Wp Header Logo 572.png


با گسترش چشمگیر بازی‌های ویدیویی در دهه گذشته و تنوع روزافزون بازیکنان از نظر سن، جنسیت و حتی سطح حرفه‌ای‌ بودن، نگرانی‌ها درباره پیامدهای این فعالیت فراگیر بر سلامتی نیز افزایش یافته است. البته آثار روان‌شناختی بازی‌های طولانی‌مدت پیش‌تر به‌خوبی مستند شده، اما تنها پژوهش‌هایی اندک به عوارض جسمانی ناشی از این رفتارها پرداخته‌اند.

به گزارش ایندیپندنت، یک مطالعه بین‌المللی گسترده‌ای که پژوهشگران دانشگاه کوئینزلند استرالیا انجام دادند، نشان می‌دهد که ساعات طولانی بازی پیوسته می‌تواند با افزایش قابل‌توجه دردها و مشکلات جسمانی همراه باشد.

چنانچه گفته شد، تا امروز بسیاری از مطالعات روی آثار روان‌شناختی بازی‌های طولانی‌مدت مثل اعتیاد به بازی، مشکلات تمرکز یا اختلال در روابط اجتماعی متمرکز بوده‌اند. حتی سازمان بهداشت جهانی «اختلال بازی» (Gaming Disorder) را به‌عنوان بیماری رسمی در طبقه‌بندی بیماری‌ها وارد کرده و در ایالات متحده، هم انجمن روانپزشکی آمریکا این اختلال را در فهرست اختلالات نیازمند پژوهش بیشتر قرار داده است.

با این حال بررسی مشکلات جسمانی ناشی از بازی‌های طولانی‌مدت بسیار محدود بوده است. برخی تحقیقات پراکنده نشان داده‌اند که بازی زیاد می‌تواند باعث خستگی چشم، درد دست، مچ، گردن و کمر شود. با این حال، بیشتر این مطالعات فقط مردان جوان را بررسی کرده‌اند، در حالی که امروزه بازی‌کنندگان طیف وسیعی از جمله زنان و افراد میانسال و سالمند را هم شامل می‌شوند. همچنین تاکنون مشخص نبوده که آیا تفاوت در مدت زمان بازی، جنسیت، سن یا حتی تمایل به حرفه‌ای شدن در بازی می‌تواند بر بروز این مشکلات جسمی اثر بگذارد یا خیر.

در پژوهشی بین‌المللی که سال ۲۰۲۲ انجام شد، ۹۵۵ نفر از کشورهای استرالیا، کانادا، آمریکا و بریتانیا شرکت داشتند. شرکت‌کنندگان در این پژوهش دست‌کم سه ساعت در هفته بازی ویدیویی می‌کردند و دامنه سنی آن‌ها بسیار گسترده بود (از ۱۸ تا ۹۴ سال). حدود نیمی از شرکت‌کنندگان هم زن بودند.

هدف این تحقیق این بود که ببیند آیا بازی طولانی‌مدت (مثل بازی‌ کردن بیش از سه ساعت در یک نوبت) با مشکلات جسمی مانند درد گردن، کمر، دست یا خستگی چشم ارتباط دارد یا خیر. همچنین بررسی کند که آیا سن، جنسیت، تمایل به بازیکن حرفه‌ای شدن، یا ابتلا به اختلال بازی اینترنتی این ارتباط را تغییر می‌دهد؟

شرکت‌کنندگان در مورد میزان بازی، سابقه مشکلات جسمی در یک سال گذشته و نیز درباره تمایلشان به حرفه‌ای شدن در بازی و وجود نشانه‌های اختلال بازی اینترنتی (بر اساس پرسشنامه استاندارد) پاسخ دادند.

در مجموع، ۳۴ درصد از شرکت‌کنندگان گفتند در یک سال گذشته به دلیل بازی دچار مشکلات جسمی شده‌اند. ۴۶ درصد از آن‌ها خستگی چشم، ۴۵ درصد درد در دست یا مچ و ۵۲ درصد درد گردن یا کمر را تجربه کرده بودند.

افرادی که در یک نوبت سه ساعت یا بیشتر بازی می‌کردند، تقریبا سه برابر بیشتر احتمال داشت که مشکلات جسمی کلی (مثل سردرد، گردن‌درد، کمردرد یا خستگی) را گزارش کنند. این افراد همچنین دو برابر بیشتر در معرض درد گردن و کمر بودند.

کسانی که طبق پرسشنامه‌های استاندارد، مبتلا به اختلال بازی اینترنتی شناخته شدند (یعنی نشانه‌های اعتیاد به بازی داشتند)، چهار برابر بیشتر با مشکلات جسمی مواجه بودند. 

جالب این بود که این ارتباط‌ها حتی در میان زنان، افراد مسن‌تر و کسانی که قصد حرفه‌ای شدن نداشتند یا رسما دچار اختلال بازی نبودند، نیز وجود داشت. به بیان دیگر، صرف بازی طولانی‌مدت می‌تواند خطر بروز مشکلات جسمانی را در هر کسی، صرف‌نظر از سن و جنسیت یا سطح حرفه‌ای بودن، افزایش دهد.

بنابراین بازیکنان در هر سن و جنسی باید از خطرات جسمی بازی طولانی آگاه باشند. به این افراد توصیه می‌شود طول جلسات بازی را مدیریت کنند، بین بازی‌ها استراحت‌های کوتاه داشته باشند، به وضعیت نشستن، چشم‌ها و دست‌هایشان توجه کنید.

 تغذیه، نوشیدن آب کافی و تحرک کوتاه‌مدت (مثلا کشش دست و گردن) در فواصل بازی هم می‌تواند به پیشگیری از این مشکلات کمک کند.

اگر علائم مانند درد یا خستگی چشم مداوم دارید، باید به آن توجه و در صورت نیاز با پزشک مشورت کنید.

 

source

ecokhabari.com

توسط ecokhabari.com