Wp Header Logo 3077.png
تنش آبی در ۵۰ شهر کشور/ سخنگوی صنعت آب: قطعی و اُفت فشار آب را گزارش دهید

سخنگوی صنعت آب کشور با اشاره به تنش آبی کشور اظهار کرد: مردم برای رفع مشکل اُفت آب، موضوع را به سامانه ۱۲۲ اطلاع دهند.

خبرگزاری میزان

عیسی بزرگ‌زاده، سخنگوی صنعت آب کشور در نشست خبری با اشاره به وضعیت آبی استان‌های کشور اظهار کرد: ۲۴ استان دارای تنش آبی است که ۵۰ شهر در این استان‌ها دارای تنش بوده و وزارت نیرو ۱۶۹ پروژه با رقم ۲۷ هزار‌و ۴۰۰ میلیارد تومان را برای رفع تنش این شهر‌ها درنظر گرفته است.

وی تاکید‌کرد: اگر مدیریت مصرف انجام نشود اثر خود را در تامین رفاه آب شهر‌های تهران و البرز خواهد داشت که درخواست می‌شود مردم با رعایت و در نظرگرفتن شرایط به گذر از این موضوع کمک کنند.

بزرگ‌زاده با اشاره به به‌روزرسانی شبکه توزیع آب در تهران اظهار کرد: در حال حاضر، به‌منظور ارتقای فرمان‌پذیری شبکه، در حال انتقال شیر‌های فشارشکن از طرح‌های پیشین به سطوح پایین‌دست شبکه، از جمله کوچه‌ها هستیم. این تغییرات در برخی مواقع ممکن است منجر به بروز وقفه‌های موقتی در توزیع آب در برخی مناطق شود.

وی تأکید کرد: از شهروندان درخواست می‌شود به‌محض مشاهده هرگونه اختلال در شبکه آبرسانی، موضوع را از طریق سامانه ۱۲۲ اطلاع دهند تا در کوتاه‌ترین زمان ممکن نسبت به رفع مشکل اقدام شود.

سخنگوی صنعت آببا اشاره به وسعت شبکه آب‌رسانی تهران اظهار کرد: شبکه آبرسانی پایتخت بیش از ۲۱ هزار کیلومتر طول دارد و پایش لحظه‌ای آن از نظر فنی بسیار پیچیده است. بسیاری از حوادث از طریق تماس‌های مردمی با سامانه ۱۲۲ شناسایی و پیگیری می‌شوند.

وی تصریح کرد: در مواردی که قطعی آب رخ دهد، تلاش می‌شود این اختلال در کوتاه‌ترین زمان ممکن برطرف شود. در برخی موارد نیز برای تأمین آب اضطراری، از تانکر استفاده می‌شود که این موضوع پیش‌تر نیز در چند مورد تجربه شده است.

بزرگ‌زاده، اعلام کرد: براساس بخشنامه‌ای که برای مشترکان غیرخانگی ابلاغ شده بود، باید کاهش در مصرف اعمال می‌شد. از میان ۳ هزار دستگاه مورد بررسی، ۱۶۳۸ دستگاه موفق به تحقق این هدف شده‌اند.

بزرگ‌زاده با اشاره به اهمیت تأمین پایدار آب برای مراکز حساس افزود: حدود ۱۷۰۰ انشعاب حساس شناسایی شده که شامل بیمارستان‌ها و سایر مراکز حیاتی کشور می‌شوند. از این تعداد، تاکنون ۱۲۰۰ انشعاب به سیستم‌های ذخیره‌سازی آب مجهز شده‌اند تا در برابر نوسانات تأمین و توزیع آب شهری دچار مشکل نشوند.

وی تأکید کرد: برنامه‌ریزی برای تجهیز سایر مراکز حساس نیز در دستور کار قرار دارد تا پایداری تأمین آب در شرایط بحرانی تضمین شود.

سخنگوی صنعت آب کشور در ادامه عنوان کرد: ۷۰۰ چاه در اختیار شهرداری تهران و فضای سبز است که ۵۵ چاه قابلیت آب شرب دارد.

بزرگ‌زاده تصریح کرد: شهرداری تهران سالانه ۱۶۰ میلیون متر مکعب برابر با سد امیرکبیر آب مصرف می‌کند.

تنها ۲۱ درصد ظرفیت سد‌های تهران پُر است

وی با اشاره به وضعیت بحرانی سد‌های استان تهران اعلام کرد: تنها ۲۱ درصد ظرفیت سد‌های تهران پُر است و نیمی از حجم فعلی سد‌ها نیز به‌دلیل رسوب، غیرقابل استفاده است.

بزرگ‌زاده افزود: این شرایط به معنای کاهش چشمگیر ذخیره مفید آب در پایتخت است و اگر مدیریت مصرف انجام نشود، تأمین آب شهروندان با مشکل مواجه خواهد شد.

به گفته سخنگوی صنعت آب، حجم ذخیره‌شده در سد‌های تهران تا تاریخ ۲۸ تیرماه ۱۴۰۳ تنها ۴۰۳ میلیون مترمکعب بوده است.

وی در تشریح وضعیت چهار سد مهم استان گفت: سد لتیان با ۵۲ درصد پرشدگی، نسبت به سال گذشته ۲۱ میلیون مترمکعب عقب‌ماندگی دارد؛ سد ماملو تنها ۹ درصد پر است؛ پرشدگی سد امیرکبیر به ۳۶ درصد رسیده که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۲۶ میلیون مترمکعب کاهش دارد و سد طالقان با وجود ظرفیت مطلوب ۱۸۷ میلیون مترمکعب، تنها ۵۱ میلیون مترمکعب آب در خود جای داده است.

بزرگ‌زاده همچنین به سهم برابر منابع آب زیرزمینی و سطحی در تهران اشاره کرد و افزود: در حالی که اتکای تهران به سد‌ها به‌دلیل افت منابع زیرزمینی بیشتر شده، همین سد‌ها نیز از وضعیت مطلوب فاصله زیادی دارند.

وی با تأکید بر ضرورت صرفه‌جویی، خطاب به ساکنان تهران و البرز گفت: اگر از همین حالا مصرف آب دست‌کم ۲۵ درصد کاهش پیدا نکند، احتمال بروز محدودیت‌های جدی در تأمین آب شرب وجود دارد.

سخنگوی صنعت آب کشور در واکنش به سوختن بیش از ۲۰ هزار نخل در آبادان، علت اصلی بحران را مصرف بی‌ضابطه آب و توسعه کشت نیشکر در اراضی وسیع خوزستان عنوان کرد.

انتهای پیام/

source

ecokhabari.com

توسط ecokhabari.com