اقتصاد۲۴- مختاری سفیر جمهوری اسلامی ایران در واتیکان نامه ای خطاب به پاپ لئو چهاردهم در پی تهدید و توهین آمریکا و رژیم صهیونیستی نسبت به مقام معظم رهبری امام خامنه ای نوشت که متن آن به این شرح است:
بسمه تعالی
عالیجناب پاپ لئوی چهاردهم
رهبر محترم کاتولیکهای جهان
احتراما؛ همانگونه که استحضار دارید دولت آمریکا و رئیس جمهور این کشور در چندین نوبت، ضمن توهین به رهبر معظم جمهوری اسلامی ایران که نه صرفا مقامی سیاسی بلکه دارای جایگاهی دینی است، مستقیما تهدید به ترور کرده و مقامات رژیم صهیونیستی از جمله وزیر خارجه این رژیم صراحتا به اقدام آن رژیم جهت ترور ایشان اعتراف کردهاند.
متأسفانه امروز سیاست حاکم بر جهان موجب به حاشیه راندن ارزشهای معنوی و اخلاقی، توهین به سنتها و مقدسات ارزشی و از همه مهمتر رهبران ادیان شده است.
اقدام اخیر رئیس جمهور آمریکا، فارغ از جنبه سیاسی و حقوقی آن که مغایر با قوانین و پروتکلهای مورد پذیرش نظام حقوقی بین الملل است، از جنبه دینی نیز دارای عواقب تلخ و البته خطرناکی است. به بیان دیگر این توهین آشکار به ساحت یک عالم دینی جهان اسلام نه تنها به لحاظ سیاسی بلکه به لحاظ دینی نیز دارای پیامدهای ناگواری است.
این اقدام ضمن اینکه همزیستی مسالمت آمیز و احترام متقابل را خدشه دار کرده، همه تلاشها در زمینه وحدت و برادری ادیان را به هم خواهد زد و بدون شک مغایر با مفاد سند برادری انسانی است که توسط پاپ فقید در سال ۲۰۱۹ به امضا رسید.
بدون شک اگر رهبران و صاحب نظران ادیان جهان به پیروی از کتاب مقدس که در آیه ۲۸ باب ۲۲ سفر خروج خداوند دستور میدهد «به خداوند کفر مگو و رئیس قوم را ناسزا مگو» در مقابل چنین عملی موضع گیری نکنند، دیگر هیچ یک از رهبران ادیان جهان از این مقوله در امان نخواهند بود.
بدیهی است در سنت مسیحی، توهین به شخصیتهای مقدس، گناه تلقی میشود و نشانهای از بی احترامی به خداوند است.
از تفسیرهای پدران کلیسا و الهی دانان مسیحی به روشنی بر میآید که احترام به رهبران دینی، حتی در صورت اختلاف با آنها، واجب است. توهین و ناسزا به پیشوایان دینی، خلاف عدالت و فروتنی و نظم الهی است.
همانگونه که جناب عالی اخیرا در دیدار با نمایندگان کلیساها، مذاهب و ادیان محتلف در واتیکان، بر اهمیت برادری جهانی و گفت و گوی بین الادیانی تأکید نموده و به درستی اشاره کردهاید: «گواهی برادری ما به ساختن دنیای صلح آمیز کمک خواهد کرد» و نیز بیان داشتهاید: «ما باید با احترام متقابل و آزادی وجدان، پلهای ارتباطی بسازیم و از جنگ و خشونت دوری کنیم»، لذا در عصر حاضر با کمال تأسف شاهد اهانت به کتب مقدس و رهبران دینی در نقاط مختلف جهان هستیم.
پر واضح است که مدارای دینی که امری پسندیده و البته ضروری است، هرگز توهین به رهبران ادیان دیگر را برنتابیده و در بطن خود سخنان و اعمال توهین آمیز نسبت به مقدسات دیگر ادیان را محکوم کرده است. از این رو سکوت در مقابل توهین به یک رهبر دینی در جهان، بدون شک موجب ایجاد رخنه و تفرقه در میان پیروان اسلام و دیگر ادیان گشته و تبعات آن دامن همه را خواهد گرفت.
بیشتر بخوانید: عراقچی از گفتوگوهای سازنده با واتیکان خبر داد
از عالیجناب انتظار داریم تا نسبت به تهدید و توهین به ساحت رهبر عالیقدر ایران امام خامنهای (مد ظله العالی) که به معنی توهین و جریحه دار ساختن احساسات نه فقط شیعیان بلکه تمام مسلمانان در کشورهای مختلف گردیده، موضع گیری قاطعانه اتخاذ نمائید.
فرصت را مغتنم شمرده احترامات فائقه را تجدید مینماید.
محمد حسین مختاری
سفیر جمهوری اسلامی ایران در واتیکان
منبع: خبرگزاری حوزه
source