شفقنا- سازمان بهداشت جهانی در «روز جهانی سلامت» که امسال با شعار “آغازهای سالم، آیندهای پر از امید” برگزار شد، تأکید کرد که نوار غزه همچنان یکی از خطرناکترین مناطق برای زندگی کودکان است، جایی که خشونت مداوم، آوارگی و محدودیت دسترسی به خدمات پزشکی، زنان باردار را در ترس فرو برده است.
به گزارش شفقنا؛ وبگاه القدس العربی نوشت: «این سازمان در بیانیهای اعلام کرد که بین ۱۸ مارس تا ۴ آوریل، پس از ازسرگیری درگیریها، بیش از ۵۰۰ کودک و ۲۷۰ زن جان خود را از دست دادهاند، در حالی که هیچ کمک بشردوستانهای از ۲ مارس وارد غزه نشده است. این وضعیت بحران گرسنگی و سوء تغذیه را تشدید کرده، خانوادهها را بدون آب آشامیدنی، سرپناه و خدمات بهداشتی مناسب رها کرده و خطر ابتلا به بیماریها و مرگومیر را افزایش داده است».
طبق اعلام این نهاد سازمان ملل، در حال حاضر ۵۵,۰۰۰ زن باردار در غزه زندگی میکنند که یکسوم آنها با حاملگیهای پرخطر مواجه هستند. روزانه حدود ۱۳۰ نوزاد در غزه متولد میشوند که ۲۷٪ از آنها با عمل سزارین به دنیا میآیند. همچنین، ۲۰٪ از نوزادان دچار تولد زودرس، کموزنی یا عوارض پزشکی هستند و نیاز به مراقبتهای پیشرفتهای دارند که به سرعت در حال کاهش است.
این سازمان تأکید کرد: «سیستم بهداشتی شکننده تحت فشار شدید قربانیان قرار دارد و اینکه داروهای ضروری، درمانهای اورژانسی و تجهیزات پزشکی به سرعت در حال اتمام هستند، که تهدیدی جدی برای بیمارستانهای تحت بازسازی و حفظ عملکرد آنها محسوب میشو».
سازمان بهداشت جهانی همچنین به دستورهای جدید تخلیه اجباری ارتش اسرائیل و حملات به مراکز بهداشتی اشاره کرد و گفت که این اقدامات باعث افزایش محدودیتهای دسترسی به مراقبتهای پزشکی شده و خطر تعطیلی بیمارستانها و مراکز درمانی را افزایش داده است.
به دلیل محاصره غزه، این سازمان اعلام کرد که موجودی تجهیزات بهداشتی برای مادران و کودکان، از جمله داروهای بیهوشی، آنتیبیوتیکها، بخیههای جراحی و خون مورد نیاز برای زایمانهای پیچیده، به شدت کاهش یافته است. همچنین ورود تجهیزات حیاتی مانند دستگاههای تنفس مصنوعی نوزادان، انکوباتورهای قابل حمل، دستگاههای سونوگرافی و ۱۸۰ هزار دوز واکسن ضروری برای ۶۰ هزار کودک زیر دو سال، به دلیل محاصره اسرائیل ممنوع شده است، که نوزادان و کودکان بیمار را از مراقبتهای حیاتی محروم کرده است.
این خبر را در القدس العربی ببینید
source