Wp Header Logo 2965.png

شفقنا- وزیر علوم، تحقیقات و فناوری گفت: پرداختن به جنبه‌های اخلاقی در هوش مصنوعی از اهمیت فوق‌العاده‌ای برخوردار است تا این فناوری در مسیر درست و انسانی، در خدمت بهبود زندگی بشر، گسترش صلح، رشد و معنویت به کار گرفته شود.

به گزارش شفقنا، دکتر حسین سیمایی با اشاره به برگزاری نشست‌ها و کارگاه‌های علمی در فصل تابستان توسط نخبگان علمی، افزود: کمیسیون ملی یونسکو در ایران نیز فعال‌تر شده و توانسته‌ایم دیدگاه‌های خود را در اسناد بین‌المللی اعمال کنیم. یکی از این موارد، سند هوش مصنوعی یونسکو است که ایده مطرح‌شده از سوی ایران در مرحله اول مورد پذیرش قرار گرفته و حتی سخنرانی ما در بیانیه نهایی این نشست منعکس شده است.

وزیر علوم همچنین از سفرهای اخیر خود به عراق و چین خبر داد و گفت: در سفر به عراق، تفاهم‌نامه‌هایی برای تبادل استاد و دانشجو و ایجاد دانشگاه مشترک امضا شد. در چین نیز در حاشیه اجلاس شانگهای، چهار نشست و سخنرانی داشتیم و دیدارهایی با وزرای کشورهای مختلف انجام شد.

وی با تاکید بر سیاست رسمی جمهوری اسلامی ایران برای تقویت همکاری‌های علمی و فناوری، تصریح کرد: در ماه‌های اخیر اقدامات خوبی برای توسعه دیپلماسی علمی انجام شده است. تعداد کشورهای عضو پلتفرم وزیران علوم کشورهای اسلامی از ۱۵ به ۲۱ کشور افزایش یافته است.

وی افزود: نشست نخست این پلتفرم در قزاقستان برگزار شده و نشست فعلی در تهران با محوریت بررسی چالش‌های علم و فناوری و تقویت همکاری‌های پیشرو در حال برگزاری است. سازمان همکاری اسلامی (OIC) می‌تواند موتور محرکه توسعه علمی و فناورانه در کشورهای عضو باشد.

وزیر علوم همچنین از برگزاری نشست با سفرای کشورهای عضو پلتفرم در تهران و سفر به جده برای هماهنگی با دبیرکل سازمان همکاری اسلامی خبر داد.

وی در پایان با اشاره به محور اصلی نشست که هوش مصنوعی است، گفت: هوش مصنوعی می‌تواند میلیون‌ها شغل را از بین ببرد یا ایجاد کند. بسیاری از کشورها به ظرفیت بالای جوانان ایرانی باور دارند. یکی از نگرانی‌های جدی ما ابعاد اخلاقی این فناوری است. در سندی که در این نشست به امضای نمایندگان کشورها خواهد رسید، بر اخلاق هوش مصنوعی تأکید شده است.

تأکید وزیر علوم بر اهمیت اخلاق در هوش مصنوعی

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در جمع خبرنگاران بر لزوم توجه به ابعاد اخلاقی فناوری هوش مصنوعی تأکید کرد و همچنین خواستار بهره‌گیری از این فناوری در مسیر صلح، تعالی و معنویت شد.

سیمایی اظهار داشت: در بیانیه پایانی اجلاس، چالش‌ها و معضلات موجود در حوزه آموزش عالی و فناوری مطرح شده و مورد توافق کشورها قرار گرفته است. یکی از مهم‌ترین محورهای این بیانیه، دغدغه‌های اخلاقی در استفاده از فناوری‌های نوین به‌ویژه هوش مصنوعی است.

وی افزود: متأسفانه همان‌طور که در بسیاری از فناوری‌ها امکان استفاده نابجا وجود دارد، در حوزه هوش مصنوعی نیز چنین تهدیداتی مطرح است. به عنوان نمونه، اسرائیل در حال حاضر از این فناوری علیه مردم مظلوم غزه استفاده می‌کند. از این‌رو، پرداختن به جنبه‌های اخلاقی در هوش مصنوعی از اهمیت فوق‌العاده‌ای برخوردار است تا این فناوری در مسیر درست و انسانی، در خدمت بهبود زندگی بشر، گسترش صلح، رشد و معنویت به کار گرفته شود.

وزیر علوم در ادامه با اشاره به اهداف این اجلاس گفت: یکی از اهداف اصلی، توسعه همکاری‌های علمی میان کشورهای اسلامی از طریق دیدارهای دوجانبه است. در این دیدارها، توانمندی‌های جمهوری اسلامی ایران در حوزه‌های مختلف علمی، فناوری و به‌ویژه هوش مصنوعی ارائه می‌شود.

وی تصریح کرد: خوشبختانه ایران در بسیاری از حوزه‌های علمی و تکنولوژیک جایگاه قابل قبولی دارد و فارغ‌التحصیلان ما مورد توجه بسیاری از کشورها قرار گرفته‌اند. آنان اذعان دارند که ظرفیت علمی و فنی ایران چشمگیر و ارزشمند است.

سیمایی در پایان گفت: از این فرصت برای تبادل تجربیات، افزایش همگرایی و ایجاد اخوت و همبستگی میان کشورهای اسلامی استفاده می‌کنیم. بی‌شک همکاری مشترک در حوزه‌های علمی، یکی از بی‌دردسرترین، سالم‌ترین و انسانی‌ترین روش‌ها برای مشارکت و هم‌افزایی کشورهاست. این یک خبر خوش برای آینده تعاملات علمی در جهان اسلام است.

source

ecokhabari.com

توسط ecokhabari.com