شفقنا_جمهوری اسلامی نوشت: با گذشت يکماه و نيم از آغاز مذاکرات ايران و آمريکا، هنوز هم اين موضوع در صدر فهرست موضوعات مورد توجه مردم ايران قرار دارد. اين توجه شديد نشاندهنده اهميت رفع تحريمها براي مردم ايران است که ميدانند و با تمام وجود لمس ميکنند وضعيت اقتصادي کشور را دچار بحران کرده است. عدهاي تلاش ميکردند تأثير تحريمهاي ظالمانه آمريکا عليه ايران را انکار کنند ولي حتي همانها هماکنون به اين واقعيت اعتراف ميکنند که رفع اين تحريمها براي بازگشت اقتصاد کشور به حالت عادي و بهبود بخشيدن به معيشت مردم تأثير مهمي دارد.
طرف ايراني در مذاکرات هستهاي به دنبال رفع تحريمهاست و طرف آمريکائي خواستار رسيدن به اين اطمينان است که ايران براي دستيابي به سلاح اتمي تلاش نخواهد کرد. وقتي صورت کلي مسئله اين باشد که هست، طبعاً مذاکرات ميتواند با موفقيت ادامه يابد و به نتيجه مثبتي برسد. زيرا ايران هرگز به دنبال توليد سلاح هستهاي نبوده و اکنون نيز چنين هدفي را دنبال نميکند. بنابراين، خواسته آمريکا و شخص ترامپ که بارها بر اين خواسته تأکيد کرده بطور طبيعي برآورده است. تضمينهائي هم که طرف ايراني در اين زمينه مطرح کرده کاملاً منطقي و معقول هستند و مشکلي در اين زمينه باقي نميماند. به همين دليل، خواستههائي از قبيل غنيسازي صفر براي ايران، بهيچوجه مسموع نيست و خارج از چارچوب توافق کلي طرفين است.
اينکه به وعده آمريکا براي رفع تحريمها چقدر ميتوان اعتماد کرد، مسأله قابل توجهي است که بخش مهمي از فراهم کردن زمينههاي آن به نوع تعامل فعالان سياسي در ايران با همديگر و مواضعشان در برابر بازيهاي سياسي آمريکا مربوط ميشود. مقامات آمريکائي عليرغم توافقات کلي اوليه که برخورداري ايران از غنيسازي براي مصارف غيرنظامي بود، گاهي سخناني در تضاد با اين توافقات مطرح کردهاند.
تفاوتي که ميان اين سخنان غيررسمي با توافقات رسمي اوليه وجود دارد را ميتوان به نيازهاي داخلي مقامات آمريکائي به عنوان مصرف داخلي نسبت داد ولي ما نبايد احتياط را از دست بدهيم و از کنار اين سخنان بياعتنا عبور کنيم. بنابراين، لازم است براي حصول اطمينان به رسيدن ايران به خواسته اصلي خود در مذاکرات با آمريکا که رفع تحريمهاست، از امکانات اساسي متکي به توان داخلي استفاده کنيم. مهمترين شاخص براي استفاده از امکانات داخلي، وحدت نظر تمام فعالان سياسي از طيفهاي مختلف در چارچوب دستور کار طرف ايراني مذاکرات است.
بر هيچکس پنهان نيست که به تأخير افتادن تعيين تکليف فعاليتهاي هستهاي کشورمان و اضافه شدن تحريمها زيانهاي زيادي به کشور و ملّت وارد کرده که عمدتاً به کارشکنيهاي مخالفين مذاکره مربوط ميشود.
اکنون که در عاليترين سطح نظام اراده بر انجام مذاکره با آمريکا براي خارج شدن موضوع از بلاتکليفي قرار گرفته، همه بايد از اين تصميم حمايت کنند و با کنار گذاشتن اختلافات و بهانهگيريها به هيأت مذاکرهکننده ايراني براي تثبيت حق غنيسازي مرتبط با مصارف غيرنظامي کمک نمايند. آنچه آمريکا را در مذاکرات وادار ميکند دست از بهانهجوئي و طفره رفتن از پذيرش اين حق ايران بردارد، وحدت نظر داخلي ايران و يکصدائي و هماهنگي نيروهاي سياسي از جناحها و طيفهاي مختلف است. اکنون زمان استفاده سريع و دقيق از فرصت است و همه بايد بدانند که وقت تلف کردن در اين مقطع، به زيان مردم ايران است و فرصتي براي اتلاف وقت نداريم.
source