شفقنا – رؤسای ثروتمند کسبوکارها به دلیل طرح رئیس جمهور آمریکا دونالد ترامپ برای اعمال مجموعه عظیمی از تعرفهها بر شرکای تجاری این کشور، در حال رویگردانی از او هستند، زیرا زیانها در بازارهای سهام سراسر جهان رو به افزایش است.
به گزارش سرویس ترجمه شفقنا به نقل از سیانان، بیل اَکمان، سرمایهگذار میلیاردر که از نامزدی ترامپ برای انتخابات ریاستجمهوری ۲۰۲۴ حمایت کرده بود، هشدار داد که اجرای تعرفههای جدید معادل آغاز یک «جنگ هستهای اقتصادی» است.
ترامپ روز چهارشنبه اعلام کرد که تعرفههای «متقابل» بهمراتب بالاتری بر دهها کشوری که بیشترین عدم تعادل تجاری را با آمریکا دارند، اعمال خواهد کرد.
اَکمان روز یکشنبه در پستی در ایکس نوشت که اگر این عوارض جدید واقعاً به اجرا درآیند، «سرمایهگذاری کسبوکارها متوقف خواهد شد و مصرفکنندگان کیف پولهای خود را در جیب خواهند گذاشت». او در این پست که بیش از ۱۰ میلیون بار دیده شده است، افزود: «ما اعتبار خود را نزد بقیه جهان به شدت خدشهدار خواهیم کرد و بازسازی آن سالها و احتمالاً دههها زمان خواهد برد.»
مدیرعامل شرکت مدیریت سرمایهگذاری «پرشینگ اسکوئر کپیتال» نیز هشدار داد که اگر ترامپ تغییر جهت ندهد، آمریکا «در مسیر یک زمستان هستهای اقتصادی خودساخته قرار خواهد گرفت و برای آن «باید آماده شویم.»
«کدام مدیرعامل یا هیئت مدیرهای در میانه یک جنگ اقتصادی هستهای، از انجام تعهدات اقتصادی بزرگ و بلندمدت در کشور ما احساس راحتی خواهد کرد؟»
وی افزود که «رئیسجمهور در حال از دست دادن اعتماد رهبران کسبوکارها در سراسر جهان است.»
پیش از این، تعرفه پایه ۱۰ درصدی ترامپ بر تمام کالاهای وارداتی به آمریکا از روز شنبه اجرایی شد و دهها اقتصاد از روز چهارشنبه خود را برای عوارض حتی بالاتر آماده میکنند. از جمله کشورهایی که آسیب بیشتری خواهند دید، شرکای عمده تجاری آمریکا یعنی چین و اتحادیه اروپا هستند که به ترتیب با تعرفههای جدید ۳۴ درصدی و ۲۰ درصدی روبرو خواهند شد.
در روزهای اخیر، سایر میلیاردرها و رهبران ثروتمند کسبوکارها نیز به طور علنی از برنامه تعرفهای ترامپ انتقاد کردهاند زیرا هراس از پیامدهای اقتصادی آن بازارها را فرا گرفته است.
جمی دایمون، مدیرعامل جیپی مورگان، روز دوشنبه هشدار داد که این تعرفهها خطر افزایش قیمتها، سوق دادن اقتصاد جهانی به سمت رکود و تضعیف جایگاه آمریکا در جهان را در پی خواهد داشت.
دایمون در نامه سالانهاش به سهامداران گفت: تعرفههای اخیر به احتمال زیاد تورم را افزایش خواهد داد و بسیاری را به فکر احتمال بیشتر وقوع رکود انداخته است. این که آیا مجموعه تعرفهها باعث رکود شود یا خیر هنوز محل سوال است، اما رشد اقتصادی را کُند خواهد کرد.
استنلی دراکنمیلر، میلیاردر و بنیانگذار شرکت سرمایهگذاری «دوکِین فمیلی آفیس»، روز دوشنبه در پستی در ایکس نوشت که «از تعرفههای بالای ۱۰ درصد حمایت نمیکند.» به گفته شاخص میلیاردرهای بلومبرگ، ارزش داراییهای دراکنمیلر حدود ۱۱ میلیارد دلار برآورد میشود.
در ادامه روز، کن فیشر، میلیاردر و بنیانگذار و رئیس هیئت مدیره شرکت «فیشر اینوستمنتس» در ایکس نوشت: آنچه ترامپ روز چهارشنبه اعلام کرد احمقانه، اشتباه، به طرز متکبرانهای افراطی، نابخردانه از نظر تجاری و پرداختن به یک مسئله غیرواقعی با ابزارهای گمراهکننده است. با این حال، تا جایی که من میبینم این طرح شکست خواهد خورد.
فیشر خاطرنشان کرد که معمولاً در مورد اقدامات رئیسجمهور نظر عمومی نمیدهد، «اما در مورد تعرفهها، ترامپ به وضوح از حد فراتر رفته است.»
حتی ایلان ماسک — ثروتمندترین مرد جهان و از حامیان برجسته ترامپ — روز یکشنبه گفت که امیدوار است وضعیت «تعرفه صفر» بین اروپا و آمریکا برقرار شود. ماسک در مصاحبهای از طریق لینک ویدئویی با ماتئو سالوینی، معاون نخستوزیر ایتالیا، گفت که تمایل دارد یک «منطقه تجارت آزاد» مؤثر بین اروپا و آمریکای شمالی ایجاد شود.
سایمون مکآدام، معاون اقتصاددان ارشد جهانی در مشاور اقتصادی کپیتال اکونومیکس، همنوا با اَکمان گفت که کسبوکارها بهدلیل «عدم اطمینان محض» نسبت به سیاست تعرفهای ترامپ، به احتمال زیاد سرمایهگذاریها را به تعویق خواهند انداخت.
او گفت: اگر شما یک شرکت متوسط یا حتی بزرگ باشید، در مورد اقدام بعدی بسیار مردد خواهید بود.
مکآدام به سیانان گفت: اگر این تعرفهها ظرف چند ماه آینده دوباره مورد مذاکره قرار گیرند و کاهش یابند، آنگاه شما با سرمایهگذاری صدها میلیون دلار در کارخانههای جدید… در آمریکا وقت خود را تلف کردهاید.
اَکمان در پست خود نوشت که تعرفههای جدید «عظیم» و «نامتناسب» هستند و گفت «این چیزی نبود که ما به آن رای دادیم.»
او خواستار یک «وقفه ۹۰ روزه» شد که طی آن ترامپ بتواند با شرکای تجاری مذاکره کند تا «معاملات تعرفهای ناعادلانه و نامتقارن را حلوفصل کند.»
ترامپ گفته است که برنامه تعرفهای او بهمنظور جبران سالها تجارت نابرابر بین آمریکا و شرکایش طراحی شده است که به نظر او ناشی از تعرفههای بالاتری است که سایر کشورها بر کالاهای آمریکایی وارداتی به بازارهای خود اعمال میکنند.
اما سرمایهگذاران بهوضوح متقاعد نشدهاند که این طرح ترامپ خردمندانه است. بازارهای سهام آسیا و اروپا روز دوشنبه سقوط کردند و معاملات آتی نشاندهنده روزی دیگر با عملکرد ضعیف برای سهام آمریکا بود.
این خبر را در سیانان ببینید.
source