رئیس کمیته اقتصادی حزب اعتمادملی گفت: اگر مردم در نهادهای سیاستگذاری، قانونگذاری و اجرایی مشارکت داشته باشند و این مشارکت به چشم بیاید، وحدت حفظ میشود و در جامعه امید ایجاد خواهد کرد. این امید باعث میشود که سرمایهگذاران به جای فرار سرمایههای خود، به سرمایهگذاری در کشور فکر کنند، حاصل سرمایهگذاری هم به رونق اقتصادی منجر میشود. این در واقع همان پاسخ سوال شماست و به نظر من دولت از این طریق میتواند از ظرفیت این انسجام در راستای بهبود شرایط اقتصادی استفاده کند.
به گزارش تجارت نیوز، سیدرضا نوروززاده، رئیس کمیته اقتصادی حزب اعتمادملی در گفتوگو با تجارتنیوز در پاسخ به این سوال که آیا سیستم و حاکمیت میتواند از ظرفیت به وجود آمده انسجام ملی در ایران بعد از جنگ ۱۲ روزه با اسرائیل برای بهبود شرایط اقتصادی استفاده کند، توضیح داد: پاسخ به سوال شما دو بخش سیاسی و اقتصادی دارد. با توجه به اتفاقاتی که در جنگ ۱۲ روزه با اسرائیل رخ داد و خسارتهای مادی و معنوی زیاد از جمله شعار «آسمان تهران در اختیار ماست» مطرح شد، باید به دو واقعیت در پاسخ به این حرکت غیرانسانی رژیم غاصب اسرائیل اشاره کرد.
اگر متجاوزان آتشبس را پذیرفتند به دلیل اقتدار نظامی بود
او در ادامه عنوان کرد: مورد اول اینکه نظامیان با وجود آسیبهایی که دیدند، توانستند خود را بازیابی کنند و پاسخ آنها را بدهند. در واقع اگر متجاوزان آتشبس را پذیرفتند به دلیل اقتدار نظامی بود که از این طرف نشان داده شد. به هر حال اینها گروهی هستند که انسانهای بیگناه را در غزه به صف نان میکنند و میکشند. به تعبیر من، آن ضحاک ماردوش که در داستانهای اساطیری خواندهایم همین نتانیاهو است.
تمام جریانات سیاسی مختلف که با کلیت حاکمیت جمهوری اسلامی ایران حاشیه یا زاویه داشتند، وقتی پای منافع ملی و ایران به میان آمد از منافع خود گذشتند
نوروززاده در ادامه افزود: در بعد دفاع مردم از کشور، باید گفت که تمام جریانات سیاسی مختلف که با کلیت حاکمیت جمهوری اسلامی ایران حاشیه یا زاویه داشتند، وقتی پای منافع ملی و ایران به میان آمد از منافع خود گذشتند. آنها به صحنه آمدند و این حمایت را در چهرههای مخالف که در خارج از کشور حضور دارند، میتوان دید. در داخل کشور نیز افراد سنگرهای خود را حفظ کردند و خطر بمباران را پذیرفتند، اما حاضر نشدند کشور از هم بپاشد.
یکپارچگی مردم در دفاع معنوی از کشور پشتیبان قدرتمند برای تصمیمگیران نظامی بود / این پشتیبانی پایدار نخواهد ماند مگر اینکه در حکمرانی تغییر نگاه رخ دهد و مردم در اداره کشور مشارکت داده شوند
این فعال سیاسی با بیان اینکه یکپارچگی مردم در دفاع معنوی از کشور خود پشتیبان قدرتمند برای تصمیمگیران نظامی بود، گفت: از نظر من این پشتیبانی پایدار نخواهد ماند مگر اینکه در حکمرانی تغییر نگاه رخ دهد و مردم در اداره کشور مشارکت داده شوند. این تغییر از مجلس، شوراهای شهر و به کارگیری نیروها توسط دولت آغاز میشود؛ یعنی بدنه قانونگذاری و اجرا. اگر مردم ببینند که در صحنه حضور دارند، مشارکت آنها پررنگتر خواهد شد و اگر نحوه جذب مردم، نحوه بکارگیری و سیاستگذاری جامعه بر همان پاشنه گذشته بچرخد که جریانی مانند جبهه پایداری هم بدنه اجرایی دولت و هم مجلس را بگیرد، طبیعی است که وحدت ملی تداوم نخواهد داشت.
نباید دیدگاهها و جریانات سیاسی را به صرف اینکه مقابل جریان پایداری هستند، از صحنه سیاستگذاری و مشارکت در کشور حذف کنند
او افزود: به عقیده من، راهحل عملی این مسأله، اصلاح قانون استصوابی و تن دادن به تعیین صلاحیت بر اساس استعلام از مراجع چهارگانه است. نباید دیدگاهها و جریانات سیاسی را به صرف اینکه مقابل جریان پایداری هستند، از صحنه سیاستگذاری و مشارکت در کشور حذف کنند.
دولت باید نیروهای خود را از بدنه تحصیلکرده کشور انتخاب کند / دولت از بین نیروهای ایرانی بر اساس توانمندیها، تحصیلات و تجربه، افراد را انتخاب و وفاق ایجاد کند
رئیس کمیته اقتصادی حزب اعتمادملی با تاکید بر اینکه به آقای پزشکیان به عنوان فردی که آمده خدمت کند، باید گفت این نحوه چیدمان در دولت براساس وفاق نیست، ادامه داد: وفاق این است که دولت از بین نیروهای ایرانی بر اساس توانمندیها، تحصیلات و تجربه، افراد را انتخاب و وفاق ایجاد کند. دولت باید نیروهای خود را از بدنه تحصیلکرده کشور انتخاب کند و نه بر اساس گرایشهای سیاسی. این امر موجب میشود که مردم احساس کنند افرادی با تحصیلات و تجربه در نهادهای اجرایی قرار دارند و این خود میتواند به حفظ وحدت ملی کمک کند. نباید شاهد بود که بزرگترین شرکتهای دولتی به کسانی سپرده میشود که هیچ سنخیتی با تحصیلات و تجربیات آنها ندارد.
اگر مردم در نهادهای سیاستگذاری، قانونگذاری و اجرایی مشارکت داشته باشند و این مشارکت به چشم بیاید، وحدت حفظ میشود
نوروززاده درباره تاثیر و ثبات انسجام ملی و تاثیر آن بر شرایط اقتصادی کشور توضیح داد: اگر مردم در نهادهای سیاستگذاری، قانونگذاری و اجرایی مشارکت داشته باشند و این مشارکت به چشم بیاید، وحدت حفظ میشود و در جامعه امید ایجاد خواهد کرد. این امید باعث میشود که سرمایهگذاران به جای فرار سرمایههای خود، به سرمایهگذاری در کشور فکر کنند، حاصل سرمایهگذاری هم به رونق اقتصادی منجر میشود. این در واقع همان پاسخ سوال شماست و به نظر من دولت از این طریق میتواند از ظرفیت این انسجام در راستای بهبود شرایط اقتصادی استفاده کند.
این فعال اقتصادی در پاسخ به این سوال که بنابراین، بهبود شرایط اقتصادی را وابسته به عملکرد سیاسی و اجرایی حاکمیت میدانید، گفت: نهادهایی مانند شورای شهر و بدنه دولت باید در این راستا فعال باشند. هر قانونی که در مجلس تصویب میشود، باید زمینه اجرایی آن نیز فراهم باشد. به عنوان مثال، رئیسجمهور باید نیروهای خود را از میان افرادی انتخاب کند که توانایی و صلاحیت لازم را دارند و نهادهای امنیتی باید اطمینان حاصل کنند که این افراد از مسیر خود منحرف نمیشوند، نه اینکه براساس قانونی که در مجلس دهم تصویب شده است نهادهای امنیتی تصمیم بگیرند که دولت از چه فردی در بدنه خود استفاده کند.
او تاکید کرد: چنانچه حاکمیت قصد دارد وحدت ملی را حفظ کند باید قوانینی از این دست را اصلاح کند.
اگر نیروهای انسانی در دولت و حاکمیت افراد باتجربه و تحصیلکردهای باشند، از عهده باز کردن گرهها و مشکلات برمیآیند
رئیس کمیته اقتصادی حزب اعتمادملی در ادامه در پاسخ به این سوال که کشور به جز جنگ با موانع و مشکلاتی مانند تحریم، عضویت نداشتن در FATF، بنبست مراودات بانکی بینالمللی که واردات و صادرات کشور را مختل کرده است و موارد بسیاری دیگر مواجه است که به نظر میآید باز کردن گره آنها کار آسانی نخواهد بود، افزود: به نظر من اگر نیروهای انسانی در دولت و حاکمیت افراد باتجربه و تحصیلکردهای باشند، از عهده باز کردن این گرهها برمیآیند.
در نهادهای کلیدی مانند وزارت اقتصاد، بانک مرکزی و سازمان برنامه و بودجه افراد علاوه بر تخصص و تجربه باید صاحبنظر باشند
نوروززاده تاکید کرد: در نهادهای کلیدی مانند وزارت اقتصاد، بانک مرکزی و سازمان برنامه و بودجه افراد علاوه بر تخصص و تجربه باید صاحبنظر باشند. چنانچه به رشدهای اقتصادی گذشته کشور نگاه کنید وقتی از رشد اقتصادی ۱۲ درصد و بالاتر سخن گفته میشود باید توجه داشت که افرادی در این سه نهاد حضور داشتند که جزو نخبگان و تحصلیکردگان ممتاز خارج از کشور و صاحب ایده،کتاب و رساله بودند.
اگر در داخل منسجم نشوید امکان صحبت کردن با خارج را نخواهید داشت
این فعال اقتصادی افزود: اگر افراد مسئله را خوب فهمیدند حالا این مسئله میتواند پارلرمو و FATF یا روابط با جهان باشد، راهحل آن را هم پیدا میکنند. اگر این افراد در تصمیمگیریها دخیل باشند، میتوانیم به رونق اقتصادی و بهبود شرایط کشور امیدوار باشیم.
او در پایان تاکید کرد: از طرف دیگر اگر افراد متوجه نشوند که این شیوه اداره کشور منافع ملی را تامین نمیکند به همان روشی میچسبیدند که کاغذ برجام را در مجلس آتش زدند. اگر در داخل منسجم نشوید امکان صحبت کردن با خارج را نخواهید داشت.
source