بیش از یک سال است که تاثیر پذیری بازار خودرو از متغیرهای سنتی به طرز چشمگیری کاهش یافته است. در این میان، شرایط اقتصاد سیاسی نقش تعیینکنندهای بر روند بازار خودرو دارد. اما کارشناسان چشمانداز آینده بازار خودرو را چگونه پیشبینی میکنند؟
به گزارش تجارت نیوز، تحلیل وضعیت فعلی بازار خودرو گویای آن است که صنعت خودرو کشور وارد مرحلهای از رکود ساختاری شده که دیگر تحت تاثیر متغیرهای اقتصادی سنتی قرار ندارد. رکود گسترده در اقتصاد، بلاتکلیفی سیاستگذاری و نبود چشمانداز روشن برای سرمایهگذاران و مصرفکنندگان، بازار خودرو را در موقعیتی فرسایشی و بیتحرک قرار داده است.
اصلیترین عامل تاثیرگذار بر بازار خودرو در سال ۱۴۰۴، اقتصاد سیاسی است / نشانهای از پیشرفت در بازار مشاهده نمیشود
مسیح فرزانه، کارشناس صنعت خودروسازی در گفتوگو با تجارتنیوز گفت: بررسی شرایط بازار خودرو در هفتههای گذشته و چشمانداز پیشرو نشان میدهد که اصلیترین عامل تاثیرگذار بر این بازار در سال ۱۴۰۴، اقتصاد سیاسی است.
او ادامه داد: از ابتدای سال جاری، وضعیت این حوزه در مسیر بهبود قرار نگرفته و در آن نشانهای از پیشرفت مشاهده نمیشود. فضای بازار در وضعیت بلاتکلیفی و بیتصمیمی قرار دارد و با رکود عمیقی که بر کل اقتصاد کشور سایه افکنده، همراستا شده است.
بازار خودرو در رکودی فرسایشی گرفتار شده است / بازار خودرو در صورت تشدید رکود به عاملی موثر در ایجاد فشار بر شرکتهای خودروساز و واردکننده تبدیل میشود
فرزانه تصریح کرد: بازار خودرو در رکودی فرسایشی گرفتار شده و ادامه این وضعیت میتواند تا پایان سال منجر به تعطیلی بسیاری از کسبوکارهای فعال در حوزه خودرو، خاموشی گسترده واحدهای صنفی و صنعتی و موجب تعدیل نیرو شود.
این فعال بازار خودرو افزود: در صورت تشدید این رکود، بازار خودرو به عاملی موثر در ایجاد فشار بر شرکتهای خودروساز و واردکننده تبدیل میشود. رکود در بخش تقاضا، عرضه را نیز تحت تاثیر قرار میدهد و این افت فروش به کاهش بیشتر نیروی کار در بخشهای مختلف صنعت، از بازار گرفته تا تولید، قطعهسازی و واردات خودرو منجر میشود.
بازار خودرو وضعیتی شبیه به بیمار در حالت اغما دارد / آمارها از کاهش حدود ۱۵ درصدی تجمیعی تولید خودرو نسبت به مدت مشابه سال گذشته خبر میدهند
فرزانه تشریح کرد: در حال حاضر، بازار خودرو وضعیتی شبیه به بیمار در حالت اغما دارد. آمارها از کاهش حدود ۱۵ درصدی تجمیعی تولید خودرو نسبت به مدت مشابه سال گذشته خبر میدهند، اما این کاهش تاثیر محسوسی بر قیمتها نداشته است.
نبود برنامهریزی مشخص در حوزه واردات نیز شرایط را برای بازیابی بازار سختتر کرده است / هیچگونه تحرک معناداری در روند قیمتی یا معاملاتی بازار دیده نمیشود
وی اضافه کرد: از سوی دیگر، نبود برنامهریزی مشخص در حوزه واردات نیز شرایط را برای بازیابی بازار سختتر کرده است. این عوامل در کنار هم، باعث شدهاند هیچگونه تحرک معناداری در روند قیمتی یا معاملاتی بازار دیده نشود.
این کارشناس صنعت خودروسازی در پایان گفت: در این میان، توان خرید مصرفکننده نیز بهشدت کاهش یافته است. رکود اقتصادی، سطح درآمد و کشش بازار را تضعیف کرده و پیشبینی میشود این روند در ماههای آینده نیز ادامه پیدا کند.
برای مطالعه بیشتر گزارش «اخبار جدید واردات خودرو مقاوت قیمتها را شکست» را در تجارتنیوز بخوانید.
source