Wp Header Logo 350.png





تاسیس بانک مشترک ایران-پاکستان به کجا رسید؟


به گفته دبیرکل اتاق مشترک بازرگانی ایران و پاکستان هر چند سایه تحریم‌های ایران بر تجارت دو کشور سنگینی می‌کند، اما ارزش صادرات ایران به پاکستان در سال گذشته به ۲ میلیارد و ۷۹ میلیون دلار به وزن ۴میلیون و ۳۷۹ هزار تن رسید.



به گزارش تجارت‌نیوز، فهیمه دامرودی، دبیرکل اتاق بازرگانی ایران و پاکستان شرحی از آخرین وضعیت تجارت دو کشور ارائه کرد و گفت: تنشی که سال گذشته بین ایران و پاکستان اتفاق افتاد، پیامدهای ادامه‌داری نداشت اما در همان زمان قرار بود هیات‌های تجاری دو کشور به ایران و پاکستان سفر کنند که به دلیل تنش‌ها لغو شد با این حال دامنه تنش‌ها به ماه‌های بعد کشیده نشد. اکنون روابط خوبی بین دو کشور برقرار است و تجارت در یک روند مطلوبی انجام می‌شود.

وی افزود: مرزها باز هستند و در وضعیت عادی به سر می‌برند و حتی در تنش میان ایران و اسرائیل هم پاکستان از اتباع خود درخواست خروج از ایران را نکرد و با ایران اعلام همبستگی کرد.

دامرودی درباره احتمال ایجاد بانک مشترک و انعقاد قرارداد تهاتر میان دو کشور گفت: این موارد هنوز به جایی نرسیده و معلق مانده است.

دبیرکل اتاق بازرگانی ایران و پاکستان تصریح کرد: سایه تحریم‌های امریکا بر تجارت ایران و روسیه سنگینی می‌کند و ایجاد خط لوله گاز ایران به پاکستان هم به همین دلیل انجام نشد زیرا امریکا به دلیل تحریم ایران بر سر راه احداث این خط لوله با وجود تمایل پاکستان مانع‌تراشی کرد و پاکستان خط لوله ترکمنستان را جایگزین کرد.

دامرودی اظهار کرد: با وجود تحریم‌ها اما ارزش صادرات ایران به پاکستان در سال ۱۴۰۲ به ۲میلیارد و ۷۹ میلیون دلار به وزن ۴میلیون و ۳۷۹ هزار تن رسید؛ ارزش واردات ایران از این کشور نیز در سال ۱۴۰۲، ۶۷۴ میلیون دلار به وزن ۵۵۴ هزار تن بوده است.

واردات ایران از پاکستان

همان‌طور که ارقام نشان می‌دهد تراز تجارت دو کشور به نفع ایران اختلاف چشمگیری دارد. داده‌های منتشرشده در گمرک جمهوری اسلامی ایران گویای اینست که برنج اصلی‌ترین کالایی است که از پاکستان به ایران می‌آید اما در سال ۱۴۰۲ گاو زنده، شتر، دانه کنجد، موز و پارچه هم از این همسایه شرقی به کشور وارد شد.

صادرات ایران به پاکستان

همچنین بنا بر آمار گمرک تعداد کالاهای ایرانی که در سال گذشته از مبدا کشور ما به پاکستان صادر شد از تنوع زیادی برخوردار بود و مهم‌ترین آنها شامل این موارد می‌شد: آبجوی غیرالکلی، آب انگور و انگور تازه، اجاق گاز رومیزی توکار، آب معدنی و آب گازدار، آب مرکبات، آدامس، آرد، آلوخشک، بادام زمینی پوست‌کنده، آینه‌های شیشه‌ا‌ی، بستنی و انواع شربت‌های یخ‌زده، بلغور، بوزداهای بدن و ضدترشح عرق، بیسکویت، پارافین، پاک‌کننده‌های صنعتی، پد بهداشتی بانوان، پروفیل بامقاطع L و U، پسته ها با پوست تازه یا خشک، پشم چوب، پشم شیشه، پشمک، پلی اتیلن، زیتون، ژاکت ورزشی، اسباب بازی، سرامیک، سرکه، کنسرو ماهی، چاشنی‌ها و ادویه‌های مخلوط، ماست، خامه، پنیر، میوه‌های سخت پوست، انواع آب میوه تغلیظ شده به غیر از کنسانتره موز، انبه، گودا، پشن فروت و لیچی، پتو و زیراندازهای سفری، انواع خمیرهای غذایی پخته‌نشده، انواع روغن‌های سبک، انواع زغال سنگ، سیمان سفید، شیشه، انواع فرش و کفپوش، انواع ماهی‌های پهن، آبجوی غیرالکلی، قطعات جاروبرقی ، اشیای جشن کریسمس، انار تازه، آب سیب

بادزن‌های رومیزی، زمینی، دیواری، سقفی، هواکش‌های پنجره یا پشت بام، بادمجان، بنتونیت، پکیج دو منظوره، پودر کاکائو، پوست حیوانات، پیاز، تایر خودروهای سواری، تخم خوراکی پرندگان، جوراب زنانه و پاپوش، انواع خرما، خیار، دستمال کاغذی، دوغ، رب گوجه، الیاف سنتتیک، ایزومرهای اکسیلن مخلوط شده، اتیلن گلیکول، اجزاء و قطعات و متفرغات بدنه برای سواری، سواری کار، وانت و تراکتور کشاورزی، اسکلت و قطعات اسکلت چدنی، آهنی و فولادی، الکیل بنزن سولفونه، الکیل بنزن خطی، انیدرید فتالیک، بوتان مایع شده، بوتن (بوتیلن) و ایزومرهای آن اشباع نشده و پروپان مایع.





منبع :


ایلنا






source

ecokhabari.com

توسط ecokhabari.com