Wp Header Logo 1974.png


فرارو- در پی پایان جنگ ۱۲ روزه میان ایران و اسرائیل، فضای رسانه‌ای کشور نه آرام شد و نه به سوی تحلیل‌های دیپلماتیک رفت؛ بلکه به سرعت به میدان درگیری گروه‌های سیاسی داخلی بدل شد. موج فیک‌نیوزها، تحریف اظهارات و روایت‌سازی‌های هدفمند، چهره تازه‌ای از جنگ روایت‌ها را شکل داد؛ جنگی که این بار، رئیس‌جمهور، مسعود پزشکیان، در مرکز آن ایستاده است. از سکوت در برابر شعارها تا گفت‌وگو با رسانه‌های بین‌المللی؛ هر حرکت او سوژه حمله شده است.

به گزارش فرارو، «احمد بخشایش اردستانی»، عضو کمیسیون سیاست خارجی و امنیت ملی مجلس شورای اسلامی، در گفت‌و‌گو با فرارو به بررسی این موضوع پرداخته است:

شکل گیری دوقطبی و چندقطبی پس از جنگ طبیعیست

احمد بخشایش اردستانی به فرارو گفت: «طبیعیست که انتظار می رود افرادی که در بدنه دولت یا حاکمیت یا حتی مجلس حضور دارند همیشه رفتاری عقلایی از خود نشان داده و روی اظهارنظرهای خود حساسیت به خرج دهند. این را هم تاکید می کنم، که طبیعت دوران پس از جنگ اقتضا می کند که دوقطبی ها و حتی چندقطبی ها شکل بگیرد بنابراین، درگیری‌های اخیر، عملا غافلگیر کننده نیست. حتی متاسفانه این روزها اظهارنظرهای نازل، جنجالی و جعلی خریداران بیشتری دارد. البته وقتی افراد به ویژه در رسانه های رسمی حرف‌هایی می زنند و به سرعت هم پربازدید می شود، اگر این سخنان جعلی باشد با واکنش مقامات قضایی رو به رو می شوند. قرار نیست این سخنان بدون واکنش باقی بماند.»

وی افزود: «همه آنانی که از تریبون های مختلف، صحبت می کنند باید دقت کنند که ما در شرایط آتش بس قرار داریم و هیچ توافق پایداری برای ادامه آتش بس وجود ندارد. بنابراین دقت در گفتار و رفتار در شرایط موجود بسیار مهم است. اگر قرار باشد این آتش بس طولانی مدت باشد، باید به موضوعاتی متعدد دقت داشت. از جمله اهمیت دیپلماسی و اهمیت گفتار مقام های مختلف سیاسی یا آنانی که تریبون دارند. برخی با اطلاعات نادرست درباره جنگ صحبت می کنند و برخی نیز ادعاهایی مطرح می کنند که در صحت این ادعاها تردیدهای جدی وجود دارد. افکار عمومی نیز در حال حاضر به شدت متاثر از جنگ است و چون هیچکس با قطعیت نمی تواند اعلام کند، جنگ پایان یافته، بنابراین، ممکن است تحت تاثیر هر نوع اظهارنظری قرار گیرد.»

موضع رئیس جمهور در مسائل سیاسی، شخصی نیست

عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس در ادامه گفت: «وقتی یک خبر حقیقی منتشر می شود و پشت این خبر تعدادی خبر جعلی در کنار شایعات احساسی منتشر می شود، طبیعیست که افکار عمومی واکنش هایی نشان دهد. طرف صحبت ما اکنون ایالات متحده است و باید با ایالات متحده مذاکره کرد، هرچند حتی گروه‌هایی در کشور ما با مذاکره نیز مخالفند و می گویند حتی نباید با ایالات متحده نیز مذاکره کنیم. به هر حال هر گروه سیاسی نظری دارد اما مسئله جایی حساس می شود که حمله‌ها باعث شود از اصول امنیت ملی فاصله گرفته و در دام دشمن بیفتیم.»

وی در خصوص مصاحبه اخیر رئیس جمهور و واکنش های تند درباره مواضع او گفت: «این را باید درک کنیم که وقتی رئیس جمهور در جریان یک مصاحبه، موضعی مشخص را اتخاذ می کند، این موضع، شخصی نیست. حتما این موضع نظام است که اقای پزشکیان مطرح می کند و ایشان نمی تواند نظرات شخصی خود را در چنین مصاحبه ای مطرح کند. بنابراین با درک این موضوع که مواضع ایشان، بر اساس تصمیمات سطح بالاتر گرفته می شود، لازم است و بهتر است که همه آنانی که به این نوع مصاحبه ها نقد دارند، کمی به مسئله امنیت ملی دقت کرده و اجازه دهند دوره آتش بس را با عقلانیت و طمانینه بیشتری بگذرانیم.»

در جنگ روایت ها تزریق سریع اطلاعات صحیح الزامیست

بخشایش اردستانی درباره انتشار اخبار و اطلاعات جعلی گفت: «درخصوص اخبار جعلی و به اصطلاح فیک نیوزها، یکی از مشکلات اصلی این است که رسانه های رسمی آن طور که باید و انتظار می رود در جنگ روایت ها پررنگ ظاهر نمی شوند. در دوران جنگ و پس از آن، آشکارا، جنگ روایت ها در جریان بود. در این جنگ چگونه می توان پیروز شد؟ با انتشار سریع، درست و دقیق اخبار درست. اگر یک خبر منتشر شد که اشتباه بود یا اگر یک خبر زیر سوال رفت نباید ماله کشی انجام شود یا توضیحی داده نشود، بلکه باید به شکل واضح در این باره اطلاع رسانی شود. تا زمانی که این ساز و کار اتخاذ نشود، آثار فیک نیوزها از جامعه پاک نمی شود. در جنگ روایت ها، تزریق سریع اطلاعات صحیح به جامعه الزامیست.»

source

ecokhabari.com

توسط ecokhabari.com