Wp Header Logo 2560.png

شفقنا – شبکه خبری سی‌ان‌ان در گزارشی نوشت که با وجود عملیات نظامی آمریکا علیه برنامه هسته‌ای ایران

به گزارش سرویس ترجمه شفقنا، رئیس‌جمهور آمریکا، دونالد ترامپ، به سرعت حملات ایالات متحده به ایران را «موفقیتی چشمگیر در عرصه نظامی» توصیف کرد و گفت تأسیسات هسته‌ای جمهوری اسلامی «کاملاً نابود شده‌اند».

منابع نظامی غربی به شبکه خبری سی‌ان‌ان گفته‌اند که هنوز برای ارزیابی کامل میزان خسارت وارده از دوازده بمب سنگرشکن آمریکایی، به‌علاوه مجموعه‌ای از موشک‌های کروز تاماهاوک که به تأسیسات اصلی هسته‌ای ایران اصابت کرده‌اند، بسیار زود است.

اما حتی اگر توصیف ترامپ از این عملیات دقیق باشد، نابودی تأسیسات هسته‌ای ایران الزاماً به معنای پایان برنامه هسته‌ای ایران نخواهد بود؛ بلکه برعکس.

سال‌هاست که صداهایی از داخل خواستار دستیابی به سلاح هسته‌ای به عنوان عاملی بازدارنده در برابر چنین حملاتی بوده‌اند، اما هرگز این اتفاق نیفتاده است.

حتی در شرایطی که ایران کماکان بر صلح‌آمیز بودن برنامه هسته‌ای‌اش پافشاری می‌کند، درخواست‌ها برای ساخت سلاح هسته‌ای اکنون ناگزیر تقویت شده‌اند.

از سوی دیگر، مقام‌های ایرانی اکنون آشکارا به خروج از یک معاهده کلیدی ـ پیمان منع گسترش سلاح‌های هسته‌ای یا ان‌پی‌تی ـ که برای نظارت و جلوگیری از گسترش جهانی سلاح‌های هسته‌ای طراحی شده است، اشاره می‌کنند.

عباس عراقچی، وزیر امور خارجه ایران، در یک کنفرانس در استانبول گفت: ان‌پی‌تی قادر به محافظت از ما نیست؛ پس چرا کشوری مثل ایران یا کشورهای دیگری که به دنبال انرژی هسته‌ای صلح‌آمیز هستند، باید به آن تکیه کنند؟

برخی دیگر از نمایندگان مجلس ایران نیز پس از حمله آمریکا خواستار خروج رسمی جمهوری اسلامی از این معاهده شده‌اند.

توانمندی هسته‌ای ایران و میزان موفقیت عملیات نظامی آمریکا احتمالاً در روزهای آینده به موضوعی محوری تبدیل خواهد شد. همان‌طور که تصاویر ماهواره‌ای جدید نیز نشان می‌دهند، اصابت بیش از دوازده بمب سنگرشکن، برنامه هسته‌ای ایران را به گونه‌ای جدی تضعیف کرده است.

اما اگر اراده سیاسی وجود داشته باشد، تأسیسات هسته‌ای می‌توانند در نهایت بازسازی یا تعمیر شوند؛ و دانش فنی ایران، علی‌رغم هدف قرار گرفتن چندین دانشمند هسته‌ای ایرانی از سوی اسرائیل، باقی مانده است.

در همین حال، مقام‌های آژانس بین‌المللی انرژی اتمی (IAEA) اعلام کرده‌اند که از محل نگهداری مواد هسته‌ای که ایران پیشتر تولید کرده است، از جمله مقادیر زیادی اورانیوم-۲۳۵ با غنای تا سطح ۶۰ درصد، بی‌اطلاع هستند.

رسانه‌های دولتی ایران می‌گویند سه سایت هسته‌ای که هدف حملات آمریکا قرار گرفتند ـ فردو، نطنز و اصفهان ـ پیش از حمله «تخلیه» شده بودند. این موضوع این احتمال را مطرح می‌کند که بخشی یا تمام این مواد، در مکان دیگری نگهداری می‌شود.

هیچ‌یک از این ابهام‌های خطرناک در مورد برنامه هسته‌ای، چیزی نیست که به نظر برسد ترامپ انتظارش را داشت.

او پس از حملات آمریکا اعلام کرد: ایران اکنون باید به سمت صلح گام بردارد.

اما در حالی که اکنون کل منطقه در انتظار حملات تلافی‌جویانه بیشتر از سوی ایران است ـ چه علیه اسرائیل، چه پایگاه‌های نظامی آمریکا یا مسیرهای حساس حمل‌ونقل مانند تنگه هرمز ـ چشم‌انداز صلح به‌طرز نگران‌کننده‌ای دور از دسترس به نظر می‌رسد.

یکی از دیپلمات‌های اروپایی در گفت‌وگو با شبکه خبری سی‌ان‌ان، با اشاره به نشست‌های کوتاه میان مقام‌های ایرانی و اروپایی در ژنو در روز جمعه، گفت: گفت‌وگوهای ما با ایران، واقعاً پنجره‌ای از فرصت بود.

او اضافه کرد: اما آمریکایی‌ها اکنون آن پنجره را محکم بسته‌اند.

ترامپ بامداد یکشنبه اعلام کرد که نیروهای آمریکایی حملات «بسیار موفقی» به تأسیسات هسته‌ای ایران در فردو، نطنز و اصفهان انجام داده‌اند. او همچنین نسبت به هرگونه اقدام تلافی‌جویانه تهران هشدار داد.

تجاوز نظامی آمریکا به سایت‌های هسته‌ای جمهوری اسلامی در حالی صورت گرفته است که اسرائیل از جمعه هفته پیش حملات گسترده‌ای را علیه ایران آغاز کرده و این اقدام کاخ سفید به مثابه پیوستن به کمپین نظامی رژیم صهیونیستی علیه تهران است.

ارتش اسرائیل جمعه گذشته حمله‌ای گسترده به ایران انجام داد و مناطق مسکونی، تأسیسات هسته‌ای و پایگاه‌های نظامی در سراسر کشور را هدف قرار داد. رژیم صهیونیستی همچنین ترورهایی هدفمند انجام داد که منجر به شهادت چندین فرمانده ارشد نظامی و دانشمندان برجسته هسته‌ای شد. شماری از غیرنظامیان نیز در این تجاوزات به شهادت رسیده‌اند. رژیم صهیونیستی کماکان به حملات خود علیه شهرهای مختلف ایران ادامه داده و مناطق مسکونی و زیرساخت‌ها را به شدت مورد هدف قرار می‌دهد.

ساعاتی پس از تجاوز اسرائیل، ایران حملات گسترده‌ای با موشک‌های بالستیک و پهپادها علیه مراکز حساس و استراتژیک صهیونیست‌ها در سرزمین‌های اشغالی انجام داده و اعلام کرد که تا زمانی که لازم بداند، به این حملات ادامه خواهد داد.

تهران هشدار داده بودند که ورود آمریکا به این درگیری‌ها صددرصد به‌ضرر واشنگتن خواهد بود و ضربه خواهد خورد؛ ضربه‌ای که صدمه آن به‌مراتب بیشتر از صدمه‌ای است که ایران خواهد خورد.

ایران تجاوز آمریکا به تأسیسات هسته‌ای فردو، نطنز و اصفهان را تکان‌دهنده و ننگ‌آور خوانده و هشدار داده که «تمامی گزینه‌ها را برای دفاع از حاکمیت، منافع و مردم خود محفوظ می‌دارد».

این خبر را اینجا ببینید.

source

ecokhabari.com

توسط ecokhabari.com