Wp Header Logo 1301.png

شفقنا_ جمهوری اسلامی نوشت: در این هفته ماجرای انفجار و آتش‌سوزی در بندر شهید رجایی و ابعاد گسترده خسارات جانی و مالی آن، همچنان در فهرست مطالبات رسانه‌ها قرار داشت و افکار عمومی با هیجان و حساسیت، این حادثه پرخسارت را دنبال کردند. قوه قضائیه با اعلام خبر دستگیری دو تن در این رابطه و احضار چند نفر دیگر، از ورود مجدانه قضایی به این پرونده اطلاع‌رسانی کرد و بر این نکته تأکید نمود که به دنبال رسیدگی سریع و دقیق قضایی به حادثه بندر شهید رجایی است. مردم از قوه قضائیه انتظار دارند این پرونده سنگین و پرخسارت که طیف وسیعی از جامعه و سیستم حمل و نقل و اداره بزرگترین بندر کشور را تحت تاثیر قرار داده، از فهرست مطالبات ملی برای رسیدگی دقیق و شفاف به عوامل این حادثه خارج نشود.

 

هفته را با عطر وجود مبارک رضوی به پایان می‌بریم و باید مثل همیشه شاکر نعمت بزرگی باشیم که به واسطه «عالم آل محمد(ص)» نصیب ما ایرانیان گشته است، زیرا خورشید تابان هر روز از مشرق و ارض مقدس طوس بر سراسر ایران می‌تابد و با نور ولایتش به همه، حیات و زندگی می‌بخشد.

در ابتدای این هفته، چهارمین دور مذاکرات ایران و آمریکا که بنا بود روز شنبه در عمان برگزار شود، به دلیل مشکلات و سنگ‌اندازی‌های افراطیون آمریکا و سردمداران رژیم صهیونیستی، به تعویق افتاد. برخی محافل احتمال دادند شاید این کارشکنی به دلیل کنار گذاشتن مشاور امنیت ملی آمریکا از سوی ترامپ بوده باشد که خشم لابی صهیونیسم را برانگیخت. واکنش‌های بعدی رئیس‌ جمهور آمریکا نشان داد کاخ سفید همچنان به دنبال تداوم مذاکره و رسیدن به راه‌حل است امّا صهیونیست‌ها مثل همیشه درصدد سنگ‌اندازی در این مسیر بوده و هستند چرا که همواره ماهی مقصود خود را از آب‌های گل‌آلود صید کرده‌اند.

البته اتحادیه اروپا به‌ویژه فرانسه که همواره نقش مخالف ثبات و آرامش در خاورمیانه و تفاهم هسته‌ای با ایران را ایفا می‌کرده، این‌بار نیز دست به کار شده و با همراه کردن مدیرکل آژانس بین‌المللی اتمی، از اینکه از مسیر مذاکره کنار گذاشته شده‌اند، نگرانی خود را از این عقب‌ماندگی با ایجاد مانع در مسیر دستیابی به توافق به نمایش گذاشتند.

 

در این هفته با دو رویداد مناسبتی مهم نیز همراه بودیم که عبارت بودند از هفته بزرگداشت کارگر و هفته گرامیداشت مقام معلم. متأسفانه سالهاست که عادت شده تجلیل از این دو قشر مهم و تاثیرگذار جامعه فقط در حد برگزاری یک مراسم تشریفاتی و تکه ‌پاره کردن تعارف به کارگران و معلمان بسنده شده است درحالیکه تجلیل واقعی از این دو قشر باید با برطرف کردن مشکلات معیشتی و صنفی آنان همراه باشد و بتواند زندگی بی‌مشکل را برای آنها به ارمغان بیاورد.

به راه افتادن جنگ میان پاکستان و هند و تصویب اشغال کامل غزه توسط رژیم صهیونیستی، اهم رویدادهای خارجی هفته را تشکیل ‌دادند.اختلافات دو کشور پاکستان و هند، که کشمیر، محور آن را تشکیل می‌دهد بار دیگر این دو کشور را به رویارویی نظامی واداشته و آنها را در آستانه یک جنگ تمام‌عیار قرار داده است.

بحران جاری، از حادثه ماه گذشته در منطقه کشمیر تحت تسلط هند آغاز شد که در جریان آن، 28 گردشگر کشته شدند. هند، این حادثه را به گردن گروه‌های اسلام‌گرا انداخت و مدعی شد پاکستان، پشت این حمله قرار دارد، پاکستان این ادعا را رد کرد. متعاقب آن، هند تهدید به انتقام نظامی و همچنین بستن آب به روی پاکستان کرد.
از روز سه‌شنبه با حمله هند به چند نقطه از پاکستان، تنش‌ها وارد مرحله تازه‌ای شده است. گفته شده در جریان حملات هند به قلمرو پاکستان، 26 نفر کشته و شمار دیگری زخمی گردیده‌اند. پاکستانی‌ها، اندکی پس از حمله هند، دست به حمله متقابل زدند که به گفته منابع پاکستانی، در جریان آن، پنج جنگنده هندی سرنگون شده و شماری از نظامیان هندی کشته و یا به اسارت گرفته شده‌اند.

تنش‌ها میان دو کشور به سرعت در حال گسترش است. پاکستان وضعیت اضطراری اعلام کرده و حریم هوائی خود را به روی تمامی پروازها بسته است. رویارویی مستقیم نظامی میان دو کشور، با توجه به برخورداری آنها از زرادخانه هسته‌ای، جامعه جهانی را نگران کرده است. تاریخ مناقشات دو کشور، مملو از حوادثی است که آمادگی گسترش بحران و خارج شدن آن از کنترل را تشدید می‌کند.

در چنین شرایطی، مسئولیت اصلی بر دوش رهبران سیاسی دو کشور است که از فرو رفتن در یک جنگ ویرانگر، که قربانی اصلی آن، مردم دو کشور خواهند بود جلوگیری کنند و جامعه بین‌المللی نیز وظیفه دارند با توان دیپلماتیک مانع بروز فاجعه شوند. با توجه به روند تحولات، ساعات آینده حیاتی خواهد بود و جامعه بین‌المللی با نگرانی، امیدوار است که عقلانیت بر جنگ‌افروزی چیره شود.

این هفته، همزمان با ادامه کشتار و محاصره ساکنان نوار غزه، کابینه رژیم صهیونیستی طرح اشغال کامل نوار غزه و باقی ماندن در آن منطقه برای مدت نامحدود را تصویب کرد. این اقدام رژیم صهیونیستی، گسترش جنایات رژیم صهیونیستی در غزه را قوت می‌بخشد. هم‌اکنون روزانه صدها فلسطینی در حملات وحشیانه صهیونیست‌ها شهید و زخمی می‌شوند و شمار شهدای این منطقه به 53 هزار نفر نزدیک شده است، به موازات آن، با تشدید محاصره و جلوگیری ارتش صهیونیستی از رسیدن کمک‌های امدادی، صدها هزار نفر در معرض مرگ ناشی از گرسنگی و نبود امکانات پزشکی قرار گرفته‌اند. به تأیید عمده سازمان‌های کمک‌رسانی، ذخیره‌های غذایی و دارویی در این منطقه کاملاً تمام شده است و به تعبیر آنها، مردم غزه در «صف مرگ» قرار دارند. در چنین شرایطی تلاش رژیم صهیونیستی برای اشغال نظامی کامل این منطقه، فجایع غیرقابل تصور را در این منطقه رقم خواهد زد.

source

ecokhabari.com

توسط ecokhabari.com