شفقنا- صندوق کودکان سازمان ملل متحد (یونیسف) روز جمعه هشدار داد که طرح جدید اسرائیل برای توزیع کمکهای غذایی در نوار غزه، که استفاده از فناوری شناسایی چهره را شرط دریافت این کمکها قرار داده، با اصول حقوق بینالملل بشردوستانه مغایرت دارد و موجب افزایش رنج کودکان و خانوادههای فلسطینی خواهد شد.
به گزارش شفقنا؛ وبگاه القدس العربی نوشت: «جیمز الدر سخنگوی یونیسف در نشست خبری هفتگی خود تأکید کرد که تنها چیزی که وارد غزه میشود، بمب است، در حالی که هر آنچه برای بقای کودکان ضروری است، به اشکال مختلف ممنوع شدهاست. او این وضعیت را فروپاشی اخلاقی عمیق» خواند و هشدار داد که هیچکس از بهای این بیتفاوتی جان به در نخواهد برد».
الدر همچنین طرح اسرائیل را ناقض اصول انسانی دانست، چرا که دسترسی به کمکها را تنها به کسانی محدود میکند که بتوانند خود را به مناطق نظامی مشخصشده برسانند، موضوعی که بهگفته او، گروههای آسیبپذیر را حذف کرده و جان خانوادهها را در معرض خطر قرار میدهد. او افزود: «استفاده از کمکهای بشردوستانه بهعنوان طعمه برای کوچ دادن مردم، بهویژه از شمال به جنوب، آنان را میان مرگ و آوارگی مخیّر میکند».
بر اساس این طرح، روزانه فقط ۶۰ کامیون حامل کمک اجازه ورود به نوار غزه را خواهند داشت، که بهگفته یونیسف تنها ۱۰ درصد از میزان کمکهای ورودی در زمان آتشبس است و پاسخگوی نیاز ۲/۱ میلیون نفر، از جمله ۱/۱ میلیون کودک، نخواهد بود.
در همین حال، جولییت توما مدیر ارتباطات آژانس امداد و کار سازمان ملل برای آوارگان فلسطینی (آنروا)، با اشاره به تخلیه ذخایر غذایی در غزه گفت: «صفهای طولانی برای غذا ناپدید شدهاند، چون غذایی باقی نماندهاست». او همچنین خاطرنشان کرد که کارکنان آنروا در تماسهای تصویری نشانههای کاهش وزن آشکار دارند.
بهگفته توما، آنروا با بیش از ده هزار نیروی فعال، بزرگترین نهاد امدادی در غزه است و هیچنهادی قادر به جایگزینی آن نیست. وی هشدار داد که بیش از ۳ هزار کامیون حامل کمک در خارج از غزه معطل ماندهاند و اگر گذرگاهها باز نشوند، دارو و غذا پیش از رسیدن به کودکان و بیماران از بین خواهد رفت.
او تأکید کرد که هیچ گزارشی از انحراف کمکها وجود ندارد و در صورت وجود ادعا، تحقیقات در جریان است، هرچند نبود رسانههای مستقل در غزه، راستیآزمایی را دشوار کردهاست.
سخنگوی یونیسف نیز در واکنش به ادعاهای اسرائیل درباره سوءاستفاده از کمکها گفت: «حتی اگر این ادعا را بپذیریم، تکلیف انکوباتورهایی که برای نوزادان نارس حیاتیاند چه میشود؟ دهها دستگاه در آن سوی مرز ماندهاند و اجازه ورود ندارند».
وی افزود که ممنوعیتها نهتنها غذا بلکه واکسن، اکسیژن و کتابهای درسی را هم شامل میشود و گفت: «وقتی واقعاً ببینیم چه چیزهایی تحت عنوان جلوگیری از انحراف ممنوع شدهاند، حقیقت آشکار میشود».
وی هشدار داد که بیش از ۱۰ هزار بیمار، از جمله ۴ هزار کودک، به تخلیه فوری پزشکی نیاز دارند، اما از زمان ازسرگیری درگیریها در ۱۸ مارس، تنها ۱۲۲ نفر موفق به خروج شدهاند.
این خبر را در القدس العربی ببینید
source