مهم تل‌آویو می‌توان به سیمبالیستا در دانشگاه تل‌آویو و هیکل یهودا در بخش مرکزی شهر اشاره کرد.

اقتصاد و امکانات شهری

آسمان‌خراش‌های سه‌گانه مسکونی و بازرگانی داوید عزریئلی، هر یک بیش از پنجاه طبقه دارند و بلندترین ساختمان‌های شهر تل‌آویو محسوب می‌شوند. تل‌آویو پایتخت بازرگانی و اقتصادی اسرائیل محسوب می‌شود. شعبه مرکزی همه بانک‌های اسرائیل در این شهر دایر است و تنها بازار بورس اسرائیل نیز در همین شهر است.

اکثر میلیاردر‌های اسرائیلی مقیم تل‌آویو هستند.

گردشگاه‌های گوناگون این شهر ساحلی که از شمال به جنوب به طول چندین کیلومتر امتداد دارد،  آسمان‌خراش‌های مدرن و برج‌های مسکونی، مراکز تفریحی، جشنواره‌های متعدد هنری و فرهنگی، تل‌آویو را به یکی از مهم‌ترین مراکز تفریحی و کانون فعالیت بازرگانی و تجاری اسرائیل تبدیل کرده‌اند.

تل آویو مشهور به شهری است که هرگز به خواب نمی‌رود؛ چرا که تا دیرترین ساعات شب نیز برخی خیابان‌ها و مراکز تفریح شبانه مملو از جمعیت است.

2310925_0_0_3056_2048_600x0_80_0_1_a26827cfc48c6ae55417d3eff67d85f9

خواب شهر زیر موشک‌های سپاه پاسداران

اما با تمام اینها بخش عمده بافت شهری همچنان قدیمی است. شبکه الجزیره از قول منابع صهیونیست گزارش می‌دهد که ده‌ها هزار ساختمان قدیمی در تل آویو وجود دارند که فاقد پناهگاه هستند.

بر اساس این گزارش، ۴۰ درصد از ساکنان تل آویو در ساختمان‌هایی فاقد پناهگاه‌های مناسب، زندگی می‌کنند.

ساکنان صهیونیست در تل آویو می‌گویند: ما پناهگاه نداریم، همسایگان ما در‌های پناهگاه‌هایشان را به روی ما می‌بندند!

این در حالی است که تا پیش از این مقامات صهیونیست همواره مدعی وجود پناهگاه‌های بیشمار در اراضی اشغالی می‌شدند.

شبکه الجزیره از سمت رادیو ارتش رژیم صهیونیستی چنین گزارش می‌دهد که ویرانی‌های برجای مانده در بات یام بر اثر اصابت موشک‌های ایرانی غیر طبیعی است.

شهردار بات یام در تل آویو نیز اعلام کرده است که دست کم ۶۱ ساختمان در این منطقه آسیب دیده‌اند که از این میان،شش ساختمان به طور کامل تخریب شده است.

4698809

وبگاه آرتی عربی در همین خصوص نوشت: «ویدئوهای منتشر شده خانواده‌هایی را نشان می‌دهد که همراه کودکان خود در پارکینگ‌های زیرزمینی به دنبال امنیت هستند. جبهه داخلی اسرائیل اعلام کرده که حدود ۴۰ درصد از خانه‌های این کشور فاقد پناهگاه‌های استاندارد برای چنین شرایطی هستند».

شهرداری تل‌آویو وضعیت چندین ساختمان در این شهر را خطرناک و ناامن توصیف کرده به حدی که پس از حملات موشکی ایران در معرض خطر ریزش قرار گرفته‌اند.

چنین گزارش‌هایی که در داخل سرزمین‌های اشغالی منتشر شده، حاکی از وضعیت نا به سامان امنیت سازه‌های شهری در تل آویو هستند. گرچه نمای شهر، تصویری مشابه با شهرهای مدرن و پیشروی خاورمیانه همچون دبی، ابوظبی، دوحه و …. را نشان می‌دهند، و این پیشرفت، حقیقت هم دارد اما با حملات موشکی اخیر توسط نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران، این تصویر، همچون ساختمان‌های شهر در هم شکسته است.

5554009

source

ecokhabari.com

توسط ecokhabari.com