Wp Header Logo 1932.png

بیوگرافی ملکه رنجبر

اقتصاد۲۴- محمد آیتی: «ملکه رنجبر» بازیگر پیشکسوتی که گفته بود اگر به کودکی برگردد هرگز هنرپیشه نمی‌شد. او بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر ایرانی بود. از مهمترین فیلم‌هایی که او بازی کرده می‌توان به اعتراف (مجید فهیم خواه) و دو فیلم ابوالحسن داوودی یعنی مرد بارانی و نان و عشق و موتور ۱۰۰۰ اشاره کرد. با بیوگرافی هنرمندان همراه باشید. 

زندگینامه ملکه رنجبر

ملکه رنجبر، هنرمند برجسته و قدیمی سینما و تئاتر ایران، دختر کوچک عبدا… رنجبر، متولد هفتم شهریورماه ۱۳۱۷ در شهرستان رشت بود. او تحصیلاتش را در همان شهر آغاز کرد، اما به دلیل تبعید پدرش، در نهایت به تهران مهاجرت کردند و این سفر، آغاز فعالیت‌های رسمی او شد. پدر و مادر ملکه رنجبر ایرانی تبار نبودند و آمدن آنها به سرزمین ایران، داستانی دارد که قطعاً جالب و خواندنی است.

در دوران حکومت رضا شاه یک زن و شوهر هنرمند گرجستانی به ایران و شهر رشت می‌آیند. در آن زمان در تئاتر‌ها مردان لباس زنان می‌پوشیدند و نقش زنان را بازی می‌کردند. این زن و شوهر گرجی قصد برگزاری تئاتر در شهرستان رشت را داشتند و عبدا… به همسرش پیشنهاد می‌دهد که نقش مقابل او را بازی کند و آنها برای اولین بار تابوشکنی می‌کنند و به همین دلیل سالن پر از ازدحام و جمعیت شد.


بیشتر بخوانید: کامران ملک مطیعی کیست؟/بازیگر برجسته که نقشش در زیر آسمان شهر ماندگار شد


پس از آن شب، این زوج جوان در حد قابل ملاحظه‌ای مشهور شدند و برای همیشه در ایران ماندند. آنها دارای پنج دختر بودند که با تشویق پدر و مادر، آخرین دخترشان هم به تئاتر روی می‌آورد. تا اینکه یک شب عبدا… یک تئاتر سیاسی بازی می‌کند که سبب تبعید او به تهران و ممنوع الکار شدن وی می‌شود. از این‌رو عبدا… در شهرداری تهران استخدام شد. اما علاقه عبدا… به تئاتر سبب شد تا روی دست دخترش ملکه را گرفته و به تئاتر پاریس پیش خانم لرتا ببرد و به خانم لرتا می‌گوید: «می‌خواهم از دخترم در تئاتر یادگاری بماند».

ازدواج ملکه رنجبر

ملکه رنجبر ۲۸ ساله بود که برای اجرای تئاتر در سال ۱۳۴۵ به شیراز سفر کرد. هنگام ایفای نقش روی صحنه متوجه مردی جوان و شیک می‌شود که مبهوت او شده و هر شب با یک دسته گل بزرگ به دیدن تئاتر او می‌آید. هنگامی که به تهران بازمی‌گردد با صحنه عجیبی رو‌به‌رو می‌شود. آن مرد جوان زودتر از او به تهران آمده و ملکه را از پدر و مادرش خواستگاری کرده است و پدرش به ازدواج او و جوان شیرازی رضایت داده است. این جوان شیرازی که شغلش کارگردانی بود، ایروانی نام داشت. آنها با هم ازدواج کردند و ثمره ازدواجشان پسری به نام فریبرز شد. اما آقای ایروانی در جوانی سکته کرد و درگذشت.

آغاز فعالیت هنری ملکه رنجبر

ملکه رنجبر برای اولین بار در شش سالگی روی صحنه تئاتر رفت و در هشت سالگی در نمایش بینوایان نقش کوزت را بازی کرد و از این‌رو، روزنامه همشهری از او با عنوان کوزت ایران نام برد. او در سن ۱۰ سالگی به تهران رفت و در تئاتر سعدی بازیگری‌اش را ادامه داد. پس از چند سال فعالیت در تئاتر در سن ۱۶ سالگی به سینما دعوت شد. اولین فیلم سینمایی ملکه رنجبر با عنوان «محکوم بیگناه» به پرده سینما رفت و بعد از آن فیلم‌های نصیب و قسمت، فردا روشن است، گناه من چیست، اعتراف، کابوس و تعداد بسیاری دیگر از جمله فیلم‌های سینمایی وی در پیش از انقلاب به نمایش گذاشته شد.

ملکه رنجبر داستان یک شهر

پس از انقلاب نیز در چندین فیلم سینمایی حضور داشت. همچنین چندین سال در رادیو فعالیت کرد. در آن زمان که هنوز تلویزیون وارد خانه‌ها نشده بود. او به همراه تعدادی از بازیگران مطرح آن زمان برنامه‌های زنده را اجرا می‌کرد.

اجرای ملکه رنجبر در رادیو

در سال ۱۳۳۵ ملکه رنجبر به‌عنوان گوینده و مجری در رادیو نیز فعالیت می‌کرد و در رادیو ملی عهده‌دار برنامه رادیویی شد. لحن و صدای دلنشین وی سبب شد تا اجرای زنده خیلی از برنامه‌های صدا و سیما را عهده‌دار شود. وی در سال ۱۳۳۵ به‌عنوان بهترین مجری و گوینده از سوی رادیو و تلویزیون ملی ایران برگزیده شده و به‌عنوان بهترین کارمند صدا و سیما در آن زمان معرفی شد.

فیلم شناسی ملکه رنجبر

فیلم‌های سینمایی

۱. سینما گناهکاران

۲. آژانس ازدواج

۳. ازدواج در وقت اضافه

۴. سلام بر عشق

۵. نیش زنبور

۶. پسر آدم، دختر حوا

۷. از ما بهتران

۸. منفی هجده

۹. سوغات فرنگ

۱۰. چپ دست

۱۱. کوچولوی خوش‌شانس

۱۲. نان، عشق و موتور ۱۰۰۰

۱۳. مرد بارانی

۱۴. اعتراف

۱۵. بانی چاو

۱۶. شعله‌های خشم

۱۷. کابوس

۱۸. گناه من چیست

۱۹. خشم و فریاد

۲۰. نصیب و قسمت

۲۱. فردا روشن است

۲۲. ماجرای عجیب

۲۳. تقدیر چنین بود

۲۴. شب‌های معبد

۲۵. محکوم بی‌گناه

۲۶. عمر دوباره

فیلم‌های تلویزیونی

۱. سایه روشن

۲. تله فیلم «یه قندون نمک»

۳. دفتر مشق

۴. دفترخانه شماره ۱۳

۵. آشپزباشی

۶. پاتوق

۷. من و پوتی (سری سوم)

۸. من و پوتی (سری دوم)

۹. فوتبالیست‌ها

۱۰. عباسقلی‌خان دوم

۱۱. زیر آسمان شهر – سری اول

۱۲. زیر آسمان شهر – سری سوم

۱۳. زیر آسمان شهر – سری دوم

۱۴. روز‌های آرزو

۱۵. داستان‌های نوروز

۱۶. بوی خاک

۱۷. ورثه آقای نیکبخت

۱۸. فردا آفتابی است

۱۹. داستان یک شهر – سری اول

۲۰. محاکمه

۲۱. ماجرا‌های خانواده تمدن

۲۲. گردن‌بند

۲۳. بازگشت پرستو‌ها

۲۴. تهران ۱۱–۵۹۵ ج ۴۸

۲۵. زیر گنبد کبود

۲۶. خانه به خانه

۲۷. رنگ سبز نارون

۲۸. داستان یک شهر ۴

۲۹. شیطان در خانه

۳۰. نمایش موزیکال «آرشین مال آلان»

۳۱. پهلوانان

۳۲. تله‌تئاتر «آیدا و مرد صیاد»

بیماری و درگذشت ملکه رنجبر

ملکه رنجبر در اسفندماه ۱۳۹۵ به دلیل کهولت سن، به بیماری پارکینسون مبتلا شد. او پنجشنبه هشتم اسفندماه ۱۳۹۸ در بیمارستان کسری تهران پس از تحمل یک دوره بیماری در ۸۱ سالگی درگذشت.

source

ecokhabari.com

توسط ecokhabari.com