Wp Header Logo 925.png

قیمت نفت در معاملات روز دوشنبه بازار جهانی، بیش از سه درصد سقوط کرد و به روند نزولی هفته گذشته که تحت تاثیر تشدید تنش‌های تجاری میان آمریکا و چین و نگرانی از رکود اقتصادی و افت تقاضا برای سوخت روی داد، ادامه داد.

به گزارش ایسنا، بهای معاملات نفت برنت با یک دلار و ۴۱ سنت معادل ۲.۱۵ درصد کاهش، به ۶۴ دلار و ۱۷ سنت در هر بشکه رسید. بهای معاملات وست تگزاس اینترمدیت آمریکا، یک دلار و ۳۵ سنت معادل ۲.۱۸ درصد کاهش یافت و به ۶۰ دلار و ۶۴ سنت در هر بشکه رسید. هر دو شاخص در پایین‌ترین رکورد معاملات روزانه، بیش از سه درصد کاهش داشتند و به پایین‌ترین حد خود از آوریل سال ۲۰۲۱ رسیدند.

قیمت نفت، روز جمعه که چین تعرفه‌ها بر واردات کالاهای آمریکایی را افزایش داد و جنگ تجاری با آمریکا را تشدید کرد، هفت درصد سقوط کرده بود. قیمت نفت برنت هفته گذشته، ۱۰.۹ درصد و شاخص نفت آمریکا، ۱۰.۶ درصد نزول کرد.

واندانا هاری، موسس شرکت ارائه‌دهنده تحلیل بازار نفت «واندا اینسایتس» می‌گوید: دشوار بتوان کفی برای قیمت نفت خام دید، مگر اینکه وحشت در بازارها فروکش کند و دیدن این اتفاق سخت است، مگر اینکه ترامپ چیزی برای مهار ترس‌ از جنگ تجاری و رکود جهانی بگوید.

 چین در واکنش به تعرفه‌های دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، روز جمعه اعلام کرد که تعرفه‌های اضافی ۳۴ درصدی را بر کالاهای آمریکایی اعمال می‌کند و بر نگرانی سرمایه‌گذاران از وقوع یک جنگ تجاری تمام‌عیار جهانی صحه گذاشت.

واردات نفت، گاز و محصولات پالایش شده از تعرفه‌های جدید گسترده ترامپ معاف شد، اما این سیاست‌ها می‌تواند تورم را تحریک کند، رشد اقتصادی را کاهش دهد و اختلافات تجاری را تشدید کند و بر قیمت نفت تاثیر کاهشی داشته باشد.

جروم پاول، رئیس فدرال رزرو آمریکا، روز جمعه گفت که تعرفه‌های جدید ترامپ، «بزرگ‌تر از حد انتظار است» و پیامدهای اقتصادی از جمله تورم بالاتر و رشد آهسته‌تر خواهد داشت.

بر اساس گزارش رویترز، تصمیم اوپک پلاس برای پیشبرد برنامه افزایش تولید نیز به فشار نزولی بر قیمت نفت افزود. این گروه قصد دارد در ماه مه، ۴۱۱ هزار بشکه در روز نفت را به بازار برگرداند که بالاتر از حجم ۱۳۵ هزار بشکه در روز است که در ابتدا برنامه‌ریزی شده بود.

انتهای پیام

source

ecokhabari.com

توسط ecokhabari.com