
بازار ارز با وجود گذشت ۱۲ روز از جنگ تحمیلی رژیم صهیونیستی علیه ایران با ثبات نسبی همراه است؛ کارشناسان معتقدند سیاستهای بانک مرکزی در کنترل نقدینگی، تنظیم عرضه و تقاضای ارز به همراه نظارت دقیق بر معاملات از تشدید نوسانات جلوگیری کرده است.
با آغاز حملات رژیم صهیونیستی علیه ایران، بازار ارز روند افزایشی به خود گرفت و در روزهای اول به حدود ۹۴ هزار تومان رسید.
با این حال، با مدیریت بازار توسط نهادهای مسئول و اطمینان فعالان اقتصادی از تأمین ارز مورد نیاز واردات از سوی بانک مرکزی، همچنین تسهیل شرایط واردات توسط وزارتخانههای صنعت، معدن و تجارت و اقتصاد، روند قیمتها کاهشی شد.
بر اساس گزارشها، نرخ دلار در بازارهای غیررسمی تهران در روز دوشنبه به حدود ۹۲ هزار تومان رسیده است.
ثبات نسبی بازار ارز در شرایط جنگی
حمیدرضا جیهانی، کارشناس اقتصادی، در گفتوگو با میزان، با اشاره به وضعیت بازار ارز پس از گذشت ۱۲ روز از حمله رژیم صهیونیستی به ایران اظهار کرد: در شرایط بحرانهای امنیتی و نظامی، بازارهای مالی معمولاً سریعتر از سایر بخشهای اقتصادی واکنش نشان میدهند که این امری عادی در اقتصاد جهانی محسوب میشود.
وی با اشاره به نوسانات اخیر بازار ارز تصریح کرد: در روزهای ابتدایی پس از حمله، شاهد افزایش نرخ دلار تا کانال ۹۵ هزار تومانی بودیم که این افزایش تحت تأثیر جو روانی و هیجانات اولیه شکل گرفت. اما خوشبختانه با تسلط مردم بر رفتارهای اقتصادی و اقدامات بهموقع بانک مرکزی و وجود ذخایر ارزی قوی، این روند کنترل شد.
تقویت پشتوانههای پولی و نقش آن در ثبات بازار
این کارشناس اقتصادی با اشاره به عوامل مؤثر در تثبیت نرخ ارز یادآور شد: وضعیت مطلوب ذخایر اسکناس و ارسال حوالههای ارزی، همراه با تقویت پشتوانههای پول ملی و افزایش ذخایر طلا، از جمله عواملی بودند که مانع از تداوم روند صعودی قیمت دلار شدند.
به گفته جیهانی در حال حاضر، نرخ ارز در کانال ۹۲ تا ۹۳ هزار تومانی در نوسان است که نشاندهنده بازگشت آرامش نسبی و تثبیت شرایط با لحاظ جنگ در بازار است.
جیهانی در ادامه با تأکید بر نقش مدیریت بانک مرکزی در ثبات بازار افزود: در ۲ هفته اخیر، سیاستهای بانک مرکزی در کنترل نقدینگی و تنظیم عرضه و تقاضای ارز از طریق مرکز مبادله طلا و ارز و صرافیهای مجاز مؤثر بوده است. این موضوع به همراه نظارت دقیق بر معاملات، از تشدید نوسانات جلوگیری کرده است.
چشمانداز آتی بازار ارز و عوامل تأثیرگذار
وی درباره چشمانداز آینده بازار ارز نیز گفت: در شرایط فعلی، با توجه به سیاستهای اتخاذشده، وضعیت ذخایر ارز و طلای بانک مرکزی و تسلط خوب مدیریتی رئیسکل، احتمال افزایش شدید نرخ دلار به بالای کانال ۹۵ هزار تومان در کوتاهمدت بسیار کم است.
جیهانی اظهار کرد: تحولات آتی این بازار به عواملی مانند نحوه پاسخ جمهوری اسلامی به تجاوز اخیر آمریکا، تحرکات منطقهای و وضعیت بازارهای جهانی انرژی بستگی دارد.
این کارشناس اقتصادی با اشاره به مقاومت اقتصاد ایران تصریح کرد: با وجود فشارهای ناشی از بحرانهای اخیر، اقتصاد بزرگ ملی کشور ما بهدلیل برخورداری از پایههای قوی و ذخایر کافی و همراهی مردم، توانسته است از بروز شوکهای گسترده جلوگیری کند. البته باید منتظر ماند و دید که تحولات پیشرو چگونه مدیریت خواهد شد.
انتهای پیام/
source