در حالی که برخی رسانهها از احتمال خروج حماس از مذاکرات در دوحه خبر دادهاند، یک منبع بلندپایه در این جنبش به وبگاه عربی۲۱ گفت: این خبرها کاملاً نادرست است. ما همچنان با وجود مانعتراشی رژیم صهیونیستی، با نگاهی مثبت در مذاکرات حضور داریم.
به گزارش ایسنا، این مقام حماس افزود: احتمالاً به زودی، آمریکا موضعی شفاف و مهم درباره سرنوشت و نتایج مذاکرات جاری اتخاذ خواهد کرد که میتواند اختلافات باقیمانده در خصوص چارچوب توافق را حل و فصل کند.
وی تأکید کرد که قطر در حال اعمال فشار بر «بنیامین نتانیاهو» نخستوزیر رژیم صهیونیستی برای حل مسائل باقیمانده است، اما تاکنون این فشارها نتیجه ملموسی نداشتهاند و ما منتظر آن هستیم که آیا فشار واقعی از سوی آمریکا صورت خواهد گرفت یا خیر.
به گفته این منبع، مذاکرات وارد مرحلهای حساس و سرنوشتساز شده است که میتواند به نتیجه مثبت یا شکست منجر شود.
وی همچنین به ۲ مشکل اصلی در مسیر توافق اشاره کرد و گفت: نخستین مشکل؛ اصرار اسرائیل بر حفظ موسسهای موسوم به «نهاد بشردوستانه غزه» برای توزیع کمکها بوده که به باور حماس ابزاری برای کنترل و فشار بر ملت فلسطین است. نکته دوم نیز پافشاری اسرائیل بر اشغال کامل شهر رفح و ایجاد منطقه حائل ۲ کیلومتری در مرز با غزه است که به منزله اجرای عملی طرحهای کوچ اجباری فلسطینیها خواهد بود.
این مقام حماس تصریح کرد که مقاومت با ادامه سازوکار فعلی توزیع کمکها مخالف و خواهان بازگشت به سازوکار نظارت سازمان ملل و نهادهای امدادی جهانی است.
وی در ادامه بر لزوم عقبنشینی کامل نیروهای اشغالگر از غزه تا پیش از تکمیل توافق تبادل اسرا تأکید کرد.
او خاطرنشان کرد که در خصوص نام برخی از اسرا نیز اختلافاتی وجود داشته، اما این اختلافات را جزئی و قابل حل دانست.
به گفته این مقام حماس، از جمله نکات توافقشده در مذاکرات دوحه؛ عدم بازگشت به جنگ حتی در صورت پایان یافتن مهلت ۶۰ روزه مذاکرات بوده است.
وی با بیان اینکه هنوز درهای مذاکرات بسته نشدهاند، تأکید کرد که حماس برای پایان دادن به فاجعه انسانی در غزه تلاش میکند، اما نه به هر قیمتی.
این مقام از تلاشهای میانجیگران قطری و مصری نیز قدردانی کرد و گفت: ما برای اصول و خطوط قرمز مقاومت ارزش قائلیم و از آنها عدول نخواهیم کرد.
همزمان، شبکه آمریکایی سیانان نیز به نقل از یک مقام حماس اعلام کرد که مذاکرات به دلیل افزودن شروط جدید از سوی نتانیاهو؛ از جمله شرط مربوط به نقشههای جدید استقرار ارتش اسرائیل در غزه، دچار بنبست شده است.
مسؤول دیگری از حماس نیز به این شبکه گفت که موضع تلآویو در مورد آرایش مجدد نیروها مانع اصلی در مذاکرات است.
وی تأکید کرد که حماس دیگر بر خروج کامل نیروهای رژیم صهیونیستی اصرار ندارد، بلکه با طرح عقبنشینی جزئی بر اساس نقشههای ۱۹ ژانویه ۲۰۲۵ با اصلاحاتی جزئی موافقت کرده است.
source