Wp Header Logo 2385.png

وزارت جهاد کشاورزی برای تامین زنجیره تأمین نهاده‌ها دست به کار شد و جهت پیشگیری از کمبود پروتئین حیوانی در شرایط جنگ برنامه ریزی برای تولیدکنندگان کرده است چراکه ممکن است اختلال در زنجیره تأمین نهاده‌ها مانند ذرت و سویا تولید را تحت تأثیر قرار دهد.

به گزارش سرویس اقتصادی تابناک، محمدابراهیم حسن‌نژاد، معاون امور تولیدات دامی وزارت جهاد کشاورزی درخصوص تأمین پروتئین مورد نیاز سبد غذایی خانوار در شرایط فعلی گفت: تمهیدات لازم به منظور ترغیب بیشتر مرغداران به جوجه‌ریزی اندیشیده شده است. بنابراین وزارت جهاد با هدف افزایش رغبت به جوجه‌ریزی و اطمینان از تولید جوجه‌های گوشتی و تخمگذار برای ماه‌های آتی، برنامه‌ریزی توزیع نهاده از طریق انبار‌های استانی شرکت پشتیبانی امور دام را در دستور کار قرار داده است تا امکان جوجه‌ریزی در سالن‌های مرغداری مجهز، بیش از ظرفیت پروانه بهره‌برداری در مناطق جغرافیایی مستعد فراهم شود. 

به گفته معاون امور تولیدات دامی، کارگروه‌های تخصصی آنلاین برای برطرف کردن مشکلات سامانه‌ای تولیدکنندگان تشکیل شده است و نتایج این اقدامات در کلیه استان‌ها به صورت منظم مورد رصد و پایش قرار می‌گیرد و تدابیر لازم برای انجام هماهنگی‌ها و تصمیم‌گیری‌های ضروری برای تعادل‌بخشی به بازار گوشت مرغ و تخم‌مرغ اندیشیده شده است.

اطمینان برای تامین زنجیره پروتئینی

این اقدام وزارت جهاد بیشتر درجهت پیشگیری از کمبود پروتئین حیوانی در شرایط جنگ است چراکه ممکن است اختلال در زنجیره تأمین نهاده‌ها مانند ذرت و سویا تولید را تحت تأثیر قرار دهد. همچنین درجهت کنترل قیمت‌ها و جلوگیری از تورم افسارگسیخته عمل کند به این ترتیب که با افزایش تولید، از فشار تقاضا و رشد قیمت‌ها کاسته می‌شود و در شرایط بحرانی که احتمال احتکار و افزایش ناگهانی قیمت‌ها وجود دارد این برنامه‌ریزی‌ها به مقابله با گرانی‌ها کمک می‌کند.

ازسویی دیگر، با توزیع بهینه نهاده‌های دامی از طریق انبار‌های استانی شرکت پشتیبانی امور دام، از کمبود خوراک جلوگیری شده این درحالی است که ممکن است واردات نهاده با مشکل مواجه شود به همین جهت ذخیره‌سازی و توزیع داخلی اهمیت زیادی دارد.

مشکل مجوزها حل شد

همچنین با تشکیل کارگروه‌های آنلاین مشکلات سامانه‌ای و اداری تولیدکنندگان مانند مشکلات مجوزها، تأمین نهاده و توزیع نیز به‌صورت فوری بررسی و حل شده تا تولید با اختلال مواجه نشود. بنابراین اگر ذخایر نهاده کافی در انبار‌های استانی وجود داشته باشد، می‌توان از وقفه در تولید جلوگیری کرده و سیستم‌های آنلاین نیز سرعت پاسخگویی به مشکلات تولیدکنندگان را افزایش می‌دهند.

 تشویق مرغداران به جوجه‌ریزی بیشتر در میان‌مدت (حدود ۲-۳ ماه بعد) نیز به افزایش عرضه منجر شده واگر جنگ به درازا بکشد و اختلال در واردات نهاده‌ها ایجاد شود، ممکن است ذخایر استانی کافی نباشد. این درحالی است که نوسانات قیمت جهانی نهاده‌ها نیز هزینه تولید را افزایش داده و فشار بیشتری به مرغداران وارد می‌کند و ممکن است به دلیل عدم اطمینان از آینده، تمایلی به افزایش تولید نداشته باشند. 

این اقدام وزارت جهاد کشاورزی درخصوص تأمین پروتئین مورد نیاز سبد غذایی خانوار در کوتاه‌مدت و میان‌مدت تا حدی از شوک‌های احتمالی به بازار مرغ و تخم‌مرغ جلوگیری کرده البته موفقیت این طرح به مدت زمان درگیری نظامی و توانایی دولت در تأمین نهاده‌های دامی از طریق ذخایر استراتژیک یا واردات از مسیر‌های جایگزین نیزمرتبط است. 

 

source

ecokhabari.com

توسط ecokhabari.com