به گزارش شفقنا؛ وبگاه آرتی عربی نوشت: «تیم تحقیقاتی از دانشگاه جانز هاپکینز در ایالت مریلند به این نتیجه رسیدند که تقریباً یکسوم موارد زوال عقل در میان سالمندان میتواند با کمشنوایی قابل درمان مرتبط باشد. در این مطالعه که ۲۹۴۶ بزرگسال با میانگین سنی ۷۵ سال در طی ۸ سال پیگیری شدند، مشخص شد که ۳۲٪ از موارد زوال عقل به کمشنوایی که بهطور بالینی تشخیص داده شده مربوط است. در مقابل، کمشنوایی گزارششده بهطور خوداظهاری (غیرمورد تشخیص پزشکی) ارتباط واضحی با افزایش خطر ابتلا به زوال عقل نداشت».
نتایج نشان داد که احتمال ابتلا به زوال عقل برای افراد با کمشنوایی خفیف ۱۶.۲٪ و برای افراد با کمشنوایی متوسط یا شدید ۱۶.۶٪ است. این مطالعه همچنین نشان داد که زنان بیشتر از مردان (۳۰.۸٪ در مقابل ۲۴٪) در معرض خطر بودند و بیشترین آسیبدیدگان این اختلال، افراد بالای ۷۵ سال بودند.
محققان بر این باورند که این نتایج اهمیت مداخله زودهنگام برای درمان کمشنوایی را تأکید میکند و پیشنهاد میدهند که این امر میتواند به کاهش پیشرفت زوال عقل در سالمندان کمک کند. در این راستا، دکتر ایزولد رادفورد از مرکز تحقیقات آلزایمر در بریتانیا نیز پیشنهاد داده است که آزمایشهای شنوایی باید بخشی از برنامههای غربالگری بهداشتی برای افراد بالای چهل سال باشد.
این مطالعه همسو با تحقیقات قبلی است که نشان دادهاند پیشگیری از زوال عقل میتواند با کنترل عوامل خطر مرتبط با سبک زندگی، مانند کمشنوایی، به میزان قابل توجهی افزایش یابد. نتایج این تحقیق در مجله تخصصی JAMA Otolaryngology منتشر شده است.