Wp Header Logo 427.png
حال و روز بورس پس از جنگ ۱۲ روزه/ سرمایه‌گذاران سبد دارایی خود را متنوع کنند

بازار سرمایه در روزهای اخیر بعد از بازگشایی با روند نزولی همراه شد؛ کارشناسان معتقدند افراد برای جلوگیری از متضررشدن باید ترکیبی از دارایی‌های مختلف از جمله سهام، طلا، ارز، رمزارز و صندوق‌های درآمد ثابت را در سبد سرمایه‌گذاری خود داشته باشند.

خبرگزاری میزان

بورس تهران پس از بازگشایی مجدد معاملات بعد از جنگ ۱۲ روزه رژیم صهیونیستی علیه ایران، وارد روند نزولی شد و روز گذشته چهارمین روز پیاپی اُفت شاخص‌ها را پشت سر گذاشت.
 
فضای کلی بازار همچنان تحت تأثیر نگرانی‌هایی قرار دارد و فشار فروش در اغلب گروه‌ها مشهود است.

در معاملات روز گذشته، شاخص کل بورس تهران با اُفتی معادل ۵۷ هزار واحدی مواجه شد و در پله ۲ میلیون و ۷۳۱ هزار واحدی ایستاد. شاخص هم‌وزن نیز روند مشابهی را تجربه کرد و کاهش بیش از ۹ هزار واحدی را ثبت کرد که نشان‌دهنده عمق فشار فروش در بازار است.

البته خبر‌هایی از حمایت بازار سرمایه از سوی دولت به گوش رسید که می‌تواند مرهمی برای بازار باشد، اما هنوز عملی نشده است.

در همین راستا سید علی مدنی‌زاده، وزیر اقتصاد در مورد بسته حمایتی بازار سرمایه گفت که ما فضا را به‌طور کامل رصد می‌کنیم و به‌محض آنکه نیاز به ورود این بسته‌ها احساس شود، اجرایی خواهند شد.

به گفته وی از همان ابتدا، در کارگروه‌های اقتصادی دولت و به‌خصوص در داخل وزارت اقتصاد جلساتی به‌منظور تهیه بسته‌های حمایتی و برنامه‌ریزی برای شرایط نااطمینانی موجود، تشکیل شد و بسته‌های اقتصاد کلان، شامل بسته‌های «بودجه‌ای» و «خط اعتباری» بانک مرکزی و نظام بانکی تدوین شدند.

همچنین حجت‌الله صیدی، رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار نیز اعلام کرد: در شرایط کنونی مهم این است نقدشوندگی سهام حفظ شود تا به یک شرایط عادی دست پیدا کنیم و بازار به حالت تعادل برسد. 

به گفته صیدی حمایت از سهامدارن خُرد به‌صورت تدریجی است و به‌صورت یک‌جا قابل تحقق نخواهد بود.

بازار سرمایه در حال تجربه پنج مدل فروش مختلف است

پیام الیاس‌کردی، کارشناس بازار سرمایه در گفت‌و‌گو با میزان با اشاره به شرایط بازار سرمایه، بعد از آتش‌بس عنوان کرد: بازار در حال تجربه پنج مدل فروش مختلف است که هر یک به نوعی ناشی از نگرانی‌ها و عدم‌اطمینان فعالان بازار نسبت به آینده است.

وی نخستین نوع فروش را ناشی از تنش‌های منطقه‌ای دانست و گفت: در چنین شرایطی، همانند دیگر نقاط جهان، معامله‌گران به‌طور طبیعی اقدام به فروش دارایی می‌کنند؛ چرا که نسبت به آینده اطمینانی ندارند. 

این کارشناس بازار سرمایه ادامه داد: مدل دوم فروش به پیروی از رفتار سایر معامله‌گران بازمی‌گردد؛ به‌طوری‌که معامله‌گران با مشاهده روند فروش توسط دیگران، خود نیز همان مسیر را دنبال می‌کنند.

الیاس‌کردی گروه سوم از فروشندگان را شامل افرادی دانست که نسبت به آینده بازار و تحولات پیش‌ِرو مانند امکان نقض آتش‌بس آگاهی ندارند و به همین دلیل دست به فروش می‌زنند.

وی افزود: گروه چهارم افرادی هستند که اصولاً اعتقادی به بازار سهام نداشته و پیش‌تر نیز آن را کم‌بازده تلقی می‌کردند؛ در نهایت، گروه پنجم نیز شامل سرمایه‌گذارانی است که در تحلیل‌های خود نسبت به آینده اقتصاد و بازار‌های دارایی خوش‌بینی یا بدبینی دارند.

الیاس‌کردی تأکید کرد: اگر بازار به ثبات نسبی بازگردد، احتمالاً ۲ یا ۳ گروه نخست از روند فروش خارج خواهند شد، چرا که با کاهش صف‌های فروش و افزایش اعتماد، انگیزه فروش نیز کاهش می‌یابد.

این کارشناس بازار سرمایه در مورد توقف موقت معاملات بازار در جنگ ۱۲ روزه اخیر، اظهار کرد: نمی‌توان با قطعیت درباره درستی یا نادرستی این تصمیم قضاوت کرد.

بسیاری از بازار‌های مالی در زمان جنگ بسته می‌شود

وی افزود: در بسیاری از کشورها، بازار‌های مالی در زمان جنگ برای حمایت از سهام‌داران بسته می‌شود و برخی کشور‌ها نیز رویکرد متفاوتی اتخاذ می‌کنند.

الیاس‌کردی گفت: تجربه نشان داده است که معمولاً پس از بازگشایی بازار، حمایت‌هایی برای جلوگیری از تنش‌های بیشتر صورت می‌گیرد.

این کارشناس بازار سرمایه با اشاره به نقش دولت به‌عنوان بزرگ‌ترین بازیگر بازار سرمایه ایران، تصریح کرد: دولت باید از بازار سهام همچون ذخایر استراتژیک دفاع کند و حمایت‌های خود را در قالب سهام خزانه اعمال کند. 

وی همچنین به حمایت‌های اخیر بانک مرکزی و سازمان بورس اشاره کرد و گفت: این اقدام بخشی از برنامه هماهنگ برای کنترل وضعیت بازار بوده و قرار است به‌تدریج اعمال شود.

الیاس‌کردی میزان حمایت فعلی از بازار سرمایه را کمتر از میزان مورد انتظار دانست و گفت: در حالی که حمایت مؤثر باید حداقل در سطح ۳۰ هزار میلیارد تومان باشد، اما تاکنون تنها حدود ۵ تا ۶ هزار میلیارد تومان تزریق شده است.

 این کارشناس بازار سرمایه به سرمایه‌گذاران توصیه کرد: از تصمیمات هیجانی پرهیز کرده و ترکیبی از دارایی‌های مختلف از جمله سهام، طلا، ارز، رمزارز و صندوق‌های درآمد ثابت را در سبد سرمایه‌گذاری خود لحاظ کنند تا در برابر نوسانات و تنش‌های احتمالی، مقاوم‌تر عمل کنند.

انتهای پیام/

source

ecokhabari.com

توسط ecokhabari.com